Blogolj!

A keresett Najim Laachraoui is öngyilkos merénylő volt

19 h 59

Minden a helyére került?

A keresett Najim Laachraoui volt a másik öngyilkos merénylő a repülőtéren - erősítették meg belga források. Az öngyilkos testvérpár Khalíd és Ibrahim el-Bakraoui közül az előbbi a metróban robbantott, utóbbi a repülőtéren. Ezzel a repülőtéri felvétel mindhárom szereplője helyére került. Laachraoui DNS-ét a párizsi merényletek robbanóanyagain is megtalálták.

13 h 03

Najim Laachraoui a legkeresettebb személy jelenleg Európában, a hírekkel ellentétben nem őt fogták el a mai nap. Azonosították az öngyilkos testvérpárt, a szép vallon/flamand nevű Khalíd és Ibrahim el-Bakraoui Brüsszelben élt, Laachraoui volt a repülőtéri felvételen szereplő harmadik.

Elfogták Brüsszel Anderlecht nevű városnegyedében Najim Laachraoui-t, aki az Iszlám Állam tagjaként, Szíriából „menekültként” tért vissza illegálisan Európába, Magyarországon is járhatott, így Gyurcsány Ferenc és Kulka János akár házába is fogadhatta volna.

Időközben a Laachraoui-val kapcsolatos hírt cáfolták, egy órakor lesz sajtótájékoztató, de úgy tűnik, valaki mást foghattak el helyette.

Azonosították az öngyilkos testvérpárt, a szép vallon és flamand nevű Khalíd és Ibrahim el-Bakraoui Brüsszelben élt. (Ugye senkinek nem volt kétsége az elkövetők származásáról, gyökereiről, neveiről?) Még egyszer köszönjük a tehetetlen, kretén európai vezetőknek, tisztelet a kivételnek.

Najim Laachraoui már 2013-ban csatlakozott az Iszlám Államhoz, Szíriából menekültnek álcázta magát, feltehetően a nyugat-balkáni útvonalon, de akár Magyarországon is járhatott. Gyurcsány Ferenc és Kulka János akár a házába is fogadhatta volna, bizonyára együtt aggódhattak volna a magyar demokráciáért és az alkotmány negyedik módosításáért.

A Bakraoui-fivérek közül az egyik álnéven bérelte az a brüsszeli lakást, ahol a rendőrök egy poháron megtalálták a párizsi merényletek értelmi szerzője, Salah Abdeslam ujjlenyomatát.

A három merénylő taxival érkezett a brüsszeli repülőtérre, ám két autót is összefüggésben hoztak velük, egy Renault Clióban és egy Audiban további férfiak ültek, ez a két jármű azonban visszafordult Brüsszelbe.

Róluk annyit tudni, hogy az egyik autó egy török származású limburgi férfié, a hatóságok már egy éve figyelik terrorista sejtben való részvétel gyanújával. A férfi az elmúlt évben Szaúd-Arábiában is járt, ötödmagával. A belga hatóságok bizonyára őket is szigorúan figyelik. 

A taxiból összesen három csomagot pakoltak ki reptéri kézikocsikra, Najim Laachraoui azonban feltehetően pánikba esett és nem robbantotta fel a maga csomagját.

A belga média egy része úgy tudja, hogy a reptéri fotó ellenére csak Ibrahim el-Bakraoui robbantott Zaventemben, Khalid végül a Maalbeek metróállomásáig ment és ott hozta működésbe a robbanószerkezetet.

Laachraoui-t a hírek szerint egy brüsszeli pizzériában foglalták, ha ez igaz, a terroristákra az uniós vezetőknél és titkosszolgálatoknál nagyobb veszélyt jelent a pizzaevés szenvedélye, mert a párizsi merénylőt, Salah Abdeslamot is egy nagy mennyiségű pizzarendelés buktatta le Brüsszelben.

Címkék: Most
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/35199/pics/lead_800x600.jpg
Most
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Új lendületet kap a magyar–izraeli kapcsolat

2017.07.18. 13:15
Budapestre érkezett Benjamin Netnanjahu izraeli miniszterelnök, aki találkozott Orbán Viktorral majd közös sajtótájékoztatón számoltak be a beszélgetésükről.

ÉLŐ: Kormányinfó 95.

2017.07.13. 13:25
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő tájékoztat arról, hogy mit és miért tett a kormány az utóbbi napokban. Izgalmas órák jönnek.

ÉLŐ: Kormányinfó 94.

2017.07.06. 13:25
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatója arról, hogy mit és miért tett a kormány az elmúlt időszakban, illetve mi várható a közeljövőben. ÉLŐ szöveges tudósítás. …

Ingyenessé vált több szolgáltatás

2017.07.01. 06:15
Díjmentessé váltak a közműcsatlakozások a lakosságnak és a kkv-knak július 1-jétől

Álljunk ki Magyarországért! – ÉLŐ, Orbán Viktor beszéde

2017.06.27. 14:55
Orbán Viktor miniszterelnök értékeli a Nemzeti Konzultációt, amelyen közel 1,7 millióan vettek részt. Komoly kérdések voltak, hiszen lényegében hazánk …

ÉLŐ: Kormányinfó 92.

2017.06.15. 13:30
Ma is megtudjuk Lázár János Miniszterelnökséget vezető minsztertől és Kovács Zoltán kormányszóvivőtől, hogy mit és miért tesz a kormány.

ÉLŐ: Kormányinfó 91.

2017.06.08. 13:30
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatója arról, hogy mit és miért tesz a kormány.

Harcolunk a Benes-dekrétumok eltörléséért

2017.06.05. 15:15
Minden erőnkkel harcolni fogunk a felvidéki magyarság jogfosztását kimondó Benes-dekrétumok eltörléséért - jelentette ki a nemzetpolitikáért felelős államtitkár hétfőn a Tolna megyei Bonyhádon.

Az Iszlám Állam vállalta magára a londoni terrort

2017.06.05. 06:00
Az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára vasárnap a hét ember életét követelő londoni gázolásos és késeléses merényletet.

ÉLŐ: Kormányinfó 90.

2017.06.01. 13:30
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatója, amelyen az emúlt hét legfontosabb eseményeiről esik szó. Kövesse élőben, hogy mi hangzik el.

Ezeket a cikkeket olvastad már?