Blogolj!

Csak az erő alkalmazása a megfelelő válasz

– Mi áll a népvándorlás hátterében, mik az igazi okok?

– Ez nem új jelenség, ezzel már évszázadok óta szembesülnünk kell, de most a kommunikáció miatt ez sokkal jobban a felszínre kerül – mondta Nógrádi György. – Egy korábbi ENSZ felmérés még arról szólt, hogy 210 millióan hagyták el az otthonukat. Most kiadtak ebből a kutatásból egy újat, ami már 240 millió emberről szól. A legtöbben Afganisztánból, Irakból és Jemenből vándoroltak el, de csak 20 millió olyan ember van köztük, aki háború miatt hagyta el az országát.

– És a többiek?

– Éghajlati katasztrófa, termőföld hiány, vízhiány miatt indultak el. Az ENSZ szerint a legtöbben Afrikából jönnek, de ehhez én azért hozzátenném, hogy Ázsiából és Dél-Amerikából is sokan indulnak útnak.

– Miért pont Európába?

– A népvándorlásnak négy iránya van. Az Egyesült Államokba nem tudnak bemenni, hiszen egyrészt kvóta van, másrészt északról Kanada, keletről és nyugatról az óceán, délről meg egy kétezer kilométeres fal védi, így a bevándorlás esélye minimális. A másik fő célpont Ausztrália lehetne, ám a kontinenst körbevették a haditengerészek és nem engednek be senki. A harmadik irányt a gazdag arab államok jelentik, no oda aztán végképp nem lehet bejutni migránsként. És akkor ott van Európa, ahova mindenkit beengednek.

– Az előbb említette, hogy 30 millióval nőtt a népvándorlásban érintettek száma. Meddig emelkedhet ez?

– Ha Európáról beszélünk, akkor látjuk, hogy tavaly elértük a kritikus 1,7 milliós bevándorló számot. Ez a növekedés addig nem áll meg, ameddig erőt nem alkalmazunk a megfékezésének érdekében. Nézzük a már említett példákat: az Egyesült Államok határain tűzparancs van érvényben és éves kvóta van érvényben, amely korlátozza a bevándorlók számát. Ausztrália partjainál a haditengerészet megállítja a migránsokat szállító hajókat, adnak üzemanyagot, élelmiszert, vizet és továbbküldik az érkezőket. A britek diplomás, fiatal, nyelveket beszélő embereket engednek be. Európába meg mindenki bejöhet, huszonnyolc ország szerencsétlenkedik.

– Változhat ez?

– Valami elindult. Lemondott ugye az osztrák kancellár Werner Faymann. A németeknél Angerla Merkel népszerűsége esik. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy az EU politikája nem változott csak a hangulat alakul át.

– Olyannyira nem, hogy a tervek szerint az uniós tagállamoknak 78 millió forintnál is többek kellene fizetniük minden egyes be nem fogadott migráns után.

– Ez is csak azt mutatja, hogy a Brüsszelben üldögélők nem foglalkoznak a realitásokkal. Ezt a Kelet-európai államok nem tudják kifizetni. Brüsszelnek fogalma nincs arról, hogy mi történik Európában. Ülnek az irodákban és onnan üzengetnek, miközben a törökök nem akarják betartani az EU-val kötött megoldást, a görögök a probléma kezelésére kapott pénz egy részét ellopják. És akkor még ott vannak a britek, akik ki akarnak lépni az egész unióból.

– Ősszel szavazhatunk a kvótarendszer kérdésében. Mi lehet ennek az jelentősége?

– A magyar kormány brüsszeli pozícióit erősítheti, ebből tőkét lehet majd csinálni. Rá kell erősíteni, hogy a brüsszeli adminisztráció van értünk és nem fordítva.

– Ha már a törökök szóba kerültek. Mi lesz akkor, ha felmondják az unióval között megállapodást?

– A törökök várják a vízum eltörlését, ez legkorábban októberben történhet meg, mert egyelőre semmiféle ezzel kapcsolatos előírásnak nem felelnek meg. Az EU hetvenkét pontot állított össze a törököknek, de ezek jelentős részét nem teljesítik, a törvényeiken nem változtatnak, elnézést a kifejezésért, de zsarolják az uniót azzal, hogy ők felmondják a megállapodást. És közben összeállították az első 300 fős szír csoportot, amit Svédországba akarnak küldeni, a hetven százalékuk fogyatékos, vagy analfabéta.

– Úgy tűnik elég nagy pechünk van azzal, hogy a migránsok Törökországba és Görögországba érkeznek meg először.

– A helyzet nem jó, de ugye földrajzilag nem lehet áthelyezni a két államot. Megoldást az jelenthet, hogy ha a görög-macedón, illetve görög-bolgár határszakaszt lezárjuk. Azt azért ne felejtsük el, hogy ha a törökök felmondják a megállapodást, akkor özönlenek majd a migránsok és akkor nem lesz más lehetőség, Európának meg kell állítania a bevándorlók tömegét.

– Akik itt vannak, azokkal elég sok a baj. Németországból naponta jönnek a hírek arról, hogy milyen bűncselekményeket követnek el a migránsok.

– Egy kimutatás szerint a németeknél napi ötszáz törvénysértés hátterében állnak a bevándorlók. Be kell látni, ezeket az embereket nem lehet integrálni. Azt már német szakértők is elismerték, hogy ha jövő év január elsejétől egy migráns sem jön, akkor sem tudják beilleszteni a rendszerbe azokat, akik már ott vannak. Ehhez tegyük még hozzá, hogy a német állampolgárok adó terhei emelkednek majd, mert a munkaképes migránsok fele nem dolgozik.

– Azt tudjuk, hogy mi a céljuk a migránsoknak az Európába vándorlással?

– Azt hiszik, hogy kapnak egy jó lakást, jó nőt, jó kocsit. Ugyanakkor nem tudnak nyelvet, nincs diplomájuk. Semmijük sincs.

– És vannak köztük terroristák is.

– Vagy egy részük az lesz, mert nem jönnek be a vágyai és elkeseredetté válik.

– Csak a erővel lehet megállítani ezt a folyamatot?

– Az említett ügyek – éghajlati katasztrófa, vízhiány és még sorolhatnám – miatt csak ez lehet a megoldás, vagy csak idő kérdése, hogy ez a hullám elsöpörje Európát.

– Többször mondta már ezt az utóbbi félmondatot. Mit jelent ez az ön értelmezésében?

– Azt, hogy sok helyen többségbe kerülnek majd, a multikulturális berendezkedés nem működik majd, párhuzamos társadalmak alakulnak ki. Látni kell, hogy az Európai Unió népessége folyamatosan öregszik, de jönnek a fiatal, erős, egyedülálló férfiak erővel jönnek hozzánk. Erre csak az erő lehet a válasz. 

Címkék: Interjú
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/36470/pics/lead_800x600.jpg
Interjú
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Dr. Papp Lilla: Ki kell használni a startupokat támogató szervezeteket

2017.08.13. 10:00
Dr. Papp Lilla Magyarországról indult, Svájcban alapított startupot most pedig Európa és India felé terjeszkedne. Az iparjogvédelmi jogász beszélt arról, …

Hornyák Tibor: A 24.hu megsértette a magánélethez való jogomat

2017.08.10. 16:45
Az Erzsébet Táborok fő szervezőjének rendesen nekirongyolt a 24.hu. Napi 110 ezer forintos szállásbérlésről szól az oknyomozás. Hornyák Tibor lett a célpont, de …

Németh Szilárd: Botrányt kellett csinálniuk

2017.08.04. 17:05
Soros érdekében áll, hogy folyamatos botrány legyen Magyarországon a jövő évi választásokig. Ha folyamatos botrány van, akkor lehet azt mondani, hogy nincs béke, nincs nyugalom, nincs rend az országban …

Georg Spöttle: A migránsokkal a lakosság cserélődése zajlik nagy ütemben

2017.08.04. 10:00
Georg Spöttle szakértőként, amolyan megmondó emberként tűnik fel az elmúlt esztendőkben a közmédia különböző műsoraiban. Mégis misztikus …

Grezsa István: Közmegegyezés kell Trianon igazságtalanságáról

2017.07.30. 08:30
Tusnádfürdő szabadegyetem után mindig érdemes egy indulatoktól, érzelmektől mentes, higgadt nemzetpolitikai mérleget vonni. A blogstar.hu kérésére erre …

Dézsy Zoltán: A félelmemet mindig legyőzte az újságírói kíváncsiságom

2017.07.18. 07:00
A Seuso-kincsek legendás útja több országon átívelő történet, amiben közrejátszott a politika, pénz és a hatalmi harcok. Dézsy Zoltán …

Ughy Attila: Jó úton járunk

2017.07.08. 10:00
A kerületnek anno igencsak gyenge volt az érdekérvényesítő képessége, az előttünk dolgozó városvezetők képtelenek voltak hathatósan elmagyarázni Demszkyéknek, hogy miért fontos a csatornázás – hangsúlyozta a Blogstarnak …

Kovács Ferenc: Egymás mellett egymást kell erősíteni

2017.07.07. 10:00
Nyíregyháza – a keleti vég. Sokakban nem túl színes és fényes a kép él a szabolcsi megyeszékhellyel kapcsolatban. A múltban valóban voltak problémák – és nyilván mindegyik nem …

Novák Katalin: Nem hozunk meggondolatlan döntéseket

2017.07.06. 09:35
A bölcsődéket és az óvodákat támogató programokban vannak eltérések, amelyeket figyelembe kell venni. S miközben a kormányzatnak számtalan, a családokat segítő kezdeményezése van, …

Startup: a szexi cégeknél is meg kell dolgozni a sikerért!

2017.06.30. 10:10
Nem tudjuk pontosan, hogy mit is takar, ha egy cégre azt mondjuk, az bizony egy startup. Vannak az embernek képei a babzsákfotelekről és arról is, hogy szinte kizárólag fiatalok …

Ezeket a cikkeket olvastad már?