Blogolj!

Gyanús csomag miatt kiürítették a Keleti pályaudvart

10.40

Hétfőn délelőtt fél tízkor a rendőrség lezárta a Keleti pályaudvart, majd kiürítették az épületet – írja a Mávinform, így a pályaudvar nem fogad és nem indít szerelvényeket. 

A fővárosba érkező utasoknak tanácsoljuk, hogy az elővárosi állomásokon, megállóhelyeken szálljanak le vonataikról és a városi közösségi közlekedési járművekkel folytassák útjukat

- olvasható az oldalon.

A 24.hu úgy tudja, hogy mindez egy gyanús csomag miatt történt. 

10.48

A rendőrség az index.hu kérdésére megerősítette a csomagról szóló információt.

9 óra körül a Keleti pályaudvaron szolgálatot ellátó rendőrjárőrt egy vasútőr értesítette, hogy elhagyott csomag van a Keleti pályaudvar nagycsarnokában. A rendőrség intézkedett a csomag tűzszerészeti átvizsgálására, amelynek idejére lakosságvédelmi intézkedésre került sor.

11.01

Kavalecz Imre, a MÁV sajtóügeletese, az M1-en megerősítette, hogy zár alatt van a pályaudvar, így nem fogad és nem indít vonatokat. Hozzátette, hogy nagy torlódásokra kell számítani azokon a vonalakon, amelyeknek ez a végállomása, vagy a kiindulópontja. 

11.09

Érdekes ellentmondás van a sajtóügyeletes és a MÁV Inform közlése között. 

Hétfőn délelőtt 10:47 órakor a Rendőrség feloldotta Budapest-Keleti pályaudvar lezárását. Amint korábban a MÁVINFORM tudatta: délelőtt tíz órától szünetelt a vonatközlekedés, rendőrségi intézkedés miatt. A korlátozás feloldása után Budapest-Keleti pályaudvar ismét indít és fogad vonatokat.

Vonat torlódások miatt jelentős késések alakultak ki, amelyek kihatással lesznek mindazokra a vonatokra, amelyek a Keleti pályaudvarról indulnak és oda érkeznek. A vasúttársaság irányító szakemberei azon dolgoznak, hogy minél előbb visszaálljon a menetrendszerű vasúti közlekedés.

mavcsoport.hu

11.14

Szolgálati közlemény: "Az aktuális helyzetről tájékozódhatnak a www.mavcsoport.hu címen és a Vonatinfó alkalmazáson, illetve a MÁVDIREKT információs vonalán, a +36 1 3 49 49 49-es telefonszámon."

11.20

A helyzet mególdodni látszik: ártalmatlan volt a csomag tartalma. 

Viszont a helyzet nem jó. Elérték, hogy meg kell ijedni még akkor is, ha semmi okunk rá. Mert gyakorlatilag nincs is már olyan, hogy nincs okunk a félelemre. Megijesztettek minket. Szerencsére ma még nem történt semmi baj. 

Címkék: Most
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/35213/pics/lead_800x600.jpg
Most
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Álljunk ki Magyarországért! – ÉLŐ, Orbán Viktor beszéde

2017.06.27. 14:55
Orbán Viktor miniszterelnök értékeli a Nemzeti Konzultációt, amelyen közel 1,7 millióan vettek részt. Komoly kérdések voltak, hiszen lényegében hazánk …

ÉLŐ: Kormányinfó 92.

2017.06.15. 13:30
Ma is megtudjuk Lázár János Miniszterelnökséget vezető minsztertől és Kovács Zoltán kormányszóvivőtől, hogy mit és miért tesz a kormány.

ÉLŐ: Kormányinfó 91.

2017.06.08. 13:30
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatója arról, hogy mit és miért tesz a kormány.

Harcolunk a Benes-dekrétumok eltörléséért

2017.06.05. 15:15
Minden erőnkkel harcolni fogunk a felvidéki magyarság jogfosztását kimondó Benes-dekrétumok eltörléséért - jelentette ki a nemzetpolitikáért felelős államtitkár hétfőn a Tolna megyei Bonyhádon.

Az Iszlám Állam vállalta magára a londoni terrort

2017.06.05. 06:00
Az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára vasárnap a hét ember életét követelő londoni gázolásos és késeléses merényletet.

ÉLŐ: Kormányinfó 90.

2017.06.01. 13:30
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatója, amelyen az emúlt hét legfontosabb eseményeiről esik szó. Kövesse élőben, hogy mi hangzik el.

ÉLŐ: Kormányinfó 89.

2017.05.25. 13:30
Élő, szöveges tudósítás a sajtótájékoztatóról, amelyen kiderül, hogy mit és miért tesz a kormány. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóviviő válaszol a kérdésekre.

ÉLŐ: Kormányinfó 88.

2017.05.18. 13:30
Ma sem unalmas az előttünk álló két – vagy több – óra, hiszen tegnap alaposan nekünkestek, így biztosan érdekes dolgokat mond majd Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő.

BM: Nincs áram a kerítésben

2017.05.12. 17:05
Feszültségkeltésnek nevezte a Belügyminisztérium (BM) az index.hu tudósítását az MTI-nek péntek délután eljuttatott közleményében, kiemelve, hogy a határkerítések nincsenek áram alatt.

ÉLŐ: Kormányinfó 87.

2017.05.11. 13:30
Izgalmas bő két óra következik és garantálható, hogy sokat hallunk ma Brüsszelről, de még Liget Projekt is nagy figyelmet kaphat. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatója.

Ezeket a cikkeket olvastad már?