Blogolj!

A migránsbarát jelölt nyert Ausztriában

A függetlenként induló, de a Zöldek pártjának támogatását élvező Alexander Van der Bellen tűnik az osztrák elnökválasztás nyertesének. A megismételt voksoláson, az Osztrák Szabadságpárt jelöltje Norbert Hofer alulmaradt, pedig volt olyan tartomány, amelyben simán nyert, viszont Bécsben például nagy vereséget szenvedett. 

Az első eredmények szerint Voralbergben, Felső-Ausztriában, Tirolban, Bécsben van der Bellen győzött, míg Burgerlandban, Stájerországban, Karintiában, Alsó-Ausztriában és Salzburgban Hofer nyert. Ugyanakkor az döntőnek bizonyult, hogy miközben Hoffer csak szűkebb hazájában Burgerlandban aratott kiütéses sikert, addig Bécsben és Voralbergben hatvan százalék feletti eredményt ért el a független zöld. 

Új utat mutat Ausztriának

Norbert Hoffer, a mostani vesztes korábban kijelentette, hogy Közép-Európának összefogva kell kialakítani az új európai modellt. Van der Bellen viszont inkább Brüsszelhez húz, nem szeretne egyéni arculatot kialakítani az országának. Mindenesetre bejött a Windofchange blog elemzése arra nézve, hogy a liberális Bécs lenyomhatja-e a vidéket. 

Lenyomta. 

Az eredmény persze abban a tekintetben nem meglepő, hogy a zöldek kampányában minden benne volt, amit a sorosi retorika diktálni szokott. Például diplomaták aggódtak azon, hogy ha Hofer nyer, akkor Ausztria majd kilép az Unióból.

Az új osztrák elnökre nagy feladatok várnak. Hogy mást ne mondjunk a hegyeshalmi határátkelőnél, a schengeni egyezménnyel teljesen ellentétesen visszahozták az ellenőrzést, ezzel pedig azon melegiben kezdeni kellene valamit. Hogy milyen a viszony a migránsokkal van der Bellennek az gyorsan kiderül, ha egy keveset idézünk a családfájából: 

Az orosz és észt szülők gyermeke, Alexander Van der Bellen többszörösen menekült családból származik. Ősei először Hollandiából vándoroltak Oroszországba, majd onnan Észtországba, és a szovjet megszállás után tovább Németországba, és végül Tirolban telepedtek le. 

A bevándorláspolitikában így természetesen a liberális megoldás híve, vagyis inkább a migránssimogatók táborát erősíti. 

Címkék: Most
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/35230/pics/lead_800x600.jpg
Most
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Új lendületet kap a magyar–izraeli kapcsolat

2017.07.18. 13:15
Budapestre érkezett Benjamin Netnanjahu izraeli miniszterelnök, aki találkozott Orbán Viktorral majd közös sajtótájékoztatón számoltak be a beszélgetésükről.

ÉLŐ: Kormányinfó 95.

2017.07.13. 13:25
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő tájékoztat arról, hogy mit és miért tett a kormány az utóbbi napokban. Izgalmas órák jönnek.

ÉLŐ: Kormányinfó 94.

2017.07.06. 13:25
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatója arról, hogy mit és miért tett a kormány az elmúlt időszakban, illetve mi várható a közeljövőben. ÉLŐ szöveges tudósítás. …

Ingyenessé vált több szolgáltatás

2017.07.01. 06:15
Díjmentessé váltak a közműcsatlakozások a lakosságnak és a kkv-knak július 1-jétől

Álljunk ki Magyarországért! – ÉLŐ, Orbán Viktor beszéde

2017.06.27. 14:55
Orbán Viktor miniszterelnök értékeli a Nemzeti Konzultációt, amelyen közel 1,7 millióan vettek részt. Komoly kérdések voltak, hiszen lényegében hazánk …

ÉLŐ: Kormányinfó 92.

2017.06.15. 13:30
Ma is megtudjuk Lázár János Miniszterelnökséget vezető minsztertől és Kovács Zoltán kormányszóvivőtől, hogy mit és miért tesz a kormány.

ÉLŐ: Kormányinfó 91.

2017.06.08. 13:30
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatója arról, hogy mit és miért tesz a kormány.

Harcolunk a Benes-dekrétumok eltörléséért

2017.06.05. 15:15
Minden erőnkkel harcolni fogunk a felvidéki magyarság jogfosztását kimondó Benes-dekrétumok eltörléséért - jelentette ki a nemzetpolitikáért felelős államtitkár hétfőn a Tolna megyei Bonyhádon.

Az Iszlám Állam vállalta magára a londoni terrort

2017.06.05. 06:00
Az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára vasárnap a hét ember életét követelő londoni gázolásos és késeléses merényletet.

ÉLŐ: Kormányinfó 90.

2017.06.01. 13:30
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatója, amelyen az emúlt hét legfontosabb eseményeiről esik szó. Kövesse élőben, hogy mi hangzik el.

Ezeket a cikkeket olvastad már?