Blogolj!

Olimpia 2024: üres kapuval a csatárok ellen

Eldőlt, hogy nem lesz olimpia 2024-ben Budapesten. Ennek a történetnek azonban a konkrét eseményeken túlmutató jellege van. Az egyik oldalon állnak a merjünk kicsik lenni hívei, míg a másikon azok, akik nem mernek a saját véleményük mellett sem kiállni. Az Orbán-kormány az elmúlt hét évben rengeteg jó és rossz döntést hozott. A rossz döntések közül kiemelkedik a felsőoktatási keretszámok hirtelen megvágása, a kötelező választási regisztráció bevezetése, az internetadó és a vasárnapi boltzár. A kabinet mindegyikből így vagy úgy kihátrált, mivel ezek többsége valóban teljesen értelmetlen lépés volt, és nem is lehetett őket megmagyarázni.

Az olimpia azonban nem ezek közé tartozik. A rendezés mögött viszonylag nagy társadalmi egység volt, és még az ellenzéki pártok egy része is kiállt mellette. Majd ezt követően az illetékesek egyszerűen hátradőltek, és a kivülállóknak úgy tűnt, hogy a rendezést elnyertük, és minden rendben van. Ezzel szemben az ellenzék, mivel már semmilyen veszítenivalója sincsen, teljesen érthetően kihasználta a helyzetet, és ebben az ügyben mindent megtett, hogy a közhangulatot megváltoztassa. Budapest egyébként is kiváló terep volt erre, mivel a jelenlegi kormánypártok még 2010-ben sem szerezték meg a fővárosban szavazók 50 százalékának a támogatottságát.

Mindezalatt az olimpia rendezésére létrehozott bizottság lapított, mint az a bizonyos a fűben. A milliókért igazolt kommunikációs guruknak semmilyen érvük nem volt az elmúlt hetekben az olimpia mellett, mint az hogy legyen. A magukat szuperszakembereknek gondoló személyeknek annyi sütnivalójuk sem volt, hogy a Fővárosi Választási Bizottság jogilag egyáltalán nem megalapozott, a népszavazást jóváhagyó döntése ellen egy épkézláb fellebbezést benyújtsanak.

Az elmúlt hetek taktikája az volt, hogy nem támadjuk az ellenfél játékosait, még a kapuból is kiállunk, és reménykedünk benne, hogy nem kapunk gólt. Azonban ezeket a ziccereket még a féllábú, és vak ellenfél is kihasználja. Az olimpia elszállt, reméljük a pályázatért felelős guruk is repülnek. A legjobb az lenne, ha ötleteikkel 2018-ban már az ellenzéket segítenék, mert azzal biztos sokat nyerne az ország. 

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/34245/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,budapest,olimpia 2024
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Késeltek Németországban, egy ember meghalt

2017.08.18. 19:30
Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

Késes ámokfutó Finnországban - Frissítve

2017.08.18. 16:30
Több embert megsebesített, ketten meghaltak.

Újabb gázolásos merénylet történt Spanyolországban - Frissítve

2017.08.18. 09:00
A gázolásos merényletet a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában követték el, hét embert megsebesítettek, …

Blogstar kávéház

2017.08.18. 03:50
Agymosott gyermekterroristák, orrcseppfüggő nemzet, öngyilkos netes őrület, szemhéjplasztikázott sztárok és Gyurcsány, a hasznos idióta pénteki online lapszemlénkben.

Terrortámadás Barcelonában, 13 halott, legalább 50 sérült – Frissítve

2017.08.17. 18:15
Barcelona belvárosában egy fehér furgon hajtott a tömegbe. 13 halott és 50 sérült van.

Ezeket a cikkeket olvastad már?