Blogolj!

Olimpia 2024: üres kapuval a csatárok ellen

Eldőlt, hogy nem lesz olimpia 2024-ben Budapesten. Ennek a történetnek azonban a konkrét eseményeken túlmutató jellege van. Az egyik oldalon állnak a merjünk kicsik lenni hívei, míg a másikon azok, akik nem mernek a saját véleményük mellett sem kiállni. Az Orbán-kormány az elmúlt hét évben rengeteg jó és rossz döntést hozott. A rossz döntések közül kiemelkedik a felsőoktatási keretszámok hirtelen megvágása, a kötelező választási regisztráció bevezetése, az internetadó és a vasárnapi boltzár. A kabinet mindegyikből így vagy úgy kihátrált, mivel ezek többsége valóban teljesen értelmetlen lépés volt, és nem is lehetett őket megmagyarázni.

Az olimpia azonban nem ezek közé tartozik. A rendezés mögött viszonylag nagy társadalmi egység volt, és még az ellenzéki pártok egy része is kiállt mellette. Majd ezt követően az illetékesek egyszerűen hátradőltek, és a kivülállóknak úgy tűnt, hogy a rendezést elnyertük, és minden rendben van. Ezzel szemben az ellenzék, mivel már semmilyen veszítenivalója sincsen, teljesen érthetően kihasználta a helyzetet, és ebben az ügyben mindent megtett, hogy a közhangulatot megváltoztassa. Budapest egyébként is kiváló terep volt erre, mivel a jelenlegi kormánypártok még 2010-ben sem szerezték meg a fővárosban szavazók 50 százalékának a támogatottságát.

Mindezalatt az olimpia rendezésére létrehozott bizottság lapított, mint az a bizonyos a fűben. A milliókért igazolt kommunikációs guruknak semmilyen érvük nem volt az elmúlt hetekben az olimpia mellett, mint az hogy legyen. A magukat szuperszakembereknek gondoló személyeknek annyi sütnivalójuk sem volt, hogy a Fővárosi Választási Bizottság jogilag egyáltalán nem megalapozott, a népszavazást jóváhagyó döntése ellen egy épkézláb fellebbezést benyújtsanak.

Az elmúlt hetek taktikája az volt, hogy nem támadjuk az ellenfél játékosait, még a kapuból is kiállunk, és reménykedünk benne, hogy nem kapunk gólt. Azonban ezeket a ziccereket még a féllábú, és vak ellenfél is kihasználja. Az olimpia elszállt, reméljük a pályázatért felelős guruk is repülnek. A legjobb az lenne, ha ötleteikkel 2018-ban már az ellenzéket segítenék, mert azzal biztos sokat nyerne az ország. 

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/34245/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,budapest,olimpia 2024
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Igazi sztárparádé lesz a vizes vb megnyitóján

2017.06.28. 15:00
Emeli Sandé, Eötvös Péter, Herczku Ágnes, Bogányi Gergely, valamint további 510 művész működik közre a budapesti FINA vizes világbajnokság július 14-i nyitórendezvényén.

Leállt a MÁV szervere

2017.06.28. 13:05
Elektromos kábelátvágás miatt leállt a MÁV Déli pályaudvaron lévő szerverterme, az erről üzemeltetett informatikai rendszerek délelőtt 10 óra után leálltak. Szünetel az internetes jegyértékesítés is.

Blogstar kávéház

2017.06.28. 03:50
Ellenzéki harakiri, megszívatott diákmunkások, életveszélyes metróbuhera, Merkel őrülete és Zuckerberg jótékonysága szerdai online lapszemlénkben.

Fidesz: a Soros-szervezeteknek átláthatóan kell működniük

2017.06.27. 11:15
A Fidesz szerint a Soros-szervezeteknek átláthatóvá kell tenni működésüket.

72 órán belül életbe lépnek az átmeneti beutazási korlátozások Amerikában

2017.06.27. 07:10
Az amerikai külügyminisztérium szerint a legfelsőbb bíróság döntése nyomán 72 órán belül, már csütörtökön életbe lépnek a Trump …

Blogstar kávéház

2017.06.27. 03:30
Orosz rulett Budapesten, bűnözői körök a honosítás körül, ellenzéki gyűlöletverseny és bődületes szakmai baki, no meg Soros lemeztelenített valósága keddi online lapszemlénkben.

Brutális hőség jön!

2017.06.26. 06:45
A hét közepén 40 Celsius-fok körüli meleg lehet Magyarország térségében - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán egy európai előrejelzésre hivatkozva.

Blogstar kávéház

2017.06.26. 05:10
Hétindítói kávézásunk főszereplői: Botka, a sírásó, Orbán, a játékos, Putyin, a médiatanár, Bochkor, az egyéniség és Fekete-Győr, a 21. századi.

Domoszlón is fölényes fideszes győzelem született

2017.06.25. 22:10
Újabb időközi polgármester választást nyert meg fölényesen a Fidesz-KDNP jelöltje. Ezúttal a Heves megyei Domoszlón győzedelmeskedett a szavazatok több mint felét megszerezve Paulenka …

Szijjártó keményen helyre tette Schulzot

2017.06.25. 15:55
A magyar külügyminiszter azonnal, keményen és határozottan visszaszólt az ismét Orbángyalázásba keveredő Martin Schulznak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?