Blogolj!

Lövöldözés, késelés Londonban

Kecskés István

Terrortámadás történt szerdán Londonban! Az első hírek szerint egy merénylő előbb a Westminster-hídon hajtott bele autóval a tömegbe, majd a Parlamentnél nekiment az épület kerítésének, ezt követően megkéselt egy rendőrt. A legfrisseb hírek szerint négyen haltak meg, köztük van egy rendőr és a támadó is. 

A Thelegraph című lap értesülései szerint egy ázsiai származású férfi vezette azt a gépejárművet, amely előbb a Westminster-hídon hajtott a tömegbe, majd nekiment a parlament épületének, ahol kiugrott a járműből és megkéselt egy rendőrt, ezt követően a rendőrök lelőtték. 

Továbbra is ellentmondásosak az információk. Egyes források egy, mások két, vagy három halottról számolnak be. Egy közlés szerint tíznél több sérültet ápolnak kórházban, többek nagyon súlyos állapotban vannak.  

A támadás időpontjában éppen zajlott a parlament alsóházának ülése. A rendőrök kimenekítették Teheresa May miniszterelnököt –állítólag egy nyolc főből álló kommandós-csoport vitte biztonságba a kormányfőt –, a képviselőket pedig az épületen belül helyezték biztonságba. 

A RT Televízió felvételein is jól látszik, hogy több sérült is van a Westminster-hídon. 

Több kép is napvilágot látott az átkelőn jelenleg is zajló eseményekről – csak erős idegzetűeknek. 

Háromnegyed hat után nyilvánosságra került egy fotó, amelyen állítólag az elkövető látható a földön fekve.

Videó a támadó kerítésben álló járművéről.

Melczer Tamás, a külügyminisztérium szóvivője az M1-en elmondta, hogy nem tud magyar sérültekről, de hozzátette, hogy három kiskorú francia diákot viszont kórházba szállítottak.

Egy nőt a Temzéből kellett kimenteni, mert a Westminster-hídról a vízbe ugrott, hogy megússza a támadást – a sérülései így is súlyosak. A Twitteren egyre több a fotó és a videó a London Eye nevű óriáskerékről, amelyet leállítottak, de sokan vannak rajta, akik most a látványosság fogjai. 

Este hivatalosan is terrortámadásnak minősítették a londoni rendőrök az akciót. A rendőrség megerősítette, hogy összesen négyen hunytak el – egyikük rendőr és meghalt a támadó is –, húsz sérültről is szó esett a sajtótájékoztatón. A rendőrség azt ígérte, hogy alaposan átkutatják majd a környéket. Tanukat is keresnek, hiszen biztosan sokan látták az eseményeket, mert nagy területet ölelt fel. A terrorcselekmény után több rendőr lesz a londoni utcákon, s felállítanak egy irodát, amelyben a sérültek és az elhunyta hozzátartozóit várják. 

Ma van a brüsszeli terrortámadások évfordulója, könnyen lehet, hogy a londoni események összefüggésben állnak ezzel. 

Címkék: Most
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/36419/pics/lead_800x600.jpg
Most
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Álljunk ki Magyarországért! – ÉLŐ, Orbán Viktor beszéde

2017.06.27. 14:55
Orbán Viktor miniszterelnök értékeli a Nemzeti Konzultációt, amelyen közel 1,7 millióan vettek részt. Komoly kérdések voltak, hiszen lényegében hazánk …

ÉLŐ: Kormányinfó 92.

2017.06.15. 13:30
Ma is megtudjuk Lázár János Miniszterelnökséget vezető minsztertől és Kovács Zoltán kormányszóvivőtől, hogy mit és miért tesz a kormány.

ÉLŐ: Kormányinfó 91.

2017.06.08. 13:30
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatója arról, hogy mit és miért tesz a kormány.

Harcolunk a Benes-dekrétumok eltörléséért

2017.06.05. 15:15
Minden erőnkkel harcolni fogunk a felvidéki magyarság jogfosztását kimondó Benes-dekrétumok eltörléséért - jelentette ki a nemzetpolitikáért felelős államtitkár hétfőn a Tolna megyei Bonyhádon.

Az Iszlám Állam vállalta magára a londoni terrort

2017.06.05. 06:00
Az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára vasárnap a hét ember életét követelő londoni gázolásos és késeléses merényletet.

ÉLŐ: Kormányinfó 90.

2017.06.01. 13:30
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatója, amelyen az emúlt hét legfontosabb eseményeiről esik szó. Kövesse élőben, hogy mi hangzik el.

ÉLŐ: Kormányinfó 89.

2017.05.25. 13:30
Élő, szöveges tudósítás a sajtótájékoztatóról, amelyen kiderül, hogy mit és miért tesz a kormány. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóviviő válaszol a kérdésekre.

ÉLŐ: Kormányinfó 88.

2017.05.18. 13:30
Ma sem unalmas az előttünk álló két – vagy több – óra, hiszen tegnap alaposan nekünkestek, így biztosan érdekes dolgokat mond majd Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő.

BM: Nincs áram a kerítésben

2017.05.12. 17:05
Feszültségkeltésnek nevezte a Belügyminisztérium (BM) az index.hu tudósítását az MTI-nek péntek délután eljuttatott közleményében, kiemelve, hogy a határkerítések nincsenek áram alatt.

ÉLŐ: Kormányinfó 87.

2017.05.11. 13:30
Izgalmas bő két óra következik és garantálható, hogy sokat hallunk ma Brüsszelről, de még Liget Projekt is nagy figyelmet kaphat. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatója.

Ezeket a cikkeket olvastad már?