Blogolj!

Lövöldözés, késelés Londonban

Kecskés István

Terrortámadás történt szerdán Londonban! Az első hírek szerint egy merénylő előbb a Westminster-hídon hajtott bele autóval a tömegbe, majd a Parlamentnél nekiment az épület kerítésének, ezt követően megkéselt egy rendőrt. A legfrisseb hírek szerint négyen haltak meg, köztük van egy rendőr és a támadó is. 

A Thelegraph című lap értesülései szerint egy ázsiai származású férfi vezette azt a gépejárművet, amely előbb a Westminster-hídon hajtott a tömegbe, majd nekiment a parlament épületének, ahol kiugrott a járműből és megkéselt egy rendőrt, ezt követően a rendőrök lelőtték. 

Továbbra is ellentmondásosak az információk. Egyes források egy, mások két, vagy három halottról számolnak be. Egy közlés szerint tíznél több sérültet ápolnak kórházban, többek nagyon súlyos állapotban vannak.  

A támadás időpontjában éppen zajlott a parlament alsóházának ülése. A rendőrök kimenekítették Teheresa May miniszterelnököt –állítólag egy nyolc főből álló kommandós-csoport vitte biztonságba a kormányfőt –, a képviselőket pedig az épületen belül helyezték biztonságba. 

A RT Televízió felvételein is jól látszik, hogy több sérült is van a Westminster-hídon. 

Több kép is napvilágot látott az átkelőn jelenleg is zajló eseményekről – csak erős idegzetűeknek. 

Háromnegyed hat után nyilvánosságra került egy fotó, amelyen állítólag az elkövető látható a földön fekve.

Videó a támadó kerítésben álló járművéről.

Melczer Tamás, a külügyminisztérium szóvivője az M1-en elmondta, hogy nem tud magyar sérültekről, de hozzátette, hogy három kiskorú francia diákot viszont kórházba szállítottak.

Egy nőt a Temzéből kellett kimenteni, mert a Westminster-hídról a vízbe ugrott, hogy megússza a támadást – a sérülései így is súlyosak. A Twitteren egyre több a fotó és a videó a London Eye nevű óriáskerékről, amelyet leállítottak, de sokan vannak rajta, akik most a látványosság fogjai. 

Este hivatalosan is terrortámadásnak minősítették a londoni rendőrök az akciót. A rendőrség megerősítette, hogy összesen négyen hunytak el – egyikük rendőr és meghalt a támadó is –, húsz sérültről is szó esett a sajtótájékoztatón. A rendőrség azt ígérte, hogy alaposan átkutatják majd a környéket. Tanukat is keresnek, hiszen biztosan sokan látták az eseményeket, mert nagy területet ölelt fel. A terrorcselekmény után több rendőr lesz a londoni utcákon, s felállítanak egy irodát, amelyben a sérültek és az elhunyta hozzátartozóit várják. 

Ma van a brüsszeli terrortámadások évfordulója, könnyen lehet, hogy a londoni események összefüggésben állnak ezzel. 

Címkék: Most
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/36419/pics/lead_800x600.jpg
Most
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Új lendületet kap a magyar–izraeli kapcsolat

2017.07.18. 13:15
Budapestre érkezett Benjamin Netnanjahu izraeli miniszterelnök, aki találkozott Orbán Viktorral majd közös sajtótájékoztatón számoltak be a beszélgetésükről.

ÉLŐ: Kormányinfó 95.

2017.07.13. 13:25
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő tájékoztat arról, hogy mit és miért tett a kormány az utóbbi napokban. Izgalmas órák jönnek.

ÉLŐ: Kormányinfó 94.

2017.07.06. 13:25
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatója arról, hogy mit és miért tett a kormány az elmúlt időszakban, illetve mi várható a közeljövőben. ÉLŐ szöveges tudósítás. …

Ingyenessé vált több szolgáltatás

2017.07.01. 06:15
Díjmentessé váltak a közműcsatlakozások a lakosságnak és a kkv-knak július 1-jétől

Álljunk ki Magyarországért! – ÉLŐ, Orbán Viktor beszéde

2017.06.27. 14:55
Orbán Viktor miniszterelnök értékeli a Nemzeti Konzultációt, amelyen közel 1,7 millióan vettek részt. Komoly kérdések voltak, hiszen lényegében hazánk …

ÉLŐ: Kormányinfó 92.

2017.06.15. 13:30
Ma is megtudjuk Lázár János Miniszterelnökséget vezető minsztertől és Kovács Zoltán kormányszóvivőtől, hogy mit és miért tesz a kormány.

ÉLŐ: Kormányinfó 91.

2017.06.08. 13:30
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatója arról, hogy mit és miért tesz a kormány.

Harcolunk a Benes-dekrétumok eltörléséért

2017.06.05. 15:15
Minden erőnkkel harcolni fogunk a felvidéki magyarság jogfosztását kimondó Benes-dekrétumok eltörléséért - jelentette ki a nemzetpolitikáért felelős államtitkár hétfőn a Tolna megyei Bonyhádon.

Az Iszlám Állam vállalta magára a londoni terrort

2017.06.05. 06:00
Az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára vasárnap a hét ember életét követelő londoni gázolásos és késeléses merényletet.

ÉLŐ: Kormányinfó 90.

2017.06.01. 13:30
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatója, amelyen az emúlt hét legfontosabb eseményeiről esik szó. Kövesse élőben, hogy mi hangzik el.

Ezeket a cikkeket olvastad már?