Blogolj!

Blogstar kávéház

Csapda

A költséget jelentő presztízsberuházások helyett inkább az oktatásba, az egészségügybe kellene fektetni.

Hazánk csak nyert a CEU-val, ellehetetlenítése megbocsáthatatlan vétek lenne, ráadásul merőben szokatlan, hogy miniszter jegyezzen egy diszkriminatív törvénymódosítást – erről Csaba László közgazdász nyilatkozott az mno.hu-nak.

„Arra lenne szükség, hogy az állam hátrább lépjen, kevesebb feladatot vállaljon, továbbá legalább öt–tíz százalékponttal csökkentse a jövedelmek központosítását, az így felszabaduló összeget pedig hagyja azoknál, akik hajlandók modern technológiát fejleszteni.”

Csaba László: Ránk zárult a közepesen fejlettek csapdája

Amikor megbeszéltük az interjú időpontját, még nem lehetett tudni, hogy a kormány revolvert fog a Közép-európai Egyetemre (CEU), ahol ön is oktat. Miként vélekedik a támadásról? - Önmagában az, hogy egy nemzetközi rangsorokban kiemelkedő helyet elfoglaló intézményt a kétes hírű diplomagyárakkal együtt emlegetnek, mint az államtitkár tette - „28 intézményt vizsgáltunk, nem a CEU-t" -, a nyilvánosság előtti hitelrontás minősített esete.


Belezés

A Jobbik és Simicska plakátokkal rontott rá a kormányra.

A Magyar Idők arról ír, az egykori radikális párt még mindig tagadja, hogy köze lenne Simicskához, és a vállalkozó is cáfolja az egyezség létét, bár a hétvégén elismerte: minden szimpátiája a Jobbiké. Simicska zaklatott hangú nyilatkozatban üzent vélt megfigyelőinek: „kibelezlek titeket!”

„A Jobbik 'Ti dolgoztok. Ők lopnak.' felirattal indított plakátkampány alapötlete az enyém volt és egy elnökségi ülésen vetettem fel, osztatlan lelkesedést kiváltva vezetőtársaimból – írta közösségi oldalán Volner János, a Jobbik alelnöke. Az eredetinek tűnő szlogen azonban a legkevésbé sem az. Ráadásul a Jobbik mostani retorikája erősen hajaz a balliberális pártok korábbi kampányszövegeire.”

Simicskáék plakátokkal rontottak rá a kormányra | Magyar Idők

Országos kormányellenes plakátkampányba kezdett a Jobbik, méghozzá Simicska Lajos plakáthelyein. Az egykori radikális párt még mindig tagadja, hogy közük lenne Simicskához, és a vállalkozó is cáfolja az egyezség létét, bár tegnap elismerte: minden szimpátiája a Jobbiké. Simicska zaklatott hangú nyilatkozatban üzent vélt megfigyelőinek: „kibelezlek titeket!"

Botka

Úgy tűnik, a szegedi szocialisták kezdik elveszíteni józan ítélőképességüket.

Botka László és a szegedi MSZP-sek vérig sértődtek, mert kormánypárti tiltakozók jelentek meg a sajtótájékoztatójukon. A SZEGEDma.hu bemutatja, hogy a jól ismert kettős mércéről van szó, hiszen akkor nem voltak ilyen szívbajosak az önjelölt miniszterelnök-jelölt emberei, amikor a saját aktivistáikat eresztették egy közgyűlésen a jobboldali képviselőkre.

„Öt éve még ennél is tovább mentek, amikor a Fidesz–KDNP-s képviselőket kb. 15 baloldali, a városháza előtt forralt boroztatott, leitatott aktivista egy közgyűlés után a folyosón körbevette, lökdöste, és a 'fel lesztek akasztva' még a legenyhébb „jókívánság' volt feléjük. Akkor a városházi biztonsági szolgálat tétlen maradt, így nézték volna végig, bármi történjék is.”

Botka László és a szegedi szocialisták esete a szólásszabadsággal + VIDEÓ

A szegedi szocialisták kezdik elveszíteni józan ítélőképességüket - legalábbis külső szemlélő számára ezt mutatták meg az elmúlt hét eseményei. Szerdán a szegedi MSZP szervezésében aláírásgyűjtésbe kezdtek a városban Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelölt-jelöltje mellett (a szegedi polgármester hivatalosan még nem pártja kormányfőjelöltje, mert ahhoz egyelőre hiányzik a kongresszusi felhatalmazás).

CEU-balhé

Egy elemzés szerint öt (plusz egy) kifutása lehet a CEU körül a napokban kirobbant botránynak.

A kormányzati javaslat az Index szerint kétségtelenül nehéz helyzetbe hozza a magánegyetemet, azt üzeni, hogy itt Orbánék diktálnak, de a budapesti intézmény működhetne tovább. Az sem zárható ki, hogy a törvény nem megy át az Alkotmánybíróságon, vagy Strasbourgban támadható meg, mert több jel utal arra, hogy diszkriminálja a CEU-t.

„Mi értelme annak, hogy a CEU elleni támadás homlokegyenest ellentmond a kormányzat felsőoktatási stratégiájának, amelynek egyik leghangsúlyosabb eleme épp a felsőoktatás nemzetközi beágyazottsága, az idegen nyelvű képzés, a külföldi hallgatók Magyarországra vonzása? Tudjuk, hogy a kormányfő és rendszerének lételeme a harc, de mi értelme, hogy a nemzeti konzultációval megint Brüsszel ellen hadba induló kormány most az Egyesült Államok és a tudomány világa ellen nyit egy újabb frontot azzal, hogy azt demonstrálja: itt ő szabja a feltételeket?”

Öt kifutása lehet a CEU körüli botránynak

A Közép-európai Egyetem körüli felhajtás az első pillanattól kezdve politikai ügy volt. Ebben a cikkben azt járom körül, hogy ennek nem kellet volna így lennie, de bizonyos szándékok mégis ezt diktálták. A pár nap alatt amerikai-magyar diplomáciai háborúvá fejlődő konfliktus a jogszabályok szintjén viszonylag egyszerűen rendezhető lenne.

Vajna Timi

Eltűnt a képernyőről Vajna Timi – barátnője...

A Bors Online kiszúrta, hogy a TV2 Mokkájából Serfőző Krisztina távozása mellett a másik újonc, Szabó Dóri is kikerült. Ő nem mellesleg Vajna Tímea egyik legjobb barátnője.

„Úgy tudjuk, még csiszolni kell rajta, ezért április közepéig Demcsák Zsuzsa egyedül képviseli a női szakaszt.”

Jegelik a TV2-nél Vajna Timi barátnőjét

Serfőző Krisztina távozása mellett a másik újonc, Szabó Dóri is kikerült egy időre a műsorból. Úgy tudjuk, még csiszolni kell rajta, ezért április közepéig Demcsák Zsuzsa egyedül képviseli a női szakaszt. Serfőző Krisztina távozása mellett a másik újonc, Szabó Dóri is kikerült egy időre a műsorból.

Címkék: lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/36768/pics/lead_800x600.jpg
lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.21. 03:05
A gőgös giccs szimbóluma, szárnyaszegett nemzeti melldöngetés, menekülő cefreceleb és a virtuális játszóterek veszélyei csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.20. 04:15
Uniós nyüzsgés Felcsúton, iszlám világoffenzíva, relativizált nemi erőszak, trumpista hadüzenetek és felmelegített döglött akták szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.19. 04:15
Botka és Gyurcsány párviadala, Szanyi kapitány és a vadállatok, uniós közpénztemető beruházások és Orbán futása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.18. 03:45
Bohózatba fulladt demonstráció, Botka gordiuszi csomója, Gulyás Márton életműve és a felcsúti kisvasút politikai hasznai hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.17. 05:10
Rendszerszintű korrupció, meghökkentő kivégzés, Soros szócsövei, Orbánék orosz rulettezése és Rúzsa Magdi titkai vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.16. 05:30
Bűnöző bevándorlók, amerikai és orosz izmozás, durvuló médiaháború, hajnali részegség és Szanyi kapitány fantomjai szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.15. 04:15
Juncker víziói, a Fidesz agytrösztjei, a Jobbik láthatatlan holdudvara, elgáncsolt stadiontemplom és félelmetes vírusok pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.14. 03:35
A Soros-terv bukása, baloldali ötletbörze, a Momentum beégése, magyraverések és elrabolt gyermekek csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.13. 02:45
Szadeszesedő szocialisták, náci karlendítések, kormányzati hazugságkampányok, összemosodó migránsok és páni félelem szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?