Blogolj!

Egy hét az emberi méltóság jegyében

Soha, egy pillanatra sem téveszthetjük szem elől, hogy az élet minden egyes perce értékes, és az emberi méltóság iránt tisztelet valamennyiünket kötelez. A következő egy hétben Hajdú-Bihar megye székhelyén a sárga nárcisz szimbolikáján keresztül kerülhetünk közelebb a hospice és palliatív szemlélet lényegéhez.

Április 3-án nyitja meg kapuit az immár tízéves Méltóság Hete rendezvénysorozat Debrecenben. A szemléletformáló program olyan sikeres kezdeményezésekkel büszkélkedhet, mint a többezres tömegeket megmozgató Nárcisz Futófesztivál, nagy sikerű irodalmi és kreatív pályázatok, a tradicionális nárciszültetés és a debreceni Hospice-Palliatív Terápiás Osztály megszületése. A Méltóság Mezeje néven útnak indított sorozat az elmúlt esztendők során több százezer embert szólított meg. Idén is az emberi méltóság témakörére épülnek a különféle szakmai programok, színházi és bábszínházi előadások, filmvetítések, koncertek és fotótárlatok, melyek április 9-éig várják az érdeklődőket Debrecenben.

„A Debrecenben és Hajdú-Bihar megyében elindított Méltóság Mezeje szemléletformáló program a gondoskodásra nevelést tűzte zászlajára, és azt hangsúlyozza, hogy az élet minden perce értékes. A sárga nárcisz szimbolikáján keresztül szakemberekkel évek óta közösen dolgozunk azon, hogy minél többen ismerjék meg a hospice és palliatív szemlélet lényegét; az elkísérés, az elengedés folyamatának szomorú és felemelő érzését. Az elmúlt tízéves munka legjelentősebb eredménye a fekvőbeteg szakellátási osztály létrehozása a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben, valamint az otthonápolási háttér elérhetőségének biztosítása. Jövőbeni célunk a debreceni hospice ellátás támogatása, az önkéntes és egyéb képzések, továbbá nemzetközi és hazai konferenciák szervezése, valamint adománygyűjtési tevékenység elindítása. Az emberi méltóság iránti tisztelet mindannyiunkat kötelez” – fogalmaz Porkoláb Gyöngyi, a program vezetője, a Debreceni Hospice Ház Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A 2017-es Méltóság Hete részletes programja ide kattintva érhető el.

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/36767/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Kerüljék el Röszkét!

2017.07.20. 15:15
Megnövekedett a várakozási idő a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán, a személyforgalomban. Az utazóknak két órát kell várakozniuk.

Illegális migránsokat fogtak el Csongrád megyében

2017.07.20. 15:10
Jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra 14 migráns a Csongrád megyei Röszke község közelében.

Sokba került a G20-as csúcs Hamburgnak

2017.07.20. 06:15
Összesen 12 millió eurós kárt állapítottak meg Hamburgban a G20-as csúcs után. A tanácskozást még utcai összecsapások is kísérték.

Blogstar kávéház

2017.07.20. 04:00
Orbán mesterterve, Soros mesterkedése, Csisztu kifakadása és Csernus doki pólós trükkjei csütörtöki online lapszemlénkben.

Tusványos - Új óvodák létesülnek Kárpát-medence-szerte

2017.07.19. 17:50
Kárpát-medence-szerte 65-70 új óvoda létesülhet, és 265 óvoda megújulhat a magyar kormány külhoni óvodafejlesztési programjának első ütemében.

Bombariadó a nemzetközi vonatjáratokon

2017.07.19. 12:40
Bombafenyegetés miatt a rendőrség átvizsgálja az összes nemzetközi vonatot- közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Sarokkövéhez érkezett a nemzet közjogi egyesítése

2017.07.19. 12:25
Sarokkövéhez érkezett a magyar nemzet 2010-ben elkezdődött közjogi egyesítése, a napokban adták be az egymilliomodik állampolgársági kérelmet - jelentette be Semjén Zsolt …

Szijjártó: Netanjahu látogatása politikai és gazdasági téren is új dimenziókat nyit

2017.07.19. 10:05
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kiállása Magyarország mellett egyértelmű cáfolata az országot ért hazug és …

Egyre több ország változtatna a migrációs politikán az EU-ban

2017.07.19. 06:25
Noha az Európai Unió továbbra sem szakít eddig követett migrációs politikájával, több tagország politikusai nyilatkoznak annak szükségességéről. Erről beszélt …

Blogstar kávéház

2017.07.19. 03:10
Pokoli nyarak, bibliai mesék, nyílt muszlimellenesség, balliberális látszatkoalíció és jobbikos kuncogás szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?