Blogolj!

Blogstar kávéház

Nyugalom

Fellélegezhetnek a fővárosiak, elmarad a BKV-sztrájk.

A BKV 10+5 százalékos béremelést javasol, ez idén 7,5 milliárd forintba kerülhet a fővárosnak az Origo információi szerint. A sztrájkfelhívást felfüggesztették.

„Az idei évre vonatkozó béremelési ajánlat nagyobb mértékű annál, mint amit az állami cégek dolgozói kapnak erre az évre.”

Felfüggesztették a BKV sztrájkot

Megvan a fedezet a BKV-s bérfejlesztésre, Tarlós István azt mondta, hogy a szakszervezetek elutasíthatatlan ajánlatot kaptak a cég menedzsmentjétől. Az egyik érdekképviselet vezetője az Origónak úgy reagált, hogy egyelőre nem tudnak mit kezdeni a helyzettel, a legnagyobb szakszervezet vezetője szerint viszont számszakilag rendben vannak. A sztrájkbejelentést mindenesetre felfüggesztették, ez 7,5 milliárdjába kerülhet a BKV-nak.

Aggodalom

23 európai és észak-amerikai csúcsegyetem közösen tiltakozik a CEU ellehetetlenítése ellen.

Levelet írtak Orbán Viktornak, melyben kifejezik támogatásukat a CEU mellett, valamint az aggodalmukat a felsőoktatási törvény módosítása miatt. A Yale, az Oxford, a Stanford vagy a Princeton is megtalálható az aláírók között – számol be róla az Index.

„A levélben kiemelték, hogy a CEU egy nemzetközileg elismert egyetemmé nőtte ki magát, hisz néhány képzése a legjobb 50 között van a világon. Ezzel együtt egy értékes tagja a nemzetközi tudományos közösségnek, miközben hírnevet adott a magyar tudományos életnek is. A kormány által megszavazott törvénymódosítás viszont veszélyezteti a tudományos szabadságot és veszélyes precedenst teremt.”

23 csúcsegyetem üzent Orbánnak a CEU miatt

23 európai és észak-amerikai csúcsegyetem írt közös levelet Orbán Viktornak, amiben kifejezték támogatásukat a CEU mellett, valamint az aggodalmukat a felsőoktatási törvény módosítása miatt. Olyan egyetemek vezetői adták a nevüket a levélhez, mint a Yale, az Oxford, a Stanford vagy a Princeton.

Üzenet

Ezúttal sem ússzák meg a kormányplakátok, több helyen már összefirkálták azokat.

Ezúttal nem a photoshopművészek léptek akcióba, hanem a való élet képmanipulátorai – írja a HVG, mely fotógalériájában a nemzeti konzultációs plakátok köztéri kozmetikázott változatait mutatja be.

„Egészségügyi jótanáccsal kiegészített plakát is van már.”

Fotók: Orbánéknak üzen az utca embere az átírt kormányplakátokon

Most, amikor a Gyakorikérdések.hu-n is érdeklődnek a könnyű, gyors kormányváltás mikéntjéről, a nép a kék kormányplakátokon is üzenni kezdett. Tegnapi összeállításunkat a Facebookról szedtük össze, az alábbi válogatáshoz olvasóink küldték a muníciót. Köszönjük nekik! Ezúttal nem a photoshopművészek léptek akcióba, hanem a való élet képmanipulátorai.

Megoldás

A kormány visszavonta az alföldiek számára nagy nehézséget okozó, akár több százezer forintba is kerülő kútengedélyeztetési eljárást.

Nem kell engedély a háztartási kutakra – jelentette be a csütörtöki Kormányinfón Lázár János. A SZEGEDma.hu B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselőt kérdezte ennek hátteréről, akinek a kérésére a miniszterelnök és kabinetje megoldást talált a vidékiek súlyos, már-már pánikhangulattal fenyegető problémájára.

„A miniszterelnök úr szerint békén kell hagyni az embereket, azaz a korábbi állapotok helyreállítását tartotta a legmegfelelőbb lépésnek. Az eredmény annak is köszönhető, hogy ha a nemzeti érdek úgy kívánja, akkor eltérhetünk az uniós irányelvtől. Azt pedig senki sem akarhatta, hogy a következő lépés a víz megadóztatása legyen, ahogy az EU ajánlaná…”

B. Nagy László: Fontosabb a nemzeti érdek, mint az EU irányelvei! + VIDEÓ

A szegedi fideszes országgyűlési képviselő javaslatára vonták vissza az alföldiek számára nagy nehézséget okozó, akár több százezer forintba is kerülő kútengedélyeztetési eljárást. Az eddig befizetett pénzösszegek visszajárnak. Nem kell engedély a háztartási kutakra - jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a heti Kormányinfón (a videón a 23. perc végétől).

Szerelem

Visszatalált régi szerelméhez, az úszáshoz az egykori Európa-bajnoki bronzérmes Szepesi Nikolett, az Én, a szexmániás és az Orgazmuspontok szerzője.

A szexuális kapcsolatairól két botránykönyvet is író egykori Európa-bajnoki bronzérmes úszó a Blikknek arról számolt be, hogy a Bókay KSI vízilabdás-palántáinak tart edzéseket, közben pedig boldog párkapcsolatban él.

„A környezetem jó véleménnyel van rólam, a kollégák és a szülők is rendkívül kedvesek, s elismerik, hogy jól bánok a gyermekeikkel. A viharos kapcsolatok is már csak a múltban és a könyveiben léteznek.”

Úszóedzőként kezdett új életet Szepesi Niki

A szexuális kapcsolatairól két botránykönyvet is író egykori Európa-bajnoki bronzérmes úszó a Bókay KSI sportolóinak tart edzéseket. - 2016 szeptemberében álltam munkába. Ez egy pólósokat nevelő klub, ahol az egészen pici csoportot, az abszolút kezdőket és haladókat viszem én, illetve a bajnokságban játszóknak szoktam technikát javítani.

Terror

Hosszú Katinka épp Stockholmban tartózkodott a pénteki merénylet idején.

A SportFaktor.hu cikkéből kiderül, hogyan élte meg a borzalmakat, és miért is utazott Svédországba háromszoros olimpiai bajnoknőnk.

„Ma délután mi is arrafelé sétáltunk, de szerencsére már a hotelben voltunk a támadáskor.”

Hosszú Katinka a terror közelében

SportFaktor Hosszú Katinka, aki csütörtökön utazott el Stockholmba a szombattól keddig tartó, Swim Open elnevezésű nemzetközi úszóversenyre, a szállodájában volt a svéd fővárosban péntek délután elkövetett terror

Címkék: lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/36959/pics/lead_800x600.jpg
lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.21. 03:05
A gőgös giccs szimbóluma, szárnyaszegett nemzeti melldöngetés, menekülő cefreceleb és a virtuális játszóterek veszélyei csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.20. 04:15
Uniós nyüzsgés Felcsúton, iszlám világoffenzíva, relativizált nemi erőszak, trumpista hadüzenetek és felmelegített döglött akták szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.19. 04:15
Botka és Gyurcsány párviadala, Szanyi kapitány és a vadállatok, uniós közpénztemető beruházások és Orbán futása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.18. 03:45
Bohózatba fulladt demonstráció, Botka gordiuszi csomója, Gulyás Márton életműve és a felcsúti kisvasút politikai hasznai hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.17. 05:10
Rendszerszintű korrupció, meghökkentő kivégzés, Soros szócsövei, Orbánék orosz rulettezése és Rúzsa Magdi titkai vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.16. 05:30
Bűnöző bevándorlók, amerikai és orosz izmozás, durvuló médiaháború, hajnali részegség és Szanyi kapitány fantomjai szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.15. 04:15
Juncker víziói, a Fidesz agytrösztjei, a Jobbik láthatatlan holdudvara, elgáncsolt stadiontemplom és félelmetes vírusok pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.14. 03:35
A Soros-terv bukása, baloldali ötletbörze, a Momentum beégése, magyraverések és elrabolt gyermekek csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.13. 02:45
Szadeszesedő szocialisták, náci karlendítések, kormányzati hazugságkampányok, összemosodó migránsok és páni félelem szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?