Blogolj!

Stockholmi terror: elfogták a merénylőt

FRISSÍTÉS:

Szombaton délelőtt az MTI azt írta, a svéd rendőrség a stockholmi terrorcselekmény után elsőként őrizetbe vett férfit gyanúsítja azzal, hogy ő volt a négy embert halálra gázoló teherautó vezetője. A svéd közszolgálati tévé szerint bomba is volt a teherautóban.

Lars Bystrom rendőrségi szóvivő ezt nyilatkozta: „A kérdéses személyt letartóztatták tettesként mint a teherautó sofőrjét. Lehetnek mások is, akik kapcsolatba hozhatók vele, de ezt még nem tudjuk.”

A gyanúsítottat Stockholm Märsta nevű elővárosában tartóztatták le pénteken, azzal, hogy hasonlít a feltételezett tettesről közzétett fényképen szereplő személyre, kezdetben azonban a rendőrség úgy nyilatkozott, hogy nem ő vezette a teherautót. A férfi az Aftonbladet szerint 39 éves, Üzbegisztánból származik, Stockholm egyik déli elővárosában lakik, négy gyereke van és az építőiparban dolgozik. A lap szerint Facebook-oldalán az Iszlám Állam propagandavideóit találták.

Az SVT közszolgálati televízió úgy értesült, hogy a rendőrök a teherautóban egy robbanóanyagokat tartalmazó táskát is találtak.

KORÁBBAN ÍRTUK:

A svéd hatóságok két embert tartóztattak le a pénteki stockholmi gázolásos merénylettel összefüggésben, amelyben legalább négy ember meghalt, és 15-en megsebesültek - közölte az SVT állami televízió rendőrségi forrásokra hivatkozva szombatra virradóra.

Az SVT úgy tudja, hogy a másodikként, az észak-stockholmi Hjulsta külvárosában letartóztatott férfi kapcsolatban áll a korábban elfogott gyanúsítottal.

A svéd rendőrség péntek este megerősítette, hogy a Stockholm északi Märsta nevű elővárosában elsőként letartóztatott férfinak megállapították a kilétét, és hogy hasonlít a feltételezett tettesről közzétett fényképen szereplő férfira. Később közölték, hogy nem ő vezette a teherautót.

Az Aftonbladet című svéd napilap értesülése szerint az elsőként letartóztatott gyanúsított egy 39 éves, Üzbegisztánból származó férfi, aki vonattal utazott el Stockholm belvárosából az északi fekvésű Märstába, ahol egy rendőrjárőr fogta el. A férfi lakhelye ugyanakkor a lap szerint a svéd főváros egyik déli elővárosában van. Az Aftonbladet emellett tudni véli, hogy a férfi Facebook-oldalán az Iszlám Állam terrorszervezet propagandavideóit találták, illetve kedvelt egy bejegyzést, amelyen a 2013. áprilisi bostoni maratonon elkövetett robbantás vérben úszó áldozatai voltak láthatóak.

Címkék: terrortámadás
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/36965/pics/lead_800x600.jpg
terrortámadás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Az Iszlám Állam vállalta magára a londoni terrort

2017.06.05. 06:00
Az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára vasárnap a hét ember életét követelő londoni gázolásos és késeléses merényletet.

Manchesteri robbantás - reakciók

2017.05.23. 17:40
A világ vezető politikusai együttérzésüket fejezték ki a manchesteri robbantásos merénylet után, Ariane Grande lemondta turnéja további állomásait, és a Take That sem lép színpadra.

Robbanás Manchesterben – 22 halott

2017.05.23. 06:05
22-re emelkedett a halálos áldozatok száma, és még ötvenkilenc sérültje van a Manchester Arena rendezvényközpontban előző éjjel történt robbantásos merényletnek.

Többezer ember köthető a terrorizmushoz Belgiumban

2017.04.21. 18:10
Sorra érik a terrortámadások az európai nagyvárosokat. A nyilvántartás meg egyre csak bővül: csak Belgiumban 19 ezer ember köthető valamilyen úton a terrorizmushoz.

Dortmundi robbantás: őrizetben a gyanúsított

2017.04.21. 10:20
Nyereségvágyból hajthatta végre a támadást, arra spekulált, hogy a labdarúgóklub részvényei esni fognak a merénylet után.

Terror Párizsban - újra gyilkolt az Iszlám Állam

2017.04.21. 05:25
Egy rendőrt agyonlőttek, két másik megsebesült a csütörtök esti merényletben. A támadót is megölték. Az Iszlám Állam katonája volt.

Elfogták a szentpétervári robbantás egyik szervezőjét

2017.04.17. 18:05
Elfogták Moszkva közelében a szentpétervári metróban elkövetett terrortámadás egyik feltételezett szervezőjét.

Szélsőjobboldali szálat vizsgálnak a dortmundi merénylet kapcsán

2017.04.15. 11:55
Előkerült egy levél, melynek szerzői uszítanak a "multikulti" ellen, és azt írják, hogy a "kölni különítmény" készen áll a vérontásra.

Dortmundi merénylet: kétségessé vált az iszlamista háttér

2017.04.15. 09:55
Immár a szélsőbaloldali vagy szélsőjobboldali indíttatású terrorizmus lehetőségét sem zárják ki.

Ezeket a cikkeket olvastad már?