Blogolj!

"Soros emberei a mingránsbiznisz mindkét oldalán ott vannak”

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján ismertette a kormánypártok álláspontját.

Elmondta, Soros György szervezetei nem csupán segítik az illegális bevándorlást, de akár tízmilliárdokat is kereshetnek rajta az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) "hathatós közreműködésével".

Migránsok nevében perelnek, miközben a strasbourgi testületben szintén Soros Györgyhöz köthető személyek ülnek.   

Példaként említette Sajó Andrást, a Gyurcsány-kormány delegáltját: ő az EJEB bírájaként, valamint elnökhelyetteseként is dolgozott, és neve szerepel azoké között, akik Magyarországgal szemben a két bangladesi migráns javára döntő ítéletet jegyezték. Sajó András a "Soros-egyetem" egyik alapítója volt, és tiszteletbeli elnöke a "Soros-féle" Helsinki Bizottságnak, amelynek csaknem hárommillió forint perköltséget ítéltek meg - közölte.

Úgy vélekedett, hogy elképesztő és felháborító a rendszer, amely nem az igazságszolgáltatásról szól, hanem arról, hogy az üzletember migránsokat akar ráerőltetni Magyarországra, és támadja, amiért védi az állampolgárait.

A Fidesz-KDNP szerint Sajó Andrásnak sok, a magyar érdekeket sértő ügyben "benne volt a keze". Úgy tűnik, az EJEB Magyarország ellen dolgozik - vélekedett Hollik István -, 2008-ban például a magyar törvények ellenére engedélyezte a vörös csillag viselését egy kommunistának. Máskor a strasbourgi testület "szocialista bűnözők oldalára állt", akiknek kártérítést ítélt meg: Hagyó Miklós a kicsi és kényelmetlen börtöncellájára hivatkozással csaknem négymillió forintot kapott, Hunvald György pedig 900 ezerhez jutott - sorolta.
    

Úgy fogalmazott: egyértelmű, hogy Soros György és emberei egy multikulturális, migránsokkal teli, föderális Európát akarnak, ezért támadják azokat, akik hagyományokra, nemzetállamokra épülő kontinensen szeretnének élni. A magyar kormány is az Európai Unió sikerében érdekelt, azonban úgy gondolja, a migránsok ráerőltetése a kontinensre nem ezt a célt szolgálja. A nyomásgyakorlásnak nem szabad engedni - szögezte le.

A CEU-tüntetésről

A délutáni, CEU melletti tüntetésről szólva Hollik István úgy fogalmazott, a megmozdulás újabb bizonyítéka annak, hogy Magyarország demokrácia, jogállam, ahol bárki elmondhatja a véleményét bármiről. A kormány átlátható, tiszta viszonyokat szeretne, a cseh modellt követve, amelyben államközi szerződésekhez kötik a külföldi egyetemek működését - hangoztatta.


Nyomatékosította, hogy a tanszabadság alapjog, amit senki nem akar korlátozni. A kormány nyitottan és jó szándékkal áll a tárgyalásokhoz, és megnyugodhatnak, akik a "Soros-egyetem" bezárása miatt aggódnak, ugyanis nem ez a cél - mondta. Magyarországon huszonnyolc intézmény működik külföldi egyetemként, és mindegyikkel meg akarnak állapodni.

Az olimpiáról

Hollik István közölte, hogy bár Budapesten nem rendeznek 2024-ben olimpiát, bizonyos fejlesztéseket mégis megvalósítanak. Ezek azonban egytől egyig olyanok, amelyekre Magyarországnak egyébként is szüksége van. Többek között a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukcióját, a 3-as metró felújítását és a csepeli híd megépítését említette. Olimpiai falu ugyanakkor természetesen nem készül.

Az orosz kódról

A kereszténydemokrata politikust arról a sajtóinformációról is kérdezték, amely szerint orosz kód futott a nemzeti konzultáció internetes oldalán. Hollik István azt mondta, hogy a Kormányzati Tájékoztatási Központ délelőtt kiadott közleményében minden benne van az ügyről. Hangsúlyozta, hogy a honlap nem küld személyes adatokat más országnak, a rendszer a magyar adatvédelmi törvényeknek megfelelően működik.

A segélyszervezetekről

Arra a kérdésre, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet külföldi ügynökszervezetnek minősül-e, a KDNP-s képviselő úgy felelt: azok a csoportosulások minősülnek annak, amelyek Magyarországot támadják. Hozzátette, hogy tudomása szerint a segélyszervezet nem ilyen, mivel nincsenek politikai céljai, csupán karitatívak. Ha az ökumenikusok eddig is nyilvánosságra hozták a külföldről kapott támogatásaikat, semmilyen módon nem fogja őket érinteni az új szabályozás - nyilatkozta Hollik István.

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37024/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,migráció,Soros György
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Késeltek Németországban, egy ember meghalt

2017.08.18. 19:30
Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

Késes ámokfutó Finnországban - Frissítve

2017.08.18. 16:30
Több embert megsebesített, ketten meghaltak.

Újabb gázolásos merénylet történt Spanyolországban - Frissítve

2017.08.18. 09:00
A gázolásos merényletet a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában követték el, hét embert megsebesítettek, …

Blogstar kávéház

2017.08.18. 03:50
Agymosott gyermekterroristák, orrcseppfüggő nemzet, öngyilkos netes őrület, szemhéjplasztikázott sztárok és Gyurcsány, a hasznos idióta pénteki online lapszemlénkben.

Terrortámadás Barcelonában, 13 halott, legalább 50 sérült – Frissítve

2017.08.17. 18:15
Barcelona belvárosában egy fehér furgon hajtott a tömegbe. 13 halott és 50 sérült van.

Ezeket a cikkeket olvastad már?