Blogolj!

"Soros emberei a mingránsbiznisz mindkét oldalán ott vannak”

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján ismertette a kormánypártok álláspontját.

Elmondta, Soros György szervezetei nem csupán segítik az illegális bevándorlást, de akár tízmilliárdokat is kereshetnek rajta az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) "hathatós közreműködésével".

Migránsok nevében perelnek, miközben a strasbourgi testületben szintén Soros Györgyhöz köthető személyek ülnek.   

Példaként említette Sajó Andrást, a Gyurcsány-kormány delegáltját: ő az EJEB bírájaként, valamint elnökhelyetteseként is dolgozott, és neve szerepel azoké között, akik Magyarországgal szemben a két bangladesi migráns javára döntő ítéletet jegyezték. Sajó András a "Soros-egyetem" egyik alapítója volt, és tiszteletbeli elnöke a "Soros-féle" Helsinki Bizottságnak, amelynek csaknem hárommillió forint perköltséget ítéltek meg - közölte.

Úgy vélekedett, hogy elképesztő és felháborító a rendszer, amely nem az igazságszolgáltatásról szól, hanem arról, hogy az üzletember migránsokat akar ráerőltetni Magyarországra, és támadja, amiért védi az állampolgárait.

A Fidesz-KDNP szerint Sajó Andrásnak sok, a magyar érdekeket sértő ügyben "benne volt a keze". Úgy tűnik, az EJEB Magyarország ellen dolgozik - vélekedett Hollik István -, 2008-ban például a magyar törvények ellenére engedélyezte a vörös csillag viselését egy kommunistának. Máskor a strasbourgi testület "szocialista bűnözők oldalára állt", akiknek kártérítést ítélt meg: Hagyó Miklós a kicsi és kényelmetlen börtöncellájára hivatkozással csaknem négymillió forintot kapott, Hunvald György pedig 900 ezerhez jutott - sorolta.
    

Úgy fogalmazott: egyértelmű, hogy Soros György és emberei egy multikulturális, migránsokkal teli, föderális Európát akarnak, ezért támadják azokat, akik hagyományokra, nemzetállamokra épülő kontinensen szeretnének élni. A magyar kormány is az Európai Unió sikerében érdekelt, azonban úgy gondolja, a migránsok ráerőltetése a kontinensre nem ezt a célt szolgálja. A nyomásgyakorlásnak nem szabad engedni - szögezte le.

A CEU-tüntetésről

A délutáni, CEU melletti tüntetésről szólva Hollik István úgy fogalmazott, a megmozdulás újabb bizonyítéka annak, hogy Magyarország demokrácia, jogállam, ahol bárki elmondhatja a véleményét bármiről. A kormány átlátható, tiszta viszonyokat szeretne, a cseh modellt követve, amelyben államközi szerződésekhez kötik a külföldi egyetemek működését - hangoztatta.


Nyomatékosította, hogy a tanszabadság alapjog, amit senki nem akar korlátozni. A kormány nyitottan és jó szándékkal áll a tárgyalásokhoz, és megnyugodhatnak, akik a "Soros-egyetem" bezárása miatt aggódnak, ugyanis nem ez a cél - mondta. Magyarországon huszonnyolc intézmény működik külföldi egyetemként, és mindegyikkel meg akarnak állapodni.

Az olimpiáról

Hollik István közölte, hogy bár Budapesten nem rendeznek 2024-ben olimpiát, bizonyos fejlesztéseket mégis megvalósítanak. Ezek azonban egytől egyig olyanok, amelyekre Magyarországnak egyébként is szüksége van. Többek között a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukcióját, a 3-as metró felújítását és a csepeli híd megépítését említette. Olimpiai falu ugyanakkor természetesen nem készül.

Az orosz kódról

A kereszténydemokrata politikust arról a sajtóinformációról is kérdezték, amely szerint orosz kód futott a nemzeti konzultáció internetes oldalán. Hollik István azt mondta, hogy a Kormányzati Tájékoztatási Központ délelőtt kiadott közleményében minden benne van az ügyről. Hangsúlyozta, hogy a honlap nem küld személyes adatokat más országnak, a rendszer a magyar adatvédelmi törvényeknek megfelelően működik.

A segélyszervezetekről

Arra a kérdésre, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet külföldi ügynökszervezetnek minősül-e, a KDNP-s képviselő úgy felelt: azok a csoportosulások minősülnek annak, amelyek Magyarországot támadják. Hozzátette, hogy tudomása szerint a segélyszervezet nem ilyen, mivel nincsenek politikai céljai, csupán karitatívak. Ha az ökumenikusok eddig is nyilvánosságra hozták a külföldről kapott támogatásaikat, semmilyen módon nem fogja őket érinteni az új szabályozás - nyilatkozta Hollik István.

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37024/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,migráció,Soros György
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A hatóság elrendelte az Auróra Kioszk és Auróra Kert azonnali bezárását

2017.06.28. 17:40
Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Polgármesteri Hivatalának jegyzője szerdán napon bezáratta az Auróra utca 9. és 11. szám alatti …

Igazi sztárparádé lesz a vizes vb megnyitóján

2017.06.28. 15:00
Emeli Sandé, Eötvös Péter, Herczku Ágnes, Bogányi Gergely, valamint további 510 művész működik közre a budapesti FINA vizes világbajnokság július 14-i nyitórendezvényén.

Leállt a MÁV szervere

2017.06.28. 13:05
Elektromos kábelátvágás miatt leállt a MÁV Déli pályaudvaron lévő szerverterme, az erről üzemeltetett informatikai rendszerek délelőtt 10 óra után leálltak. Szünetel az internetes jegyértékesítés is.

Részeg kamionos, fagyban szenvedő migránsok

2017.06.28. 12:20
Olyan bolgár kamionossal szemben emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség, aki idén januárban öt iraki állampolgárt csempészett Magyarország területére, majd egy benzinkúton berúgott és …

Blogstar kávéház

2017.06.28. 03:50
Ellenzéki harakiri, megszívatott diákmunkások, életveszélyes metróbuhera, Merkel őrülete és Zuckerberg jótékonysága szerdai online lapszemlénkben.

Fidesz: a Soros-szervezeteknek átláthatóan kell működniük

2017.06.27. 11:15
A Fidesz szerint a Soros-szervezeteknek átláthatóvá kell tenni működésüket.

72 órán belül életbe lépnek az átmeneti beutazási korlátozások Amerikában

2017.06.27. 07:10
Az amerikai külügyminisztérium szerint a legfelsőbb bíróság döntése nyomán 72 órán belül, már csütörtökön életbe lépnek a Trump …

Blogstar kávéház

2017.06.27. 03:30
Orosz rulett Budapesten, bűnözői körök a honosítás körül, ellenzéki gyűlöletverseny és bődületes szakmai baki, no meg Soros lemeztelenített valósága keddi online lapszemlénkben.

Brutális hőség jön!

2017.06.26. 06:45
A hét közepén 40 Celsius-fok körüli meleg lehet Magyarország térségében - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán egy európai előrejelzésre hivatkozva.

Blogstar kávéház

2017.06.26. 05:10
Hétindítói kávézásunk főszereplői: Botka, a sírásó, Orbán, a játékos, Putyin, a médiatanár, Bochkor, az egyéniség és Fekete-Győr, a 21. századi.

Ezeket a cikkeket olvastad már?