Blogolj!

Két robbantás is történt Egyiptomban

Legalább 21 ember meghalt és 50-en megsebesültek, amikor egy kopt keresztény templomnál bomba robbant.

A hírek szerint a hívek a virágvasárnapi ceremónián voltak, amikor az észak-egyiptomi Tanta város templomában felrobbant a bomba. A merényletet eddig senki nem vállalta magára. 

A támadás után néhány órával újabb, legalább 11 halálos áldozatot követelő merénylet történt az országban, Alexandriában robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő egy keresztény templomnál - számolt be az MTI. Mindkét merényletet az Iszlám Állam vállalta magára.

Az első, Tanatában történt terrortámadásnál az állami al-Ahram napilap beszámolója szerint a hívek a virágvasárnapi ceremóniára gyűltek össze a város Mari Girgis (Szent György) nevű templomában, amikor bomba robbant az épületen belül. A robbantásról készült belső felvételen látszik, ahogy folyik a szertartás a templomban, majd egyszer csak robbanás hangját hallani, és megszakad a kép:

Az alexandriai robbantás a Szent Márk-katedrálisnál történt. A templomban előzőleg II. Tavadrosz kopt pápa mutatott be virágvasárnapi misét, de az egyházfő még a merénylet előtt elhagyta az épületet. A merénylő nem jutott be a templomba, ezért a bejáratnál robbantott, ezzel 3 rendőrt is megölt. A merényletek hírére Abdel-Fatah esz-Szíszi egyiptomi elnök összehívta a nemzetbiztonsági tanácsot - közölte az egyiptomi televízió.

Az egyiptomi kopt keresztények ellen nem ez az első támadás. Decemberben Kairóban 25-en haltak meg, amikor egy öngyilkos merénylő robbantott.  

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37020/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Egyiptom,Most,robbantás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad

2017.09.26. 15:50
Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárának elmondása szerint Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad, holott a milliárdos víziója szerinti kötelező betelepítési kvótáról …

A magyar parlament nemzetiségek bizottsága is elítéli az ukrán oktatási törvényt

2017.09.26. 15:05
Az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottsága támogatja "a jogtipró ukrán oktatási törvény elítéléséről és az …

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?