Blogolj!

Blogstar kávéház

Ennyien

A nagy felbuzdulás ellenére sem jött össze a kritikus tömeg a Soros-egyetem ügyében.

Az Origo arról ír, hogy a szervezett utazások, repülőjegyek, Facebook-akciók sem vezettek eredményere, jóval nagyobb tömeget vártak, így csalódottak a vasárnapi CEU-demonstráció szervezői.

„A beszédek után a szervezők befejezettnek nyilvánították a tüntetést. Az emberek egy része azonban maradt: skandáltak, farkasszemet néztek a rendőrökkel. A rendőrség közleménye szerint a Kossuth téren maradt tömegből kivált hangadók az Országgyűlés épületét védő rendőröket üveggel, fémtárgyakkal, műanyag palackokkal dobálták meg.”

Nem jött össze a kritikus tömeg a Soros-egyetem ügyében

A Ripost úgy értesült, hiába a szervezett utazások, repülőjegyek, Facebook-akciók, csalódottak a szervezők.

Annyian

Ekkora tömeg régen vonult utcára Orbán Viktor és kormánya ellen.

Az Index másként látta a vasárnapi tüntetést, szerintük több tízezren vonultak az utcára, ami – lásd anno a netadós javaslat visszavonását – lépéskényszerbe is hozhatja a kormányt.

„A fő üzenet azonban nem mellékesen az volt, hogy ennyi ember momentán torkig van Orbán Viktor kormányzásával és CEU-törvényt kivitelező hatalomgyakorlási módszerével. Ez kikövetkeztethető volt a felcsendülő rigmusokban, amelyek nemcsak Orbánt, hanem többször Mészáros Lőrincet és Habony Árpádot is támadták.”

Ekkora tömeg régen vonult utcára Orbán ellen

Az előkészületekből már lehetett sejteni, hogy nem átlagos kormányellenes tüntetés készülődik Budapesten. A Facebookon 40 ezren jelezték előre, hogy tiltakoznak a villámgyorsan elfogadott CEU-törvény ellen, és részt vesznek, vagy érdeklődnek a vasárnap délutánra meghirdetett tüntetés iránt. Át is kellett rakni a tüntetés helyszínét, így végül a rendezvényt a Várkert Bazár elé hirdette öt órára Oktatási Szabadságot elnevezésű szervezet.

Zavar

Nem ismer határokat a Momentum Mozgalom, mely Szabadkán fórumozott.

A HVG beszámolója szerint nem tetszik a Momentumnak, hogy a határon túli magyarok ügye az anyaországban belpolitikai csatározások tárgya. A mozgalom úgy értékel, a magyarországi baloldal átengedte a témakört a Fidesznek és a Jobbiknak, és képtelen kezelni a nemzeti büszkeség érzését.

„Pottyondy Edina kifejezte zavarát, hogy nem tudja, hogyan kellene beszélnie a külhoni magyarok között úgy, hogy senkit ne bántson meg, mert a magyar iskolarendszer is tabuként kezeli a határon túli magyarok témáját.”

Eljutott oda a Momentum, ahol már nincsenek trollok

A Momentum Mozgalom átlépte az országhatárt, Szabadkán fórumozott, a Fidesz vajdasági magyar szövetségese pedig nem küldött trollokat a fórumra, de kiderült, hogy a kinti magyaroknak a párt támogatása nélkül nehéz boldogulniuk. „A szerb határőr vissza akart zavarni minket a sor elejére, és akkor még egy órát késtünk volna" - kezdte a Momentum Mozgalom szabadkai vendégszereplését Pottyondy Edina, a Momentum elnökségi tagja.

Tanácstalanság

Botka László országjárása politikai kasszasöprést hozhat május elsejére az MSZP-ben, hiszen hamarosan dönteni kell: vele vagy nélküle vágnak neki 2018-nak.

Az MSZP-n belül sokan aggódva figyelik, hogy bár komoly pénzeket és egyéb erőforrásokat fordítanak Botka László kampánykörútjára, utcafórumai rendkívül csekély érdeklődés mellett zajlanak – tudta meg a Magyar Hírlap.

„Veszprémben még Gőgös Zoltán elnökhelyettes is ott volt, amikor újfent botrányt okozott a Szeviép-károsultak képviselőjének, Szabó Bálintnak a felbukkanása, akit egy helyi szimpatizáns meg is ütött – ennek hírverése pedig sajnos nagyobb volt, mint a jelölt üzenete.”

Képtelenek Botka utcafórumai

Átütő eredményről eddig nem lehet beszélni Botka László kampánya kapcsán, az áprilisi közvélemény-kutatások adhatnak választ a kérdésre, vele vagy más elképzeléssel vágnak neki a szocialisták a választásnak - mondta MSZP-s forrásunk.

Úszás?

Újabb meztelen képek kerültek elő az MTK-s úszóedzőről.

A Blikk azt írja, nem csitul a kínos helyzetbe került MTK-úszóedző, T. R. botránya, aki fiatalkorú úszólányoknak küldött magáról meztelen fotókat – most újabb képek miatt kell magyarázkodnia.

„Ezek a lányok mind kiskorúak lehettek, és információim szerint nem zárható ki, hogy közülük többekkel szexuális kapcsolatot létesíthetett. A hatóságok nagyon komolyan veszik az ügyet, ezt jelzi többek között az is, hogy minden friss fejleményt jeleznem kell nekik.”

Döbbenetes: Újabb pucér képek kerültek elő az úszóedzőről

A fullank.hu másfél hete írt arról, hogy információi szerint T. R. fiatalkorú úszólányoknak küldött magáról meztelen képeket. A 2014-ben a Kőbánya SC-től átszerződő tréner az ATV-nek nyilatkozott, elmondta, hogy a képen valóban ő van, de azt hat évvel ezelőtt küldte el akkori barátnőjének - s csak neki, azóta megromlott a viszonyuk.

Úszás!

Hosszú Katinkával Stockholmban sem bírnak a riválisok.

A SportFaktor.hu cikkéből nemcsak az derül ki, milyen medáliákkal bővült háromszoros olimpiai bajnoknőnk kollekciója, de azt is megtudhatjuk, hogyan szerepelt a többi magyar úszó a stockholmi nagymedencés úszóversenyen vasárnap.

„A háromszoros olimpia bajnok favorithoz méltóan könnyedén diadalmaskodott 400 méter vegyesen (4:40.90), 100 méter háton pedig második lett (1:00.59).”

Úszás: Hosszú Katinka újabb érmei

SportFaktor Egy-egy újabb arany- és ezüstéremmel lett gazdagabb Hosszú Katinka a stockholmi nagymedencés úszóverseny második, vasárnapi napján.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37039/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad

2017.09.26. 15:50
Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárának elmondása szerint Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad, holott a milliárdos víziója szerinti kötelező betelepítési kvótáról …

A magyar parlament nemzetiségek bizottsága is elítéli az ukrán oktatási törvényt

2017.09.26. 15:05
Az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottsága támogatja "a jogtipró ukrán oktatási törvény elítéléséről és az …

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?