Blogolj!

Blogstar kávéház

Patthelyzet

Az USA külügyminisztériumának szóvivője a felsőoktatási törvény módosításának felfüggesztésére szólított fel.

A 444 szerint Mark C. Toner magyar idő szerint kedd esti bejelentése azt mutatja, diplomáciai patthelyzet alakult ki, amelyben az USA nagyon határozottan azt követeli most, hogy a magyar kormány lépjen hátra.

„Eszerint az USA ragaszkodik ahhoz, hogy a CEU Budapesten maradhasson, és ragaszkodik ahhoz is, hogy erről Orbánék ne velük, hanem a CEU-val egyezkedjenek a továbbiakban.”

Az USA a lex CEU felfüggesztésére szólította fel Magyarországot - 444

Az Amerikai Egyesült Államok kormánya azt várja a magyartól, hogy ne alkalmazza a CEU bezáratására hozott törvényt. Erről Mark C. Toner, az USA külügyminisztériumának szóvivője beszélt keddi sajtótájékoztatóján, magyar idő szerint este 8-kor. Egy újságíró azt kérdezte a szóvivőtől, hogy hozzá tud-e tenni valamit ahhoz, amit Hoyt Yee államtitkár-helyettes a CEU ügyében már Budapesten elmondott.

Bolsevikok

A Fidesz szerint az MSZP saját törvénysértéséről akarja elterelni a figyelmet az április 23-i zuglói időközi önkormányzati képviselői választás kapcsán.

Választási csalással vádolta meg az MSZP a Fideszt Zuglóban, ám a kormánypárt szerint ez nem más, mint a már ismert bolsevista trükk, hiszen a helyi választási bizottság épp a szocialisták törvénysértését állapította meg – írja a Magyar Hírlap.

„Mától arra készülnek, hogy Botka László miniszterelnök-jelölttel bemutassák, milyen lesz a normális európai Magyarország.”

Megtorpant a szocialisták „előretörése"

„Ha Gyurcsány Ferenc egyet hátra­lépne, az MSZP nagyot léphetne előre" - fogalmazott Molnár Gyula pártelnök, aki politikai kacsának nevezte Gyurcsány angyalföldi képviselőjelöltségét. Időközben Zuglóban is áll a bál, a Fidesz szerint bolsevista trükközést folytatnak a szocialisták.

Adathalászat

Mindenki – kivéve a magyar kormányt – úgy gondolja, hogy amit a Yandex tud, azt Putyin is tudja.

A választások manipulálására alkalmas információk juthattak orosz kézre – fejtegeti a Magyar Nemzet Online-nak Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő, miután a Nemzeti Konzultáció weboldalán olyan kódrészlet üzemelt, amelynek segítségével az orosz internetes cég képes volt elemezni az oldal forgalmát, és ezáltal hozzájuthatott a felhasználók személyes adataihoz.

„Ha Oroszországnak esetleg szándékában állna a 2018-as magyarországi választásokat bármilyen módon is manipulálni, ezekre az adatokra bizonyosan szüksége lesz hozzá.”

Választások manipulálására alkalmas információk juthattak orosz kézre

Bár az általunk megkérdezett biztonságpolitikai szakértő szerint a választások manipulálásra alkalmas információk juthattak orosz kézbe a nemzeti konzultáció weboldalán futó orosz kód segítségével, és egyelőre azt sem tudni, hogy a korábbi konzultációk adatait is megkapták-e az oroszok, a parlamenti ellenzék elsősorban a polgárok személyes adataiért aggódik, s csak kisebb részben a nemzetbiztonságért.

Gúnynevek

Zsírtáltos, Pubi, Gyurcsótány, Libajnai, Viktátor, Káder János – a magyar politikusok sem menekülhetnek meg a gúnynevektől.

A 24.hu a hétfői CEU-tüntetés rigmusainak apropóján bemutatja, milyen sokféle formája és forrása lehet egy-egy becenév megalkotásának: a népnyelvi és a parlamenti lelemények közül egyaránt válogattak.

„Bevett módszer, amikor csak az egyik nevet változtatjuk meg valamilyen jellegzetesség alapján, ennek egyszerű formája a Rezsi Szilárd, a Böszme Feri vagy a Szanyi kapitány, kreatívabb megnyilvánulásai pedig az eredeti vezetéknéven egyet csavaró Lézer János, Pénztáros Lőrinc vagy Vodka László. Utóbbi nem annyira leleményes, mint az első kettő, a Botkához sokkal jobban hozzátapadt Vaci Laci viszont annál zseniálisabban fejezi ki a szegedi polgármester hezitáló attitűdjét.”

A zsírtáltostól a bajszos szarig - gúnynevek a magyar politikában

Hogy a dühös tüntetők által a CEU-törvényt aláíró Áder Jánosra ragasztott bajszos szar tartalmilag mennyire helytálló, azt ki-ki döntse el maga, ritmikailag azonban kétségtelenül telitalálat, nem véletlenül lett belőle szinte azonnal sláger mind Sándor-palota előtt, mind az interneten.

Muzsikaszó (nélkül)

Spórolás miatt jönnek a zenegépek – szélnek eresztik a híres Kilenclyukú híd melletti kultikus Hortobágyi Csárda cigányzenészeit.

Burai Róbert prímás elképzelhetetlennek tartja a vendéglátóhelyet muzsikaszó nélkül, ezért mozgalmat indított „Élő muzsikaszót a Hortobágyi Csárdába” néven – számol be róla a Lokál.

„Mi úgy gondoljuk, ez méltatlan ehhez a nagy múltú étteremhez, nem csupán az állásáról, hanem a Kilenclyukú híd melletti étterem atmoszférájáról és szellemiségéről is szól a történet.”

Cigánymuzsika nélkül marad a Hortobágyi Csárda | Lokál

A főnököm azt mondja, spórolni kell, s a legkézenfekvőbb az, hogy a mi fizetésünket takarítja meg. Helyettünk egy zenegépet akar beállítani. De mi úgy gondoljuk, ez méltatlan ehhez a nagy múltú étteremhez - nyilatkozta a Lokálnak Burai, aki hozzátette: nem csupán az állásáról, hanem a Kilenclyukú híd melletti étterem atmoszférájáról és szellemiségéről is szól a történet.

Amatőrök

Az MLSZ elnöke már lemondott a vb-ről, de bízik benne, hogy a 2020-as Eb-n ismét sikeres lesz a magyar labdarúgó-válogatott.

A SportFaktor cikkéből kiderül, Csányi Sándor többször áll már a szőnyeg szélén az UEFA-nál a Puskás Stadion beruházásának késlekedése miatt.

„A magyar futball vérkeringését az amatőr futball adja, a tartósan jó eredmény eléréséhez pedig szükséges a széles bázis megtartása, annak érdekében, hogy a kiválogatás után az akadémiákról, illetve utánpótlás-műhelyekből megfelelő felkészültségű 17-18 éves játékosok kerüljenek az NB I-be.”

Csányi Sándor: Kevés az esély a kijutásra, de erős lehet a válogatott

Csányi Sándor szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak reálisan már nem igazán van esélye arra, hogy kijusson a jövő évi világbajnokságra, azonban bízik benne, hogy Bernd Storck irányításával néhány éven belül nagyon erős lesz a nemzeti csapat, mely hazai pályán sikereket érhet el a 2020-as kontinensviadalon.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37111/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad

2017.09.26. 15:50
Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárának elmondása szerint Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad, holott a milliárdos víziója szerinti kötelező betelepítési kvótáról …

A magyar parlament nemzetiségek bizottsága is elítéli az ukrán oktatási törvényt

2017.09.26. 15:05
Az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottsága támogatja "a jogtipró ukrán oktatási törvény elítéléséről és az …

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?