Blogolj!

Blogstar kávéház

Kitartás

Indulatos rigmuskiabálásba torkollott a civiltörvény elleni fővárosi demonstráció, folytatás szombaton a Szabadság téren.

A szerdai kormányellenes tüntetésről tudósítva a HVG azt emeli ki, hogy bár ez már mozgatott meg annyi embert, mint a vasárnapi, mégis, kiemelkedően sokan mentek el egy átlagos demonstrációhoz képest, ráadásul órákig kitartottak.

„Sokan fogadkoztak, hogy hosszan kitartanak, akadt olyan is, aki egyenesen akkumulátorra gyűjtött, hogy minél hosszabban szólhasson a zene. Simicskát is idézték, a villamossínek között. Valaki felfestette, hogy Orbán geci”.

Hatalmas éjszakai after party-ba csapott át a szerdai civiltüntetés

Órákig tartó tüntetésbe, vonulásokba, szellemes és indulatos rigmuskiabálásba torkollott a szerda délutánra a Hősök terére meghirdetett, a civiltörvény elleni tiltakozásnak szánt demonstráció. A menetelésből végül hatalmas technoparti lett az Oktogonon. Kiderült, a civilek szombaton, a Szabadság téren folytatják a tüntetéssorozatot.

Bulika

Vándorlásba, majd diszkózásba fojtották ötlettelenségüket a kormányellenes megmozdulás résztvevői.

A PestiSrácok azt olvasta ki a szerdai tüntetésből, hogy a demonstrálóknak az Orbán- és Áder-ellenes szlogeneken kívül nincs túl sok ötlete, azaz: elzúgtak forradalmaink.

„Az est nyertesei sikerességi sorrendben a sört is árusító nemzeti dohányboltok, a giroszosok, az üres üvegeket összegyűjtő hajléktalanok, végül az év első komolyabb szabadtéri buliját a Budapest Park helyett az Oktogonon megtartó fiatalok. Különdíjas ebben a kategóriában Orbán Viktor és kormánya, mert bebizonyosodott, hogy a legpotensebb ellenzéke igazából csak bulikázni akar egy kiadósat.”

Elzúgtak forradalmaink

Ez lesz Orbán Sztálingrádja, gondolhatták a demokratikus, haladó csillogó szeműek a Hősök terére meghirdetett, elvileg a CEU-ért kiálló, de utóbb már az NGO-kért is aggódó, végül minden kormányellenes frusztrációt beleadó tüntetésről. Az összejövetelen szépen felvonult Soros György több magyarországi alkalmazottja, hogy beszédet mondjon, majd kiderült, amit előzetesen is lehetett sejteni: néhányan iszonyúan szeretnék megbuktatni az ...

Intő

A korábbi államfő szerint a felsőoktatási törvény módosítása több alapvető alkotmányos jogelvvel megy szembe, vagyis alaptörvény-ellenes, ezért azt meg kell semmisíteni.

Amióta lejárt az elnöki mandátuma, Sólyom László csak kivételes esetekben szólal meg a nyilvánosság előtt, így az Eötvös Csoport felsőoktatásról szóló vitaestjén tett kijelentésének különös súlyt tulajdonít az Index.

„Azzal harangozták be, hogy csalást találtak 23 intézménynél, aztán már inkább csak arról volt szó, hogy a CEU-nál találtak csalást, majd az Oktatási Hivatal közölte, hogy nem is csalt a CEU. Most meg már ott tartunk, hogy az a baj, hogy a CEU túl jó, versenyhátrányban vannak miatta a magyar egyetemek, ezért teljesítsen egy olyan feltételt, amely jogilag teljesíthetetlen.”

Sólyom: A CEU-törvény egyértelműen alkotmányellenes

Amióta lejárt az elnöki mandátuma, Sólyom László csak kivételes esetekben, vagy még akkor sem szólal meg a nyilvánosság előtt. Így volt súlya annak, hogy elvállalta a mérsékelt konzervatív értelmiségieket, többek között Orbántól eltávolodó volt minisztereket tömörítő Eötvös Csoport felsőoktatásról szóló vitaestjét.

Párbeszéd

Az oktatásért felelős uniós biztos cáfolta, hogy az EU eljárást tervezne Magyarország ellen.

Navracsics Tibor az Origónak nyilatkozott arról, hogy politikai párbeszéd van a bizottság, az Európai Unió, a tagok és Magyarország között. Nem áll fent az a helyzet, mint Lengyelország esetében, akik elutasítják a párbeszédet.

„Folynak bizonyos vizsgálatok, mint minden tagállammal szemben. A felsőoktatási törvénymódosítást jogászok vizsgálják, ki fogják deríteni, hogy az uniós jogokkal összeegyeztethető-e a módosítás.”

Navracsics Tibor: Az EU nem tervez eljárást Magyarország ellen

Az Origónak beszélt erről.

Idill

2,5 milliárdnyi uniós forrásból újult meg a világörökségi cím elnyerésének 30. évfordulóját ünneplő Hollókő.

A Heti Válasz Online gyönyörű képriportban mutatja be a leghúsvétibb magyar falut, ahol az ünnepi hosszú hétvége rohama előtt szinte tökéletes csend és béke várja a látogatót.

„A mai turisták többsége valószínűleg sokkot kapna, ha egy időgép visszarepítené az igazi, nem jó illatú és nem kisuvickolt múltba.”

Ilyen lett a milliárdokból felújított Hollókő

A héten (csütörtökön) megjelenő lapszámunkban részletesen foglalkozunk azzal, hogy fest a világörökségi cím elnyerésének idén 30 évfordulóját ünneplő Hollókő. Amikor riportot készítünk, a rengeteg információnak és fényképnek csak kisebb része kerülhet be a nyomtatott cikkbe, most ezekből válogattunk. A háromnapos húsvéti hétvégén nemsokára óriási tömeg zúdul a falura, de egy kora tavaszi csütörtökön szinte tökéletes csend és béke várja a látogatót.

Szuperszilva

Ez ám a jó hír: átmentek a vizsgán a hazai kereskedelmi forgalomban kapható szilvapálinkák.

A Magyar Idők közöl részletes beszámolót a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Szupermenta terméktesztjéről, melynek keretében harminc pálinka minőségét ellenőrizték a szakemberek.

„A kóstolók kedvence az Agárdi Miraculum szilvapálinka lett.”

Kiválasztották az ország legjobb szilvapálinkáját | Magyar Idők

Átmentek a vizsgán a hazai kereskedelmi forgalomban kapható szilvapálinkák. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta terméktesztjén harminc pálinka minőségét ellenőrizték a szakemberek. A tesztelt italok között érlelt és prémium termékek egyaránt szerepeltek. Az ellenőrzött tételek többsége megfelelt az előírásoknak, egy pálinka etil-karbamát-tartalma azonban túllépte az ajánlott határértéket, ezért a hatóság megtiltotta a forgalmazását.

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37154/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Erdő Péter és Vásáry Tamás vehette át a Szent István Rend díjat

2017.08.20. 18:55
Áder János köztársasági elnök Erdő Péter bíborosnak és Vásáry Tamás zongoraművésznek adta át a Szent István Rend díjat vasárnap, a Sándor-palotában.

Áder: Meg kell védeni, ami a miénk!

2017.08.20. 10:45
Mást jelent ma a biztonság, mint akár csak egy évtizede: ismét védenünk kell határainkat, meg kell védenünk azt a független, szabad és európai országot, amelyet Szent István óta magyarok millióinak áldozata, …

Vigyázat! Viharriasztás!

2017.08.20. 10:15
Az operatív törzs azt kéri, hogy az augusztus 20-i programokra látogatók az egész nap folyamán tájékozódjanak az aktuális időjárási helyzetről, illetve az érvényben lévő vagy várható meteorológiai riasztásokról, a rendezvényen …

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

A nyugdíjasok bocsánatkérést várnak Vona Gábortól

2017.08.19. 14:10
A Fidesz-KDNP ismételten felszólította Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy kérjen bocsánatot négy hete tett, nyugdíjasokat sértő kijelentése miatt.

Szakértő: nagyon nehéz védekezni a gázolásos merényletek ellen

2017.08.19. 09:40
Nagyon nehéz védekezni a gázolásos merényletek ellen - mondta Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az M1 aktuális csatorna szombat reggeli …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?