Blogolj!

Blogstar kávéház

Cicaharc

Önállóan vagy összefogásban? Az MSZP májusi kongresszusa hozhat végső döntést a 2018-as stratégiáról.

Az Origo készített elemzést arról, hogy két elképzelés verseng a szocialistáknál: Botka László azt szeretné elérni, hogy egy magas részvétel révén ne jussanak be a parlamentbe a kisebb balliberális erők, a másik irányzat gyakorlatilag megismételné a 2014-es összefogást.

„A szegedi polgármester korábbi feltételeiből (közös lista, új baloldali program) egyelőre semmi nem teljesült, és ha tartja magát a korábban mondottakhoz, akkor minden bizonnyal visszalép a jelöltségtől. Ráadásul, az utóbbi időben derült ki, hogy nagyon vagyonos ember... Ráadásul a kisemmizett kisvállalkozók elvett pénze miatt is felelősség terhelheti, hiszen akármennyire is próbálta tagadni, ő a Szeviép-botrány egyik szereplője. Így nehéz lesz baloldali miniszterelnök-jelöltként indulni a választásokon.”

Botka Gyurcsányt és liberálisokat is kiszorítaná

Több stratégia mentén készül a 2018-as választásra az MSZP. Botka László azt szeretné elérni, hogy egy magas részvétel révén ne jussanak be a parlamentbe a kisebb balliberális erők, így 2022-ig szinte biztosan egyedül maradnának a baloldali térfélen. A másik irányzat a választási győzelem érdekében gyakorlatilag megismételné a 2014-es összefogást.

Közmunka

300, illetve 200 óra közmunkára ítélték a két fiatalt, akik festékkel dobálták meg a Sándor-palotát.

Gulyás Márton és Varga Gergely komoly sajtóérdeklődés mellett zajló peréről az Index közöl részletes összeállítást.

„Gulyás humoránál volt: súlyosbító körülményként rótta fel magának, hogy nem ő szervezte a tüntetést, csak tudomást szerzett róla. 'De ettől még nem vettem volna este nyakamba a várost, hogy vízbázisú festéket szerezzek. Egészen addig, amíg meg nem hallottam Kósa Lajos nyilatkozatát, amiből úgy éreztem, itt a vég. Bár Kósát hallgatva az embernek gyakran az az érzése, hogy itt a vég.'”

300 óra közmunkára ítélték a Sándor-palotát megdobálni akaró Gulyás Mártont

Fontosabb részletek: Fél egytól este nyolcig tartott a per, a csoportos garázdasággal és rongálással vádolt vádlottakat vezetőszáron vitték a terembe A védelemnek nem volt tanúja, a vád hat rendőrt hívott be A tanúk nem láttak harmadik elkövetőt a két vádlott, Gulyás Márton és Varga Gergely mellett.

Elvárás

Markánsan és aktívan kormányellenes politikát képvisel a Szegedi Tudományegyetem Lázár János szerint.

A miniszter annak kapcsán nyilatkozott erről, hogy az SZTE elsők között állt ki a CEU mellett. A SZEGEDma.hu cikkéből kiderül, hogy a helyi Fidesz-elnök is utalt rá a héten tartott demonstrációval összefüggésben: nem szerencsés, hogy az egyetem oktatói pártpolitikai uszításban vállalnak szerepet.

„Kár az egyetemet politikai vitákba és politikai akciókba vinni, nem azt várják az intézménytől az ott tanuló diákok vagy a szüleik.”

Lázár János: A szegedi egyetem markánsan és aktívan kormányellenes politikát képvisel (FRISSÍTVE)

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a CEU-ügy kapcsán mondta ezt a Vásárhelyi Televíziónak. Szabó Gábor rektor úgy reagált erre: az SZTE nem politizál, politikai tartalmú nyilatkozatot nem adott ki. "Nehéz józan ésszel belátni, hogy a szegedi egyetem életét hogyan befolyásolja a külföldi egyetemek egységes szabályozása, vagy a vásárhelyi mezőgazdasági karon tanuló diákok helyzetét miként javítja, ha Soros György egyeteme átláthatatlanul és kiváltságokkal működhet Budapesten.

Vénaszkenner

Az FTC elnöke bízik abban, hogy megállapodásra juthatnak a tüntető szurkolói csoportokkal.

Kubatov Gábor a Fradiváros népligeti fejlesztésének boncolgatása mellett a Népszavának elismerte, valóban találkozott a vénaszkenner ellen tiltakozó ultrákkal

„Korrekt beszélgetést folytattunk, ami már régóta váratott magára, s abban reménykedem, hogy idővel lesz belőle megállapodás. Kell még ezen dolgozni rajta mindkét félnek.”

Kubatov Gábor: a kiegyezésre még várni kell

A vártnál gyengébb bajnoki szereplés ellenére sem köszöni meg idő előtt a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros Thomas Doll vezetőedző munkáját - ezt Kubatov Gábor, a klub elnöke mondta Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatójának társaságában csütörtökön a sportklub sajtótájékoztatóján. Kubatov lapunk érdeklődésére a vénaszkenner ellen tüntető szurkolótáborról is beszélt.

Csokitorta

Szülinapot ünnepeltek Majkáék.

A Blikk édes-ízes beszámolót közöl róla, hogy Majka legkisebb fia, Olivér első születésnapján nekiesett egy jó csokis tortának.

„Olivér könyökéig és füléig egyaránt maszatos lett, így láthatóan élvezte a meglepetést.”

Nagy az öröm: kisfiuk első születésnapját ünnepelték Majkáék - fotó

Majka legkisebb fia, Olivér most töltötte be első életévét. Az ünneplésnek meg is adták a módját, és egy jó csokis tortának esett neki a kicsi. Olivér könyökéig és füléig egyaránt maszatos lett, így l áthatóan élvezte a meglepetést.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37181/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Magyarellenes iskolai támadás Erdélyben - Felelősségére figyelmeztet az RMDSZ

2017.09.23. 19:00
A román médiát és a politikusok egy részét is felelősség terheli azért, hogy két román fiú egy magyarul beszélő ötödikes kislányra …

Magyarország kétféle választ ad az ukrán oktatási törvényre

2017.09.23. 15:30
Magyarország diplomáciai választ is ad az ukrán oktatási törvény elfogadhatatlan módosítására, ugyanakkor folytatja a humanitárius segítségnyújtást is - közölte …

Ezeket a cikkeket olvastad már?