Blogolj!

Blogstar kávéház

Provokáció

Nem csak Budapesten, de a szerb–magyar határkerítésnél is tüntetés lesz szombaton.

A PestiSrácok azt írja, provokációra készülnek a Soros-féle civilek, akik a MigSzol szervezésében „a menekültek bebörtönzése, a rendőri erőszak és az állami propaganda ellen” demonstrálnak.

„A felhívás szerint törvényszegésre készülnek, be akarnak jutni a tranzitzónákba, sőt, egyes információk szerint a biztonsági határzár bontását is tervezik nagyszombaton.

A határkerítésnél készülnek provokációra a Soros-féle civilek

Buszokkal, autókkal indulnak a magyar-szerb határra tüntetni szombaton a MigSzol szervezésében a "menekültek bebörtönzése, a rendőri erőszak és az állami propaganda ellen." A felhívás szerint törvényszegésre készülnek, be akarnak jutni a tranzitzónákba, sőt, egyes információk szerint a biztonsági határzár bontását is tervezik nagyszombaton. A Migránsokért Szolidáris Csoport szerint a menekültstátuszért folyamodó embert a szerb-magyar határon felállított ...

Színvallatás

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő állítása szerint nem árulkodik, amikor azért lobbizik, hogy az Európai Néppárt foglaljon egyértelműen állást a Fidesz politikáját illetően.

A Mandiner szólaltatta meg a politikust, aki szerint az EPP-nek rá kellene szorítania az Orbán-kormányt, fejezze be a Brüsszel-ellenes kampányt, vonja vissza a lex CEU-t és a külföldről támogatást elfogadó civil szervezetekre vonatkozó törvénymódosításokat.

„Ha Merkel, Juncker, Tusk és Weber azt gondolják, hogy Európának más a jövője, mint az illiberális orbáni politika, akkor papolás helyett nyilvánítsák ki, hogy többet nem árulnak egy gyékényen Orbánnal, és zárják ki a Fideszt a frakcióból!”

„Nem árulkodok, hanem teszem a dolgom" - Ujhelyi István a Mandinernek | Mandiner

Ne papoljon az Európai Néppárt, hanem vagy szorítsák rá Orbánt, hogy tartsa be az európai normákat, vagy zárják ki a Fideszt a soraikból - mondta a Mandinernek Ujhelyi István, aki azt is megerősítette, hogy kilenc napja lobbizik az ügyben a Néppárt frakcióvezetőjénél.

Sejt(és)ek

Intenzív küzdelmet vívnak a rémhírterjesztők és a valódi kutatók – napjainkban is nagy erőkkel keresik az autizmus kiváltó okait.

A Magyar Nemzet Online remek összeállításban mutatja be, hogy a jelenlegi ismereteink szerint milyen komplex rizikótényezők állnak az autizmus hátterében, kitérve a genetikai faktoroktól kezdve a szülők idősebb koráig számos körülményre.

„Az, hogy az oltások és az autizmus közti kapcsolat vádja állandóan előkerül, borzasztóan veszélyes, a két dolog összekapcsolása ugyanis teljesen alaptalan.”

Nem véletlen, hogy az autizmus az álhírportálok kedvenc játszótere

Régóta kutatják az autizmus lehetséges okait, és annyit már tudnak, hogy biztosan nem egy dolog okozza, hanem komplex rizikótényezők állnak a hátterében. Ezek közül a legmeghatározóbbak a genetikai faktorok, ráadásul nem is egy, hanem sok gén többféle variációja. Ikervizsgálatok azt mutatták, hogy a genetikailag megmagyarázott rész - vizsgálattól és az autizmus fogalmának szűk vagy tág értelmezésétől függően - 40-től 90 százalékig terjed.

Sorsszerűség

Arany János születésének kétszázadik évfordulóján halt meg Szepesi Attila költő.

A Magyar Időkben Száraz Miklós György nem elsősorban a művésztől, hanem a baráttól búcsúzik.

„Utolsó érthető szavai ugyanazok voltak, mint a Toldi szerzőjének. 'Hány óra van? Különben mindegy.' Az elmúlás oxigénhiányos káprázatában is emlékezett?”

Megjöttek a füstifecskék | Magyar Idők

Arany János születésének kétszázadik évfordulóján halt meg Szepesi Attila. Még a hónap is egyezik. És március 30-án, azon a napon, amikor May Károly is meghalt. Hogy mindez miért érdekes? Nem érdekes. Több annál. Törvényszerű. Sors-szerű. Vagy nem értem. Talán csoda? Jel? Kitüntetés? Utolsó érthető szavai ugyanazok voltak, mint a Toldi szerzőjének.

Dress code

Aki megfelelően alkalmazza, annak kezében hatalmi eszköz lehet a megjelenés – de vajon mit üzen Habony Árpád Gucci táskája?

Sokan drága márkákra bízzák magukat, mert úgy gondolják, azzal nem lehet felsülni. Persze ez nem mindig van így – járta körül a divatirányzatok és a stíluskommunikáció népszerű témáját a HVG Online.

„Az egyszeri alkalmakra készített designer ruhák Budapesten is fel-felbukkannak az olyan helyi hírességeken, mint Sarka Kata, Rogán Cecília vagy Vajna Tímea. Értékeli is a bulvársajtó, hogy lehetőséget kap annak összevetésére, hogy ki kit másol.”

Mit üzen Habony Árpád Gucci-táskája?

A divat társadalmi kódjai révén - a testbeszédhez vagy a gesztusokhoz hasonlóan - akár akarjuk, akár nem, kommunikálunk. Aki jó benyomást kelt, előnyökhöz juthat, aki rosszat, nemkívánatossá, esetleg nevetségessé válik. Az öltözék a lehető legegyszerűbb módon jelölte mindig is a társadalmi státuszt, miközben a viselőjét eltöltötte a valahová tartozás, a kitűnés és/vagy a belesimulás megnyugtató érzésével.

Comeback

Stadiont vásárolt a korábban több alkalommal börtönbüntetésre ítélt Stadler József.

A kétes ügyeiről elhíresült akasztói juhász váratlan visszatéréséről a SportFaktor.hu számol be.

„A Stadler-stadionról látott utolsó képek alapján azt azért nehéz elképzelni, hogy hamarosan meccset is rendeznek az arénában.”

Stadler József vett egy stadiont. Vajon melyiket?

SportFaktor A korábban több alkalommal börtönbüntetésre ítélt Stadler József ismét stadion-tulajdonos lett.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37218/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Késeltek Németországban, egy ember meghalt

2017.08.18. 19:30
Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

Késes ámokfutó Finnországban - Frissítve

2017.08.18. 16:30
Több embert megsebesített, ketten meghaltak.

Újabb gázolásos merénylet történt Spanyolországban - Frissítve

2017.08.18. 09:00
A gázolásos merényletet a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában követték el, hét embert megsebesítettek, …

Blogstar kávéház

2017.08.18. 03:50
Agymosott gyermekterroristák, orrcseppfüggő nemzet, öngyilkos netes őrület, szemhéjplasztikázott sztárok és Gyurcsány, a hasznos idióta pénteki online lapszemlénkben.

Terrortámadás Barcelonában, 13 halott, legalább 50 sérült – Frissítve

2017.08.17. 18:15
Barcelona belvárosában egy fehér furgon hajtott a tömegbe. 13 halott és 50 sérült van.

Ezeket a cikkeket olvastad már?