Blogolj!

Győzike hűvösre kerülhet

Gáspár Győző ellen újra eljárást indított a NAV. A gyanú szerint az énekes, előadóművész testvérével és másik három társával luxusautókat adott el úgy, hogy az áfát nem fizették be. Emellett a Romantic volt tagja 50 milliót sikkaszthatott egy román cégen keresztül.

A héten adta hírül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatása alapján az MTI, hogy 40 millió forintos költségvetési csalással gyanúsítanak egy Nógrád megyei testvérpárt. A sajtó hamar kiderítette, hogy Gáspár Győzőről és testvéréről, valamint még három társukról van szó. A gyanú szerint Győzike és testvére 2014 nyarától mostanáig nagy értékű autókat vásároltak saját, külföldön bejegyzett cégek nevére, majd azokat olyan magyar vállalkozásoknak adták tovább, amiket saját embereik, strómanjaik vezettek. Végül az autók többségét haszonnal eladták. Céljuk az áfafizetés megkerülése volt.

Győzike, testvére és még három társuk tíz autó többszöri eladása révén több mint 40 millió forint adóhiányt okoztak az államkasszának. Ráadásul a testvérpár idősebb tagja, azaz maga Győző a család román cégének bankszámlájáról 50 millió forintot költött magára, ezért sikkasztás bűntette miatt is felelnie kell. Ez összesen már 90 milliós csalás.

A pénzügyi nyomozók egyébként több mint hatvan helyszínen tartottak házkutatást, hogy összegyűjtsék a bizonyítékokat. A nyomozás során a NAV több mint 50 millió forint értékben két luxusautót, csaknem 3 millió forint készpénzt és egy széfnyi aranyékszert foglalt le.

Az énekes mellett a testvére és három társuk ellen is büntetőeljárást indított a Nemzeti Adó és Vámhivatal. Győzikét, testvérét és a cégek ügyvezetőit költségvetési csalás (plusz Győzikét sikkasztás) gyanújával hallgatták ki a pénzügyi nyomozók.

A „celeb” nem ismeretlen a hatóságok előtt. 2011-ben egy show-műsorbeli szereplés kapcsán 22,2 millió forintos adócsalással és magánokirat-hamisítással vádolták a Gáspár házaspárt. 2013 októberében a Balassagyarmati Törvényszék adócsalás miatt jogerősen egy év nyolc hónap, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Gáspár Győzőt. Az M1 híradójában elhangzott, mivel a terhére rótt bűncselekményeket a korábbi ügyében kikötött próbaidő alatt követte el, Győzike így már csak letöltendőt kaphat, és végrehajtják felfüggesztett büntetését is. A halmazati büntetés felső határa 10 és fél év, ehhez jöhet még az egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtása.

1
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37233/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Gáspár Győző,Győzike
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Elena 2017-04-15 14:52:29
A cikkben javítani kellene egy elírást.
Idézet a cikkből: " Győzike, testvére és még három társuk tíz autó többszöri eladása révén több mint 40 millió forint adóhiányt okoztak az államkasszának. Ráadásul a testvérpár idősebb tagja, azaz maga Győző a család román cégének bankszámlájáról 50 forintot költött magára, ezért sikkasztás bűntette miatt is felelnie kell. Ez összesen már 90 milliós csalás." 50 forintot?
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Magyarellenes iskolai támadás Erdélyben - Felelősségére figyelmeztet az RMDSZ

2017.09.23. 19:00
A román médiát és a politikusok egy részét is felelősség terheli azért, hogy két román fiú egy magyarul beszélő ötödikes kislányra …

Magyarország kétféle választ ad az ukrán oktatási törvényre

2017.09.23. 15:30
Magyarország diplomáciai választ is ad az ukrán oktatási törvény elfogadhatatlan módosítására, ugyanakkor folytatja a humanitárius segítségnyújtást is - közölte …

Ezeket a cikkeket olvastad már?