Blogolj!

Blogstar kávéház

Túlmozgásos

A közmunkára ítélt politikai aktivista, Gulyás Márton az arányos választási rendszerért küzdő mozgalmat hirdetett meg a szombati fővárosi tüntetésen.

A 24. hu is elismerte, a leghangosabb Orbán-ellenes tüntetésként beharangozott esemény olyan volt, mint egy nyáresti buli, ahová meghívnak néhány túlmozgásos értelmiségit.

„Amíg a ti hatalmatok tart, buzeránsnak minősül az ország döntő többsége.”

Gulyás Márton mozgalmat indított a Fidesz ellen és az élére állt

A leghangosabb Orbán-ellenes tüntetésként meghirdetett esemény olyan volt, mint egy nyáresti buli, ahová meghívnak néhány túlmozgásos értelmiségit is. Sok zene, kevés beszéd. De az utolsók között színpadra lépő Gulyás Márton és Varga Gergely - akiket közmunkára ítélt a bíróság első fokon, amiért festéket dobtak a Sándor-palota felé - gyújtóhangú és politikai értelemben is tartalmas beszédet mondtak.

Hibátlan

Tökéletes összhangban közölték a megyei lapok Orbán Viktor miniszterelnök húsvéti nagyinterjúját.

A 444.hu a Mészáros Lőrinc kezébe került vidéki sajtó korábbi sokszínűségét siratja, kitérve rá, az újságok törzsanyagát egy központi szerkesztőségében állítják elő, nehogy hiba csússzon a gépezetbe.

„A megyei lapok szombati címlapjain a gyakorlatban is látni lehet, hogyan működik a központi szerkesztés. Mindenhol ugyanúgy Orbán Viktor sorakozik fel a Magyar Időknek adott interjújával, amiben most a húsvét apropóján mondja el, mekkora háborút indított Soros György ellen.”

Ennyit arról, mi maradt a vidéki sajtó sokszínűségéből, mióta Mészáros Lőrinc kezébe került - 444

A megyei lapok nagy részét kiadó Mediaworks-öt még októberben vette meg az Opimus Nyrt. Már akkor is Mészáros Lőrincet lehetett sejteni a cég mögött, de márciusban a felcsúti oligarcha hivatalosan is bevásárolta magát az Opimusba.

Békétlen

A veszprémi érsek szerint Európa súlyos krízisben van: ismétli magát a történelem, és újra a keresztényüldözés időszakát éljük.

Márfi Gyula a PestiSrácoknak adott húsvéti nagyinterjúban arról beszél, hogy az ultraliberálisok és az ultrakonzervatívok együtt támadják a keresztény értékeket, miközben a szélsőséges dzsihádisták a kereszténység központjának szívébe döfnének tőrt a feltámadás ünnepén.

„Jézus azt tanította, hogy szeressük az ellenségeinket. De ki az, aki szereti az ellenségeit? Ma is rendkívül nehezen vállalható, elfogadható ez a parancsolat. Rendben van, szeretjük a farkasokat, de nem engedjük be a bárányok közé. Nyilván meg kell védenünk magunkat. Ennyi óvintézkedést igenis kell tennünk, mindenféle gyűlölködés nélkül.”

Húsvét a terrorizmus és békétlenségek árnyékában - Interjú Márfi Gyula veszprémi érsekkel

Sötét időkben köszönt ránk a kereszténység legnagyobb ünnepe itthon és Európában egyaránt. Európai nagyvárosokban, Londonban vagy Párizsban két terrortámadás között remélnek egy lélegzetnyi békét. Rómában páncélozott katonai járművekkel, és géppuskás katonákkal őrzik a tereket, sétáló utcákat és a templomokat - hátha ők lesznek a következők, hiszen a kereszténység központjának szívébe tőrt döfni éppen a feltámadás ...

Édes

Egy orosz üzletasszony sikertörténete: a magyaroknak süt finomabbnál finomabb magyar kekszeket.

A Detki Keksz Kft. 1,3 milliárd forintos beruházással új üzemcsarnokot és egy raktárépületet épített a Heves megyei Halmajugrán, mára a hazai kekszpiac 40 százalékát a halmajugrai gyár fedezi – derül ki az Origo ízes összeállításából.

„A modernebb dizájn mellett már az eredetinél is jobb receptúrákat alkalmazunk. A hagyományos háztartási keksz és a Mese linzerek mellett megújult a Tere-fere, megjelentek a sós krékerek, illetve a chipsek, a bio- és zabkekszek, a cukormentes termékek, a biotermékek.”

Magyaroknak süt magyar kekszet az orosz üzletasszony

Halmajugra a Detki Kekszről híres, a cég egyre többet ruház be az üzemébe.

Emberléptékű

Mintaszerűen haladnak Dél-Korea első téli olimpiájának előkészületei: csaknem 2,5 milliárd dolláros ráfordítással új csarnokok és síparadicsom, nagy sebességű vasútvonal létesülnek.

A Magyar Nemzet szemügyre vette a 2018-as pjongcsangi téli olimpiai játékok épülő helyszíneit, és megállapította, a 2008-as pekingi nyári olimpiával ellentétben minden emberléptékű lesz.

„Van azonban még egy nagy kihívás, és ezt nem viccből írjuk: még mindig sokan keverik össze Pjongcsang városát Phenjannal, Észak-Korea fővárosával.”

Na, így kell felkészülni egy olimpiára!

Csaknem 2,5 milliárd dolláros ráfordítás, új csarnokok és síparadicsom, új nagy sebességű vasútvonal - így készül Dél-Korea történetének első téli olimpiájára. A high-tech iparáról és kettéosztottságáról híres ország ezzel egyébként történelmet ír, nem sokan mondhatják el magukról, hogy nyári (Szöul, 1988) és téli játékokat (Pjongcsang, 2018) is rendeznek, ha pedig ehhez hozzávesszük, hogy a 2002-es labdarúgó-világbajnokság társrendezését is bevállalták, talán nem erős leírni a „sportnemzet kifejezést".

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37244/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A hatóság elrendelte az Auróra Kioszk és Auróra Kert azonnali bezárását

2017.06.28. 17:40
Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Polgármesteri Hivatalának jegyzője szerdán bezáratta az Auróra utca 9. és 11. szám alatti Auróra …

Igazi sztárparádé lesz a vizes vb megnyitóján

2017.06.28. 15:00
Emeli Sandé, Eötvös Péter, Herczku Ágnes, Bogányi Gergely, valamint további 510 művész működik közre a budapesti FINA vizes világbajnokság július 14-i nyitórendezvényén.

Leállt a MÁV szervere

2017.06.28. 13:05
Elektromos kábelátvágás miatt leállt a MÁV Déli pályaudvaron lévő szerverterme, az erről üzemeltetett informatikai rendszerek délelőtt 10 óra után leálltak. Szünetel az internetes jegyértékesítés is.

Blogstar kávéház

2017.06.28. 03:50
Ellenzéki harakiri, megszívatott diákmunkások, életveszélyes metróbuhera, Merkel őrülete és Zuckerberg jótékonysága szerdai online lapszemlénkben.

Fidesz: a Soros-szervezeteknek átláthatóan kell működniük

2017.06.27. 11:15
A Fidesz szerint a Soros-szervezeteknek átláthatóvá kell tenni működésüket.

72 órán belül életbe lépnek az átmeneti beutazási korlátozások Amerikában

2017.06.27. 07:10
Az amerikai külügyminisztérium szerint a legfelsőbb bíróság döntése nyomán 72 órán belül, már csütörtökön életbe lépnek a Trump …

Blogstar kávéház

2017.06.27. 03:30
Orosz rulett Budapesten, bűnözői körök a honosítás körül, ellenzéki gyűlöletverseny és bődületes szakmai baki, no meg Soros lemeztelenített valósága keddi online lapszemlénkben.

Brutális hőség jön!

2017.06.26. 06:45
A hét közepén 40 Celsius-fok körüli meleg lehet Magyarország térségében - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán egy európai előrejelzésre hivatkozva.

Blogstar kávéház

2017.06.26. 05:10
Hétindítói kávézásunk főszereplői: Botka, a sírásó, Orbán, a játékos, Putyin, a médiatanár, Bochkor, az egyéniség és Fekete-Győr, a 21. századi.

Domoszlón is fölényes fideszes győzelem született

2017.06.25. 22:10
Újabb időközi polgármester választást nyert meg fölényesen a Fidesz-KDNP jelöltje. Ezúttal a Heves megyei Domoszlón győzedelmeskedett a szavazatok több mint felét megszerezve Paulenka …

Ezeket a cikkeket olvastad már?