Blogolj!

Blogstar kávéház

Túlmozgásos

A közmunkára ítélt politikai aktivista, Gulyás Márton az arányos választási rendszerért küzdő mozgalmat hirdetett meg a szombati fővárosi tüntetésen.

A 24. hu is elismerte, a leghangosabb Orbán-ellenes tüntetésként beharangozott esemény olyan volt, mint egy nyáresti buli, ahová meghívnak néhány túlmozgásos értelmiségit.

„Amíg a ti hatalmatok tart, buzeránsnak minősül az ország döntő többsége.”

Gulyás Márton mozgalmat indított a Fidesz ellen és az élére állt

A leghangosabb Orbán-ellenes tüntetésként meghirdetett esemény olyan volt, mint egy nyáresti buli, ahová meghívnak néhány túlmozgásos értelmiségit is. Sok zene, kevés beszéd. De az utolsók között színpadra lépő Gulyás Márton és Varga Gergely - akiket közmunkára ítélt a bíróság első fokon, amiért festéket dobtak a Sándor-palota felé - gyújtóhangú és politikai értelemben is tartalmas beszédet mondtak.

Hibátlan

Tökéletes összhangban közölték a megyei lapok Orbán Viktor miniszterelnök húsvéti nagyinterjúját.

A 444.hu a Mészáros Lőrinc kezébe került vidéki sajtó korábbi sokszínűségét siratja, kitérve rá, az újságok törzsanyagát egy központi szerkesztőségében állítják elő, nehogy hiba csússzon a gépezetbe.

„A megyei lapok szombati címlapjain a gyakorlatban is látni lehet, hogyan működik a központi szerkesztés. Mindenhol ugyanúgy Orbán Viktor sorakozik fel a Magyar Időknek adott interjújával, amiben most a húsvét apropóján mondja el, mekkora háborút indított Soros György ellen.”

Ennyit arról, mi maradt a vidéki sajtó sokszínűségéből, mióta Mészáros Lőrinc kezébe került - 444

A megyei lapok nagy részét kiadó Mediaworks-öt még októberben vette meg az Opimus Nyrt. Már akkor is Mészáros Lőrincet lehetett sejteni a cég mögött, de márciusban a felcsúti oligarcha hivatalosan is bevásárolta magát az Opimusba.

Békétlen

A veszprémi érsek szerint Európa súlyos krízisben van: ismétli magát a történelem, és újra a keresztényüldözés időszakát éljük.

Márfi Gyula a PestiSrácoknak adott húsvéti nagyinterjúban arról beszél, hogy az ultraliberálisok és az ultrakonzervatívok együtt támadják a keresztény értékeket, miközben a szélsőséges dzsihádisták a kereszténység központjának szívébe döfnének tőrt a feltámadás ünnepén.

„Jézus azt tanította, hogy szeressük az ellenségeinket. De ki az, aki szereti az ellenségeit? Ma is rendkívül nehezen vállalható, elfogadható ez a parancsolat. Rendben van, szeretjük a farkasokat, de nem engedjük be a bárányok közé. Nyilván meg kell védenünk magunkat. Ennyi óvintézkedést igenis kell tennünk, mindenféle gyűlölködés nélkül.”

Húsvét a terrorizmus és békétlenségek árnyékában - Interjú Márfi Gyula veszprémi érsekkel

Sötét időkben köszönt ránk a kereszténység legnagyobb ünnepe itthon és Európában egyaránt. Európai nagyvárosokban, Londonban vagy Párizsban két terrortámadás között remélnek egy lélegzetnyi békét. Rómában páncélozott katonai járművekkel, és géppuskás katonákkal őrzik a tereket, sétáló utcákat és a templomokat - hátha ők lesznek a következők, hiszen a kereszténység központjának szívébe tőrt döfni éppen a feltámadás ...

Édes

Egy orosz üzletasszony sikertörténete: a magyaroknak süt finomabbnál finomabb magyar kekszeket.

A Detki Keksz Kft. 1,3 milliárd forintos beruházással új üzemcsarnokot és egy raktárépületet épített a Heves megyei Halmajugrán, mára a hazai kekszpiac 40 százalékát a halmajugrai gyár fedezi – derül ki az Origo ízes összeállításából.

„A modernebb dizájn mellett már az eredetinél is jobb receptúrákat alkalmazunk. A hagyományos háztartási keksz és a Mese linzerek mellett megújult a Tere-fere, megjelentek a sós krékerek, illetve a chipsek, a bio- és zabkekszek, a cukormentes termékek, a biotermékek.”

Magyaroknak süt magyar kekszet az orosz üzletasszony

Halmajugra a Detki Kekszről híres, a cég egyre többet ruház be az üzemébe.

Emberléptékű

Mintaszerűen haladnak Dél-Korea első téli olimpiájának előkészületei: csaknem 2,5 milliárd dolláros ráfordítással új csarnokok és síparadicsom, nagy sebességű vasútvonal létesülnek.

A Magyar Nemzet szemügyre vette a 2018-as pjongcsangi téli olimpiai játékok épülő helyszíneit, és megállapította, a 2008-as pekingi nyári olimpiával ellentétben minden emberléptékű lesz.

„Van azonban még egy nagy kihívás, és ezt nem viccből írjuk: még mindig sokan keverik össze Pjongcsang városát Phenjannal, Észak-Korea fővárosával.”

Na, így kell felkészülni egy olimpiára!

Csaknem 2,5 milliárd dolláros ráfordítás, új csarnokok és síparadicsom, új nagy sebességű vasútvonal - így készül Dél-Korea történetének első téli olimpiájára. A high-tech iparáról és kettéosztottságáról híres ország ezzel egyébként történelmet ír, nem sokan mondhatják el magukról, hogy nyári (Szöul, 1988) és téli játékokat (Pjongcsang, 2018) is rendeznek, ha pedig ehhez hozzávesszük, hogy a 2002-es labdarúgó-világbajnokság társrendezését is bevállalták, talán nem erős leírni a „sportnemzet kifejezést".

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37244/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Késeltek Németországban, egy ember meghalt

2017.08.18. 19:30
Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

Késes ámokfutó Finnországban - Frissítve

2017.08.18. 16:30
Több embert megsebesített, ketten meghaltak.

Újabb gázolásos merénylet történt Spanyolországban - Frissítve

2017.08.18. 09:00
A gázolásos merényletet a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában követték el, hét embert megsebesítettek, …

Blogstar kávéház

2017.08.18. 03:50
Agymosott gyermekterroristák, orrcseppfüggő nemzet, öngyilkos netes őrület, szemhéjplasztikázott sztárok és Gyurcsány, a hasznos idióta pénteki online lapszemlénkben.

Terrortámadás Barcelonában, 13 halott, legalább 50 sérült – Frissítve

2017.08.17. 18:15
Barcelona belvárosában egy fehér furgon hajtott a tömegbe. 13 halott és 50 sérült van.

Ezeket a cikkeket olvastad már?