Blogolj!

Blogstar kávéház

Megsemmisítés

A sötét múlt emlékezete: amikor a kommunisták frontális támadást indítottak a húsvét ellen...

Kun Miklós történész a Hirado.hu-nak elemezte, hogyan működtek a sztálini Szovjetunióban az ateista ötéves tervek, és hogyan eliminálták a kommunisták a feltámadás ünnepét.

„Az egyik ilyen terv volt, hogy 1937-1938-ban megszűnik az egyház, és minden főpapot a Gulágra küldenek.”

Frontális támadást indítottak a kommunisták a húsvét ellen

Bolsevik húsvét: össze nem illő jelzős szerkezet, hiszen semmi nem állt távolabb a kommunista diktatúra vezetőitől, kiszolgálóitól, mint egy egyházi ünnep. Mit kezdett Sztálin a feltámadás ünnepével? A húsvét a Szovjetunióban, sőt már korábban, Szovjet-Oroszországban a támadások egyik legfontosabb célpontja volt már Lenin uralma alatt is.

Díszítés

Európa legjobb tojáskészítője, a tojásdíszítés királynője fantasztikus húsvéti bejelentést tett: jövőre elkészíti az Ország Tojását.

Zsigóné Kati a Magyar Nemzetnek annyit árult el erről, hogy a világon egyedülálló alkotást tervez, melynek értéke milliókban mérhető, ám a hangsúly a mondanivalón lesz: a motívumok sokszínűsége az országra leginkább jellemző mozzanatokat tükrözi majd.

„Az alkotás öröme, a hagyományok ápolása, a munka iránti alázat és a tanítás: mindezek a hímes tojások páratlan díszítésében öltenek testet.”

A tojásdíszítés királynőjének a húsvét az év második legszebb ünnepe

A húsvéti tojás az ünnep elengedhetetlen része. Mindenki festett már, vagy legalábbis próbálkozott vele. A kétbalkezesek számára - mint jómagam - a tojásfestés ámulatba ejtő foglalatosság volt mindig is, a locsolás jutalmaként kapott piros tojás pedig annál becsesebb ajándék, minél mívesebb a máz.

Leleplezés

A CÖF szóvivője szerint támadásba lendült Magyarország ellen a Soros által pénzelt médiabirodalom.

Valóságos médiaháború robbant ki az elmúlt napokban, az e mögött rejtőző ellenzéki politikai szándékokat tárja fel kormánypárti megközelítésben az Origo.

„Összehangolt, nemzetközi és hazai fronton is zajló támadás indult hazánkkal szemben, amelyben a Soros György által pénzelt írott és elektronikus média, valamint a magukat jogvédőnek nevező ügynökszervezetek és lobbicsoportok is aktívan részt vesznek.”

Tények: Támadásban a Soros-médiabirodalom

Újságírás helyett politikai szándékot szolgálhatnak ki a milliárdos újságjai.

Visszavágás

Pofonokat adunk, pofonokat kapunk – a balliberális média sem marad adós a válaszcsapásokkal.

Az Index cikke szerint a kormánypárti 888.hu munkatársai elfogadhatatlan és etikátlan eszközökkel vezették félre a szombati fővárosi demonstráció szervezőit.

„Az interjút készítő 888.hu-s újságíró korábban még arról írt a 24.hu-nál, hogy milyen sok mindent köszönhetünk a menekülteknek, és milyen fontos keresztényi módon segíteni a rászorultakon, a menekülteken. A 888.hu-nál ugyanez az újságíró már előszeretettel ír a migránsokról lenéző és megvető hangnemben.”

A 888 újságírója inkább nem mondta meg a tüntetésen, hogy kinek dolgozik

A szombati Szabadság téri tüntetésen a 888.hu újságírója a szervezőket félrevezette arról, hogy honann jöttek, írja az egyik szervező a Facebookon. A Magyar Narancs által idézett bejegyzés szerint a festékdobálásért elítélt Gulyás Márton a színpadról szólította fel a kormánypropagandistákat, hogy kérdezzék meg tőle szemtől szembe, hogy buzi-e. Senki nem jelentkezett.

Tisztítás

Saját szobrát öntötte le egy pécsi művész, így fejezte ki szolidaritását a Sándor-palotát festékkel dobáló, majd közmunkára ítélt Gulyás Mártonékkal.

A HVG számol be róla, hogy a pécsi Bazilika mellett álló Szíriusz B című szobrát sárga, narancssárga és vörös festékkel módosította Böszörményi István.

„Még sok-sok festékre van szükség, hogy megtisztítsuk a hazát.”

Saját szobrát öntötte le egy pécsi művész, így szolidáris Gulyás Mártonékkal

Megkezdődött csoportos garázdasággal vádolt Gulyás Márton és Varga Gergely pere. A hat, tanúként meghallgatott rendőr közül csak egy ismerte fel Gulyás Mártont és Varga Gergőt is, a többiek csak Gulyás Mártont ismerték fel. Az állítólagos harmadik elkövetőről nem volt szó. Az ügyész mindkét vádlott esetében felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott, a védők felmentést kértek.

Bizonyítás

Világcsúcsokról és aranyérmekről álmodik az idei budapesti úszó-vb kapcsán Hosszú Katinka – a gyermekvállalást 2020 utánra halasztották Shane Tusuppal.

Háromszoros olimpiai bajnokunk a Blikknek mesélt arról, hogy komoly nyomás nehezedik rá a hazai rendezésű világbajnokság miatt, ám felemelő érzés lesz számára idehaza rajtkőre állni, és nagyon szeretne bizonyítani a közönségnek.

„2012 óta 2-3 napnál többet nem is pihentem, eléggé hosszúra nyúlt az az időszak, amióta folyamatosan dolgozunk Shane-nel. Őszintén szólva már Rió előtt eldöntöttük, hogy az itthoni vb minden szempontból elsőbbséget élvez, így a pihenést kitoljuk a verseny utánra.”

Hosszú Katinka elárulta: 2020 után jöhet a baba

Ám a háromszoros olimpiai bajnok úszó addig sem tétlenkedik! Ha épp nem a medencében szeli a habokat, a jövő úszócsillagait keresi, az utóbbi időben pedig az egyik nagy cég, a Huawei új, Tökéletes Portré kampányának arcaként is a figyelem középpontjába került. Ilyen sűrű program mellett jut-e ideje még egy kis kikapcsolódásra a világbajnokság előtt?

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37276/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.07.25. 02:50
Korlátlan hatalom, megbélyegzett zsidók, falazó franciák, rendőrségi szarvashiba és Gyárfás önelégültsége keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.07.24. 04:55
A siránkozó ellenzék felelőssége, Orbán leckéje, Hitler és Vona tökéletessége, Soros megítélése és Kulcsár Attila kilátásai hétfindító lapszemlénkben.

EYOF – Győr és a valóra vált álom

2017.07.23. 17:40
Kulcsár Krisztián, a MOB) elnöke megvalósult álmokról és a 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról (EYOF) beszélt a vasárnapi sajtótájékoztatón.

Blogstar kávéház

2017.07.23. 05:15
Magyar kalandok az Antarktiszon, nyugati disznóságok az arab világban, a baloldal fuldoklása és a magyarok csodája vasárnapi online lapszemlénkben.

A BKK hackere a MÁV és a Szerencsejáték Zrt. rendszerét is feltörhette

2017.07.22. 19:45
A válasz.hu megszerezte a BKK rendszerét feltörő 18 éves fiú bejelentőlevelét. Ha az igazat írta, akkor nagyobb a baj, mint azt sejteni lehetett.

Blogstar kávéház

2017.07.22. 05:30
Orbán ellenségképe, baloldali kincstárkisöprés, lagymatag Momentum, Trump pénztárcája és Itália élet-halál harca szombati online lapszemlénkben.

Majdnem 30 év után újra van magyar világbajnok kardozónk

2017.07.21. 20:40
A lipcsei vívó világbajnokságon 27 év után nyert magyar versenyző. Szatmári András kemény csatában, de legyőzte dél-koreai ellenfelét.

Blogstar kávéház

2017.07.21. 05:20
Politikai hungarikum, európai erózió, fideszes szembesítés, jobbikos ámokfutás és Budapestet ellepő fedett ügynökök pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.07.20. 04:00
Orbán mesterterve, Soros mesterkedése, Csisztu kifakadása és Csernus doki pólós trükkjei csütörtöki online lapszemlénkben.

Tusványos - Új óvodák létesülnek Kárpát-medence-szerte

2017.07.19. 17:50
Kárpát-medence-szerte 65-70 új óvoda létesülhet, és 265 óvoda megújulhat a magyar kormány külhoni óvodafejlesztési programjának első ütemében.

Ezeket a cikkeket olvastad már?