Blogolj!

Blogstar kávéház

Megsemmisítés

A sötét múlt emlékezete: amikor a kommunisták frontális támadást indítottak a húsvét ellen...

Kun Miklós történész a Hirado.hu-nak elemezte, hogyan működtek a sztálini Szovjetunióban az ateista ötéves tervek, és hogyan eliminálták a kommunisták a feltámadás ünnepét.

„Az egyik ilyen terv volt, hogy 1937-1938-ban megszűnik az egyház, és minden főpapot a Gulágra küldenek.”

Frontális támadást indítottak a kommunisták a húsvét ellen

Bolsevik húsvét: össze nem illő jelzős szerkezet, hiszen semmi nem állt távolabb a kommunista diktatúra vezetőitől, kiszolgálóitól, mint egy egyházi ünnep. Mit kezdett Sztálin a feltámadás ünnepével? A húsvét a Szovjetunióban, sőt már korábban, Szovjet-Oroszországban a támadások egyik legfontosabb célpontja volt már Lenin uralma alatt is.

Díszítés

Európa legjobb tojáskészítője, a tojásdíszítés királynője fantasztikus húsvéti bejelentést tett: jövőre elkészíti az Ország Tojását.

Zsigóné Kati a Magyar Nemzetnek annyit árult el erről, hogy a világon egyedülálló alkotást tervez, melynek értéke milliókban mérhető, ám a hangsúly a mondanivalón lesz: a motívumok sokszínűsége az országra leginkább jellemző mozzanatokat tükrözi majd.

„Az alkotás öröme, a hagyományok ápolása, a munka iránti alázat és a tanítás: mindezek a hímes tojások páratlan díszítésében öltenek testet.”

A tojásdíszítés királynőjének a húsvét az év második legszebb ünnepe

A húsvéti tojás az ünnep elengedhetetlen része. Mindenki festett már, vagy legalábbis próbálkozott vele. A kétbalkezesek számára - mint jómagam - a tojásfestés ámulatba ejtő foglalatosság volt mindig is, a locsolás jutalmaként kapott piros tojás pedig annál becsesebb ajándék, minél mívesebb a máz.

Leleplezés

A CÖF szóvivője szerint támadásba lendült Magyarország ellen a Soros által pénzelt médiabirodalom.

Valóságos médiaháború robbant ki az elmúlt napokban, az e mögött rejtőző ellenzéki politikai szándékokat tárja fel kormánypárti megközelítésben az Origo.

„Összehangolt, nemzetközi és hazai fronton is zajló támadás indult hazánkkal szemben, amelyben a Soros György által pénzelt írott és elektronikus média, valamint a magukat jogvédőnek nevező ügynökszervezetek és lobbicsoportok is aktívan részt vesznek.”

Tények: Támadásban a Soros-médiabirodalom

Újságírás helyett politikai szándékot szolgálhatnak ki a milliárdos újságjai.

Visszavágás

Pofonokat adunk, pofonokat kapunk – a balliberális média sem marad adós a válaszcsapásokkal.

Az Index cikke szerint a kormánypárti 888.hu munkatársai elfogadhatatlan és etikátlan eszközökkel vezették félre a szombati fővárosi demonstráció szervezőit.

„Az interjút készítő 888.hu-s újságíró korábban még arról írt a 24.hu-nál, hogy milyen sok mindent köszönhetünk a menekülteknek, és milyen fontos keresztényi módon segíteni a rászorultakon, a menekülteken. A 888.hu-nál ugyanez az újságíró már előszeretettel ír a migránsokról lenéző és megvető hangnemben.”

A 888 újságírója inkább nem mondta meg a tüntetésen, hogy kinek dolgozik

A szombati Szabadság téri tüntetésen a 888.hu újságírója a szervezőket félrevezette arról, hogy honann jöttek, írja az egyik szervező a Facebookon. A Magyar Narancs által idézett bejegyzés szerint a festékdobálásért elítélt Gulyás Márton a színpadról szólította fel a kormánypropagandistákat, hogy kérdezzék meg tőle szemtől szembe, hogy buzi-e. Senki nem jelentkezett.

Tisztítás

Saját szobrát öntötte le egy pécsi művész, így fejezte ki szolidaritását a Sándor-palotát festékkel dobáló, majd közmunkára ítélt Gulyás Mártonékkal.

A HVG számol be róla, hogy a pécsi Bazilika mellett álló Szíriusz B című szobrát sárga, narancssárga és vörös festékkel módosította Böszörményi István.

„Még sok-sok festékre van szükség, hogy megtisztítsuk a hazát.”

Saját szobrát öntötte le egy pécsi művész, így szolidáris Gulyás Mártonékkal

Megkezdődött csoportos garázdasággal vádolt Gulyás Márton és Varga Gergely pere. A hat, tanúként meghallgatott rendőr közül csak egy ismerte fel Gulyás Mártont és Varga Gergőt is, a többiek csak Gulyás Mártont ismerték fel. Az állítólagos harmadik elkövetőről nem volt szó. Az ügyész mindkét vádlott esetében felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott, a védők felmentést kértek.

Bizonyítás

Világcsúcsokról és aranyérmekről álmodik az idei budapesti úszó-vb kapcsán Hosszú Katinka – a gyermekvállalást 2020 utánra halasztották Shane Tusuppal.

Háromszoros olimpiai bajnokunk a Blikknek mesélt arról, hogy komoly nyomás nehezedik rá a hazai rendezésű világbajnokság miatt, ám felemelő érzés lesz számára idehaza rajtkőre állni, és nagyon szeretne bizonyítani a közönségnek.

„2012 óta 2-3 napnál többet nem is pihentem, eléggé hosszúra nyúlt az az időszak, amióta folyamatosan dolgozunk Shane-nel. Őszintén szólva már Rió előtt eldöntöttük, hogy az itthoni vb minden szempontból elsőbbséget élvez, így a pihenést kitoljuk a verseny utánra.”

Hosszú Katinka elárulta: 2020 után jöhet a baba

Ám a háromszoros olimpiai bajnok úszó addig sem tétlenkedik! Ha épp nem a medencében szeli a habokat, a jövő úszócsillagait keresi, az utóbbi időben pedig az egyik nagy cég, a Huawei új, Tökéletes Portré kampányának arcaként is a figyelem középpontjába került. Ilyen sűrű program mellett jut-e ideje még egy kis kikapcsolódásra a világbajnokság előtt?

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37276/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Magyarellenes iskolai támadás Erdélyben - Felelősségére figyelmeztet az RMDSZ

2017.09.23. 19:00
A román médiát és a politikusok egy részét is felelősség terheli azért, hogy két román fiú egy magyarul beszélő ötödikes kislányra …

Magyarország kétféle választ ad az ukrán oktatási törvényre

2017.09.23. 15:30
Magyarország diplomáciai választ is ad az ukrán oktatási törvény elfogadhatatlan módosítására, ugyanakkor folytatja a humanitárius segítségnyújtást is - közölte …

Ezeket a cikkeket olvastad már?