Blogolj!

Blogstar kávéház

Bélyeg

A TASZ úgy véli, a jogvédők ellehetetlenítésére irányul kormány civilellenes törvénytervezete.

A Népszava Kapronczay Stefániával, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) egyik vezetőjével készített interjút, aki kiemelte: a megnövekedett figyelem révén egyre többen ismerik fel, hogy ezek a szervezetek egy szabad országért dolgoznak, ahol tudatos polgárok élnek.

„A törvénytervezet, különösen a kormányzati lejárató propagandával együtt az Oroszországból és Izraelből ismert példát követi: egyrészt erősen igyekszik összekötni a külföldi finanszírozás létét valami nemzetellenes, országellenes tevékenységgel, másrészt kötelezi a szervezeteket arra, hogy csak ezt a bélyeget viselve nyilvánulhassanak meg a közéletben.”

Szabad országot, tudatos polgárokkal!

Kapronczay Stefánia, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) egyik vezetője szerint nyilvánvaló, hogy a kormány civilellenes törvénytervezete a jogvédők ellehetetlenítésére irányul. Jó hír viszont, hogy a rájuk háruló figyelem révén mind többen ismerik fel, hogy ezek a szervezetek egy szabad országért dolgoznak, ahol tudatos polgárok élnek.

Sarazás

Lehet-e vajon büntetőjogi következménye a „Ti dolgoztok, ők lopnak” plakátkampánynak?

A Demokrata ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogásszal elemezte a Jobbik akcióját, többek között azt a kérdést körüljárva, lehet-e közszereplőket büntetlenül lopással vádolni, és hol húzódik a véleménynyilvánítás szabadsága.

„Az egyik legfontosabb probléma az, hogy Habony Árpád nem közszereplő. Az a tény, hogy valakinek sikeres vállalkozásai vannak, az illetőt még nem teszi közszereplővé. Habony Árpád ráadásul kifejezetten kerüli a sajtót. Attól, hogy a sajtó valakivel folyamatosan foglalkozik, még szintén nem jelenti azt, hogy valaki közszereplőnek minősülne.”'

Plakátsár

Kezd a magyar közéletben egy erkölcsileg elfogadhatatlan hangnem teret nyerni - véli ifj. Lomnici Zoltán. Az alkotmányjogásszal a Jobbik új plakátkampánya kapcsán arról beszélgettünk, lehet-e közszereplőket büntetlenül lopással vádolni. - Lehet büntetőjogi következménye a „Ti dolgoztok, ők lopnak" plakátkampánynak? - Rendelkezünk már történelmi tapasztalatokkal arról, hogy a politikus közvetlenül a dolgozókat szólította meg.

Átlagmagyar

Mennyit ér egy átlagember lakása és autója, miből él és meddig?

A Napi.hu érdekes összeállítás közöl arról, milyen az igazi átlagmagyar, mekkora fizetéssel, lakóingatlannal, milyen vagyontárgyakkal rendelkezik.

„A különböző tartós fogyasztási cikkek közül a mobiltelefonnal vannak legjobban ellátva a háztartások. A klíma, a szárítógép viszont a ritkaságok közé tartozik.”

Ismerje meg a magyar átlagembert! Meghökkentő adatok

Mennyit ér egy átlagember lakása és autója, miből él és meddig? Bemutatjuk a magyar átlagembert. Az összesített számokból látható milliárdok esetenként nehezen értelmezhetők egy-egy háztartás vagy ember szempontjából, ezért a Napi.hu szerkesztőségi blogja, a Buksza most a hivatalos átlagok alapján összegyűjtötte a magyar átlagemberre vonatkozó legfontosabb adatokat.

Hittitok

A torinói leplen számos olyan nyomot rögzítettek a tudósok, melyek szoros egyezést mutatnak a bibliai szenvedéstörténetben írtakkal.

Az Origo kutatástörténeti áttekitéséből azonban az is kiderül, a katolikus egyház és a világtörténelem egyik legtitokzatosabb ereklyéje, a Krisztus halotti leplének tartott relikvia eredetével kapcsolatos kiélezett viták máig nem jutottak nyugvópontra.

„Hívővé vált az ateista fizikus a lepel megvizsgálása után.”

A feltámadás titokzatos ereklyéje, a torinói lepel

A katolikus egyház és a világtörténelem egyik legtitokzatosabb ereklyéje, a Krisztus halotti leplének tartott és a torinói Keresztelő Szent János dómban őrzött relikvia eredetével kapcsolatos kiélezett viták mind a mai napig nem jutottak még nyugvópontra. A leplen számos olyan nyomot rögzítettek, amelyek szoros egyezést mutatnak a bibliai szenvedéstörténetben írtakkal.

Ígéret

Az olimpiai bajnok tornász Berni Krisztián a szerdán kezdődő Európa-bajnokságról érmet hozna haza kislányának.

A Magyar Nemzet Online interjújában bemutatja a róla elnevezett Berki-orsót, arról vall, milyen érzés volt lemaradni a riói ötkarikás játékokról, és bízik-e még abban, hogy Tokióban visszaérhet a csúcsra.

„Melbourne-be, Dohába, Bakuba is úgy mentem el, hogy azt mondtam neki: apa most elutazik, kicsit sokat leszek távol, viszont megígérem, hogy hozok neked egy érmet. Próbálom ezt tartani, most már eggyel több nő van az életemben, akinek meg kell felelnem, ami óriási elvárás, de amikor hazajövök, erősen megölel, éreztetve, hogy hiányoztam.”

„Apa most elutazik, s hoz neked egy érmet"

Hármat csináltam, kettőt a gyengébbikből, de egy 6,5-eset is sikerült végrehajtanom. A jövőben erre lesz inkább szükségem, de nagyrészt a 6,2-essel készülünk az Eb-re. - Az erősebb alappontszámú gyakorlatnak része a Berki-orsó, amelyet tavaly ősszel neveztek el önről? - Nem, még nem.

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37296/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Erdő Péter és Vásáry Tamás vehette át a Szent István Rend díjat

2017.08.20. 18:55
Áder János köztársasági elnök Erdő Péter bíborosnak és Vásáry Tamás zongoraművésznek adta át a Szent István Rend díjat vasárnap, a Sándor-palotában.

Áder: Meg kell védeni, ami a miénk!

2017.08.20. 10:45
Mást jelent ma a biztonság, mint akár csak egy évtizede: ismét védenünk kell határainkat, meg kell védenünk azt a független, szabad és európai országot, amelyet Szent István óta magyarok millióinak áldozata, …

Vigyázat! Viharriasztás!

2017.08.20. 10:15
Az operatív törzs azt kéri, hogy az augusztus 20-i programokra látogatók az egész nap folyamán tájékozódjanak az aktuális időjárási helyzetről, illetve az érvényben lévő vagy várható meteorológiai riasztásokról, a rendezvényen …

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

A nyugdíjasok bocsánatkérést várnak Vona Gábortól

2017.08.19. 14:10
A Fidesz-KDNP ismételten felszólította Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy kérjen bocsánatot négy hete tett, nyugdíjasokat sértő kijelentése miatt.

Szakértő: nagyon nehéz védekezni a gázolásos merényletek ellen

2017.08.19. 09:40
Nagyon nehéz védekezni a gázolásos merényletek ellen - mondta Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az M1 aktuális csatorna szombat reggeli …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?