Blogolj!

Blogstar kávéház

Bélyeg

A TASZ úgy véli, a jogvédők ellehetetlenítésére irányul kormány civilellenes törvénytervezete.

A Népszava Kapronczay Stefániával, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) egyik vezetőjével készített interjút, aki kiemelte: a megnövekedett figyelem révén egyre többen ismerik fel, hogy ezek a szervezetek egy szabad országért dolgoznak, ahol tudatos polgárok élnek.

„A törvénytervezet, különösen a kormányzati lejárató propagandával együtt az Oroszországból és Izraelből ismert példát követi: egyrészt erősen igyekszik összekötni a külföldi finanszírozás létét valami nemzetellenes, országellenes tevékenységgel, másrészt kötelezi a szervezeteket arra, hogy csak ezt a bélyeget viselve nyilvánulhassanak meg a közéletben.”

Szabad országot, tudatos polgárokkal!

Kapronczay Stefánia, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) egyik vezetője szerint nyilvánvaló, hogy a kormány civilellenes törvénytervezete a jogvédők ellehetetlenítésére irányul. Jó hír viszont, hogy a rájuk háruló figyelem révén mind többen ismerik fel, hogy ezek a szervezetek egy szabad országért dolgoznak, ahol tudatos polgárok élnek.

Sarazás

Lehet-e vajon büntetőjogi következménye a „Ti dolgoztok, ők lopnak” plakátkampánynak?

A Demokrata ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogásszal elemezte a Jobbik akcióját, többek között azt a kérdést körüljárva, lehet-e közszereplőket büntetlenül lopással vádolni, és hol húzódik a véleménynyilvánítás szabadsága.

„Az egyik legfontosabb probléma az, hogy Habony Árpád nem közszereplő. Az a tény, hogy valakinek sikeres vállalkozásai vannak, az illetőt még nem teszi közszereplővé. Habony Árpád ráadásul kifejezetten kerüli a sajtót. Attól, hogy a sajtó valakivel folyamatosan foglalkozik, még szintén nem jelenti azt, hogy valaki közszereplőnek minősülne.”'

Plakátsár

Kezd a magyar közéletben egy erkölcsileg elfogadhatatlan hangnem teret nyerni - véli ifj. Lomnici Zoltán. Az alkotmányjogásszal a Jobbik új plakátkampánya kapcsán arról beszélgettünk, lehet-e közszereplőket büntetlenül lopással vádolni. - Lehet büntetőjogi következménye a „Ti dolgoztok, ők lopnak" plakátkampánynak? - Rendelkezünk már történelmi tapasztalatokkal arról, hogy a politikus közvetlenül a dolgozókat szólította meg.

Átlagmagyar

Mennyit ér egy átlagember lakása és autója, miből él és meddig?

A Napi.hu érdekes összeállítás közöl arról, milyen az igazi átlagmagyar, mekkora fizetéssel, lakóingatlannal, milyen vagyontárgyakkal rendelkezik.

„A különböző tartós fogyasztási cikkek közül a mobiltelefonnal vannak legjobban ellátva a háztartások. A klíma, a szárítógép viszont a ritkaságok közé tartozik.”

Ismerje meg a magyar átlagembert! Meghökkentő adatok

Mennyit ér egy átlagember lakása és autója, miből él és meddig? Bemutatjuk a magyar átlagembert. Az összesített számokból látható milliárdok esetenként nehezen értelmezhetők egy-egy háztartás vagy ember szempontjából, ezért a Napi.hu szerkesztőségi blogja, a Buksza most a hivatalos átlagok alapján összegyűjtötte a magyar átlagemberre vonatkozó legfontosabb adatokat.

Hittitok

A torinói leplen számos olyan nyomot rögzítettek a tudósok, melyek szoros egyezést mutatnak a bibliai szenvedéstörténetben írtakkal.

Az Origo kutatástörténeti áttekitéséből azonban az is kiderül, a katolikus egyház és a világtörténelem egyik legtitokzatosabb ereklyéje, a Krisztus halotti leplének tartott relikvia eredetével kapcsolatos kiélezett viták máig nem jutottak nyugvópontra.

„Hívővé vált az ateista fizikus a lepel megvizsgálása után.”

A feltámadás titokzatos ereklyéje, a torinói lepel

A katolikus egyház és a világtörténelem egyik legtitokzatosabb ereklyéje, a Krisztus halotti leplének tartott és a torinói Keresztelő Szent János dómban őrzött relikvia eredetével kapcsolatos kiélezett viták mind a mai napig nem jutottak még nyugvópontra. A leplen számos olyan nyomot rögzítettek, amelyek szoros egyezést mutatnak a bibliai szenvedéstörténetben írtakkal.

Ígéret

Az olimpiai bajnok tornász Berni Krisztián a szerdán kezdődő Európa-bajnokságról érmet hozna haza kislányának.

A Magyar Nemzet Online interjújában bemutatja a róla elnevezett Berki-orsót, arról vall, milyen érzés volt lemaradni a riói ötkarikás játékokról, és bízik-e még abban, hogy Tokióban visszaérhet a csúcsra.

„Melbourne-be, Dohába, Bakuba is úgy mentem el, hogy azt mondtam neki: apa most elutazik, kicsit sokat leszek távol, viszont megígérem, hogy hozok neked egy érmet. Próbálom ezt tartani, most már eggyel több nő van az életemben, akinek meg kell felelnem, ami óriási elvárás, de amikor hazajövök, erősen megölel, éreztetve, hogy hiányoztam.”

„Apa most elutazik, s hoz neked egy érmet"

Hármat csináltam, kettőt a gyengébbikből, de egy 6,5-eset is sikerült végrehajtanom. A jövőben erre lesz inkább szükségem, de nagyrészt a 6,2-essel készülünk az Eb-re. - Az erősebb alappontszámú gyakorlatnak része a Berki-orsó, amelyet tavaly ősszel neveztek el önről? - Nem, még nem.

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37296/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Matolcsy Ádám, Matolcsy György fia vette meg az Origó kiadóját

2017.06.28. 17:10
A Matolcsy Ádám vezette Magyar Stratégiai Zrt. vette meg a korábbi New Wave Media és Origo Media portfólió egyesítéséből tavasszal létrejött New Wave Media Group …

Igazi sztárparádé lesz a vizes vb megnyitóján

2017.06.28. 15:00
Emeli Sandé, Eötvös Péter, Herczku Ágnes, Bogányi Gergely, valamint további 510 művész működik közre a budapesti FINA vizes világbajnokság július 14-i nyitórendezvényén.

Leállt a MÁV szervere

2017.06.28. 13:05
Elektromos kábelátvágás miatt leállt a MÁV Déli pályaudvaron lévő szerverterme, az erről üzemeltetett informatikai rendszerek délelőtt 10 óra után leálltak. Szünetel az internetes jegyértékesítés is.

Részeg kamionos, fagyban szenvedő migránsok

2017.06.28. 12:20
Olyan bolgár kamionossal szemben emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség, aki idén januárban öt iraki állampolgárt csempészett Magyarország területére, majd egy benzinkúton berúgott és …

Blogstar kávéház

2017.06.28. 03:50
Ellenzéki harakiri, megszívatott diákmunkások, életveszélyes metróbuhera, Merkel őrülete és Zuckerberg jótékonysága szerdai online lapszemlénkben.

Hackertámadás ért Ukrajnában több bankot és szolgáltató vállalatot

2017.06.27. 18:30
Globális méreteket kezd ölteni az Oroszországban és Ukrajnában kitört zsarolóvírus-fertőzés a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat jelentése …

Álljunk ki Magyarországért! – ÉLŐ, Orbán Viktor beszéde

2017.06.27. 14:55
Orbán Viktor miniszterelnök értékeli a Nemzeti Konzultációt, amelyen közel 1,7 millióan vettek részt. Komoly kérdések voltak, hiszen lényegében hazánk …

Kannabiszon bukott meg a szegedi narkóárus

2017.06.27. 12:40
A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a szegedi fiatalembert, aki kannabiszt árult. A 20. életévét még be sem töltött férfit 2017. …

Fidesz: a Soros-szervezeteknek átláthatóan kell működniük

2017.06.27. 11:15
A Fidesz szerint a Soros-szervezeteknek átláthatóvá kell tenni működésüket.

72 órán belül életbe lépnek az átmeneti beutazási korlátozások Amerikában

2017.06.27. 07:10
Az amerikai külügyminisztérium szerint a legfelsőbb bíróság döntése nyomán 72 órán belül, már csütörtökön életbe lépnek a Trump …

Ezeket a cikkeket olvastad már?