Blogolj!

Blogstar kávéház

Szárazon

Némiképp elrejtve, esti hírei közé dugva rejtve jelentette be tulajdonosváltását az egyik leglátogatottabb honi hírportál, az Index.hu.

Bejelentették, hogy a Magyar Nemzetben és a Hír TV-ben is érdekeltséggel bíró Pro-Ráta Holding Zrt. a 2014 februárjában kötött megállapodása alapján opciós jogát érvényesítette, majd az így szerzett tulajdonát a „Magyar Fejlődésért Alapítványra” ruházta át, mely új igazgatósági tagokat nevezett ki.

„Az alapítványi tulajdonszerzés célja, hogy az Index.hu internetes portál vezető piaci pozíciója, minőségi tartalomgyártó tevékenysége, függetlensége, valamint minél szélesebb társadalmi elérése a továbbiakban is biztosított legyen.”

Alapítványi tulajdonba került az Index.hu Zrt.

A Magyarország egyik leglátogatottabb, vezető internetes portálját, az Index.hu-t kiadó Index.hu Zrt. 100%-os tulajdoni hányada 2017. április 20-án Alapítványi tulajdonba került, miután a Magyar Nemzetben és a HírTv-ben is érdekeltséggel bíró Pro-Ráta Holding Zrt. a 2014 februárjában kötött megállapodása alapján opciós jogát érvényesítette, majd az így szerzett tulajdonát a „Magyar Fejlődésért Alapítványra" ruházta át.

Függetlenül

Az Index-tulajdonos alapítvány célja deklaráltan az, hogy a magyar média függetlenségéért harcoljon.

A HVG úgy értékel, a változás lényege, hogy az új tulajdonos tartalmi kérdésekbe ne szólhasson bele, vagyis a szerkesztőség továbbra is zavartalanul végezhesse a dolgát.

„Régóta mentek a találgatások, vajon meddig tud ellenállni a kormányhoz közeli médiaúthengernek a legnagyobb portál, de úgy tűnik, megtalálták a megoldást a befolyástól mentes működés biztosítására.”

Eldőlt az Index sorsa: mától egy alapítványé a független portál

Az idén márciusban alapított Magyar Fejlődésért Alapítványé (MFA) lett az Indexet tulajdonló részvénytársaság, így a hírportál mostantól a független szervezeté - tudta meg a hvg.hu. Régóta mentek a találgatások, vajon meddig tud ellenállni a kormányhoz közeli médiaúthengernek a legnagyobb független portál, de úgy tűnik, megtalálták a megoldást a befolyástól mentes működés biztosítására.

Simicska

A Jobbikot felfaló milliárdosé a hírportál.

Az Origo szerint az Index új tulajdonosa, a Magyar Fejlődésért Alapítvány szorosan kapcsolódik Simicskához. Sok más mellett azért is, mert az igazgatótanács tagja a saját unokaöccse.

„Az opciós szerződést tehát még a 2014-es választások előtt kötötték, vagyis ez azt jelenti, hogy azóta van befolyása Simicska Lajosnak az Indexre, az újság tartalmára. Így még inkább érthetővé válik, hogy az Indexen miért jelennek meg egyre-másra a Jobbiknak hízelgő cikkek.”

Simicska Lajosé az Index, lehívta az opcióját

Mindig tagadták, de kiderült, mégiscsak igaz: Simicskának opciós joga, tehát befolyása is volt az Indexre, 2014 elejétől

Hányinger

Mészáros Lőrinc feljelentést tesz az őt ábrázoló jobbikos plakátok miatt.

A Hír TV kérdésére cáfolta azokat a sajtóhíreket, melyek szerint az érdekeltségébe tartozó cég balatoni kempingeket vásárolt, és kifakadt az „Ti dolgoztok. Ők lopnak” kampány kapcsán.

„Mi a véleménye a plakátról? Nem mondok inkább véleményt! Jogi lépések? Ez egy hányinger és fogok.”

Mészáros: Ez egy hányinger!

SZP, 2017. április 20., csütörtök 18:20, frissítve: csütörtök 18:28 A miniszterelnök barátja beszélt arról is, hogy az őt ábrázoló jobbikos plakátok miatt feljelentést fog tenni. A balatoni strandok ügyében nagyon sokan kérdezték, hogy bevásárolta magát, mi volt az oka állami támogatás, más ötlet? Nem tudom én nem vásároltam be semmit Gazdaság helyzetét, hogy látja?

Atomizálás

Fodor Gábor pártja síkra száll a könnyű drogok legalizálásáért.

A Demokratának nyilatkozó szakértő úgy látja, jogászoknak kellene elgondolkodniuk azon, hogy mennyire számít ön- és közveszélyes cselekedetnek a drogfogyasztás, mert az ilyet nyilván nem lehetne a választási programokban népszerűsíteni.

„Abszolút destruktív, személyes véleményem szerint a liberális párt ígérete súlyos politikai lépés, pontosan tudják ugyanis, hogy a drogfogyasztás felpörgetése atomizálná a közösségeket, s több szempontból is rombolná a társadalmat. És éppen ez ennek a pártnak, illetve a hazai liberalizmusnak a célja.”

A fű, a párt és a választók

Fodor Gábor a Magyar Liberális Párt elnöke, nemrég bejelentette, hogy pártja síkra száll a könnyű drogok legalizálásáért. Ferencz Orsolya önkormányzati képviselőt, a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnökét kérdeztük az MLP felvetéséről. - Úgy tűnik, mintha egyéb választókra már nem is számítanának 2018-ban a liberálisok, mint a „másokra", a deviánsokra, a drogfüggőkre.

Szívzűr

Hajdú Péter és Sarka Kata új párra leltek, mégsem sürgetik a válást.

Papír ide vagy oda, az egykori modell és a showman jó ideje más oldalán boldogok – számol be magánéleti titkaikról a Lokál, megemlítve, Sarka Kata rejtegeti B. Istvánt.

„Új életet kezdtem, és ebbe már nem fér bele az ilyen mértékű nyilvánosság. Engem soha többé nem látnak a gyerekeim mással ölelkezni a címlapokon.”

Hajdú elszólta magát: Sarka Kata együtt él új párjával | Lokál

Hajdú Péter bevallotta, számára egyáltalán nem sürgető a válás, de ez nem azt jelenti, hogy békülnének feleségével, Sarka Katával. A Lokál azt is megtudta, hogy a modellből lett üzletasszony és gyerekei együtt is élnek Kata új választottjával, B. Istvánnal.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37395/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Európában a biztonsági helyzet rossz, a terrorfenyegetettség nagyon súlyos

2017.08.22. 15:40
Az európai vezetők felelőssége a kontinens biztonságának garantálása, és akik erre nem képesek, nincs helyük az európai vezetők között.

Blogstar kávéház

2017.08.22. 02:40
A baloldal piszkos trükkjei, falra festett ördög, multikulti idill, szivárványszínű forgatag és válogatós terroristák keddi online lapszemlénkben.

Kiss Balázs, Korpási Bálint és Lőrincz Tamás is bronzérmes a párizsi birkózó vb-n

2017.08.21. 19:50
Kiss Balázs a kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában, Korpási Bálint a 71 kilogrammos kategóriában nyert bronzérme …

Lelőtték a barcelonai gázolás gyanúsítottját

2017.08.21. 17:15
A rendőrség lelőtte a barcelonai merénylet utolsó szabad lábon lévő gyanúsítottját Barcelonától nyugatra.

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Késeltek Németországban, egy ember meghalt

2017.08.18. 19:30
Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

Ezeket a cikkeket olvastad már?