Blogolj!

Molnár Gyula mindenkit tüntetésre bíztat

Az MSZP elnöke szerint Magyarországon "mindenkinek megvan a saját CEU-ja", és aki nem megy ki az utcára tüntetni, azt a Fidesz fogja előbb-utóbb eltüntetni. A Fidesz reagálásában közölte: az MSZP minden témát és minden eszközt bevet Magyarországon és Brüsszelben, hogy a magyar kormány bevándorláspolitikájára nyomást gyakoroljanak.

Molnár Gyula szombaton, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a CEU ellehetetlenítése miatt indult tüntetések mára kormányellenes tüntetésekké váltak.

Rendkívül sok az elégedetlen ember, megvan a kritikus többség ahhoz, hogy Magyarországon belátható időn belül kormányváltás legyen - jelentette ki.

Az MSZP által miniszterelnök-jelöltnek javasolt Botka Lászlóval közösen tartott országjárásáról azt mondta, van, akinek az a gondja, hogy kevés a nyugdíja, másnak nincs munkahelye. Van, aki a munkájáért kapott fizetésből nem tud megélni, más pedig, aki azt szeretné, ha a gyermekének, az unokájának nem külföldön kellene dolgoznia - sorolta.

Az ellenzéki pártelnök szerint az MSZP-nek az a feladata, hogy ez a kritikus többség kormányváltó többséggé váljon 2018-ra.

Hiller István, az MSZP választmányának elnöke hangsúlyozta: a választmány szolidáris a CEU-val és a civil szervezetekkel, elveti "lex CEU"-t és a "civilek elleni" törvényjavaslatot.

Szerinte régen volt Magyarországon olyan törvény, amely annyi kárt okozott volna az országnak, mint a "CEU-törvény".

Arra a felvetésre, hogy korábban kizárták az együttműködést a Jobbikkal, most mégis együtt adták be velük az alkotmánybírósági beadványt, Hiller István azt mondta, technikai együttműködésről van szó, mögöttes politikai tartalmat vagy hosszabb távú együttműködést nem jelent.

Beszámolt arról, hogy az MSZP választmánya szombaton ülésezik, olyan kérdéseket tárgyal, amely a párt hosszú távú stratégiájának és a választási programnak meghatározó részei. Most az egészségüggyel kapcsolatos kérdések vannak napirenden - mondta.

Az ellenzéki pártok közötti egyeztetésekre vonatkozó kérdésre Molnár Gyula azt mondta, minden politikai párt az arculatépítéssel és politikai bázisa stabilizálásával foglalkozik. A legközelebb érdemi ajánlat az MSZP-től ősszel várható.

A pártelnököt kérdezték arról is, hogy Gyurcsány Ferenc DK-elnök azt mondta, látott dokumentumokat, amelyek arra utaltak, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt zsarolja Oroszország. Molnár Gyula szerint súlyos állításról van szó, amelyet bizonyítani, illetve cáfolni kell.

Volt kérdés arról is, hogy sajtóhírek szerint egy csecsen férfi megkereste a fővárosi szovjet emlékművet festékkel megdobó aktivistát, hogy bocsánatkérést követeljen tőle. Molnár Gyula elmondta, az ügyben Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke tájékoztatást kért.

A Fidesz reagálásában közölte: az MSZP minden témát és minden eszközt bevet Magyarországon és Brüsszelben, hogy a magyar kormány bevándorláspolitikájára nyomást gyakoroljanak, és elérjék, hogy Magyarország fogadja el a betelepítési kvótát, bontsa le a határzárat és engedje be a migránsokat.

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37453/pics/lead_800x600.jpg
Hiller István,Molnár Gyula,MSZP
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Botka is a kormánypártok szekerét tolja?

2017.08.02. 05:35
Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint ugyanis az MSZP miniszterelnök-jelöltje annál nagyobb szívességet nem is tehetett volna a Fidesznek, minthogy nyilvánosan leárulózta egyik párttársát.

Bűncselekményt követett el a laptopját elhagyó Molnár Zsolt?

2017.08.01. 13:05
A Fidesz szerint a nemzetbiztonsági bizottság előtt kell tisztáznia Molnár Zsoltnak, a testület szocialista elnökének azt az ügyet, hogy a hírek szerint tavasszal a …

Értelmetlenné vált a baloldal hallgatása a Czeglédy-ügyben

2017.07.16. 12:25
A Fidesz szerint a Botka-Gyurcsány koalíciónak be kellene fejeznie a hallgatást, és választ adni arra a kérdésre, jutott-e az MSZP-hez és a DK-hoz az elcsalt …

Vizes vb: Az ellenzék most is csak kritizálni tud

2017.07.14. 17:50
Az MSZP, a DK és az Együtt szerint korrupció, káosz és fejetlenség jellemzi a pénteken kezdődő vizes vb-t, a Fidesz viszont arra kéri az ellenzéki pártokat, tegyék félre "kicsinyes hatalmi …

Egy kiló aranyat foglaltak le Czeglédy titkos széfjéből

2017.07.09. 14:35
Erős a gyanú, hogy a Czeglédy Csaba által vezetett bűnszervezet különböző szolgáltatásokat végzett a szocialistáknak - mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője …

Kósa Lajos: Az MSZP kilóra megvehető

2017.06.21. 08:25
Az ellenzék a plakáttörvény elutasításával a rendszerszintű korrupció pártjára állt, várja az oligarchák adományait - fogalmazott a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője.

A szocialisták nyíltan védenek egy terroristát

2017.06.17. 12:10
Halász János, a Fidesz országgyűlési frakciójának szóvivője azt mondta: a szocialisták le akarják bontani a kerítést, és végre akarják hajtani a Soros-tervet, be akarják engedni a migránsokat.

Az emberek 43 százaléka Orbán Viktort választaná miniszterelnöknek

2017.06.10. 10:00
A Nézőpont Intézet felmérése szerint Orbán magasan veri Vonát a Jobbik pártolóinak körében. További érdekesség, hogy az MSZP-támogatóknál Gyurcsány …

Gulyás Gergely: A baloldal kormányon elbontaná a határkerítést

2017.06.07. 14:15
A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint az MSZP és a DK politikájának sarokköve a kerítés lebontása, de elfogadnák a felső korlát nélküli betelepítési …

Tiltakozik a Fidesz az Európai Bizottságnál Soros brüsszeli beszéde miatt

2017.06.02. 16:10
Tűrhetetlennek tartja a Fidesz, hogy egy az Európai Bizottság által támogatott brüsszeli rendezvényen, egy uniós biztos jelenlétében Soros György …

Ezeket a cikkeket olvastad már?