Blogolj!

Molnár Gyula mindenkit tüntetésre bíztat

Az MSZP elnöke szerint Magyarországon "mindenkinek megvan a saját CEU-ja", és aki nem megy ki az utcára tüntetni, azt a Fidesz fogja előbb-utóbb eltüntetni. A Fidesz reagálásában közölte: az MSZP minden témát és minden eszközt bevet Magyarországon és Brüsszelben, hogy a magyar kormány bevándorláspolitikájára nyomást gyakoroljanak.

Molnár Gyula szombaton, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a CEU ellehetetlenítése miatt indult tüntetések mára kormányellenes tüntetésekké váltak.

Rendkívül sok az elégedetlen ember, megvan a kritikus többség ahhoz, hogy Magyarországon belátható időn belül kormányváltás legyen - jelentette ki.

Az MSZP által miniszterelnök-jelöltnek javasolt Botka Lászlóval közösen tartott országjárásáról azt mondta, van, akinek az a gondja, hogy kevés a nyugdíja, másnak nincs munkahelye. Van, aki a munkájáért kapott fizetésből nem tud megélni, más pedig, aki azt szeretné, ha a gyermekének, az unokájának nem külföldön kellene dolgoznia - sorolta.

Az ellenzéki pártelnök szerint az MSZP-nek az a feladata, hogy ez a kritikus többség kormányváltó többséggé váljon 2018-ra.

Hiller István, az MSZP választmányának elnöke hangsúlyozta: a választmány szolidáris a CEU-val és a civil szervezetekkel, elveti "lex CEU"-t és a "civilek elleni" törvényjavaslatot.

Szerinte régen volt Magyarországon olyan törvény, amely annyi kárt okozott volna az országnak, mint a "CEU-törvény".

Arra a felvetésre, hogy korábban kizárták az együttműködést a Jobbikkal, most mégis együtt adták be velük az alkotmánybírósági beadványt, Hiller István azt mondta, technikai együttműködésről van szó, mögöttes politikai tartalmat vagy hosszabb távú együttműködést nem jelent.

Beszámolt arról, hogy az MSZP választmánya szombaton ülésezik, olyan kérdéseket tárgyal, amely a párt hosszú távú stratégiájának és a választási programnak meghatározó részei. Most az egészségüggyel kapcsolatos kérdések vannak napirenden - mondta.

Az ellenzéki pártok közötti egyeztetésekre vonatkozó kérdésre Molnár Gyula azt mondta, minden politikai párt az arculatépítéssel és politikai bázisa stabilizálásával foglalkozik. A legközelebb érdemi ajánlat az MSZP-től ősszel várható.

A pártelnököt kérdezték arról is, hogy Gyurcsány Ferenc DK-elnök azt mondta, látott dokumentumokat, amelyek arra utaltak, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt zsarolja Oroszország. Molnár Gyula szerint súlyos állításról van szó, amelyet bizonyítani, illetve cáfolni kell.

Volt kérdés arról is, hogy sajtóhírek szerint egy csecsen férfi megkereste a fővárosi szovjet emlékművet festékkel megdobó aktivistát, hogy bocsánatkérést követeljen tőle. Molnár Gyula elmondta, az ügyben Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke tájékoztatást kért.

A Fidesz reagálásában közölte: az MSZP minden témát és minden eszközt bevet Magyarországon és Brüsszelben, hogy a magyar kormány bevándorláspolitikájára nyomást gyakoroljanak, és elérjék, hogy Magyarország fogadja el a betelepítési kvótát, bontsa le a határzárat és engedje be a migránsokat.

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37453/pics/lead_800x600.jpg
Hiller István,Molnár Gyula,MSZP
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Kósa Lajos: Az MSZP kilóra megvehető

2017.06.21. 08:25
Az ellenzék a plakáttörvény elutasításával a rendszerszintű korrupció pártjára állt, várja az oligarchák adományait - fogalmazott a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője.

A szocialisták nyíltan védenek egy terroristát

2017.06.17. 12:10
Halász János, a Fidesz országgyűlési frakciójának szóvivője azt mondta: a szocialisták le akarják bontani a kerítést, és végre akarják hajtani a Soros-tervet, be akarják engedni a migránsokat.

Az emberek 43 százaléka Orbán Viktort választaná miniszterelnöknek

2017.06.10. 10:00
A Nézőpont Intézet felmérése szerint Orbán magasan veri Vonát a Jobbik pártolóinak körében. További érdekesség, hogy az MSZP-támogatóknál Gyurcsány …

Gulyás Gergely: A baloldal kormányon elbontaná a határkerítést

2017.06.07. 14:15
A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint az MSZP és a DK politikájának sarokköve a kerítés lebontása, de elfogadnák a felső korlát nélküli betelepítési …

Tiltakozik a Fidesz az Európai Bizottságnál Soros brüsszeli beszéde miatt

2017.06.02. 16:10
Tűrhetetlennek tartja a Fidesz, hogy egy az Európai Bizottság által támogatott brüsszeli rendezvényen, egy uniós biztos jelenlétében Soros György …

Orbán: Soros hálózata maffiaszerű

2017.06.02. 10:20
Orbán Viktor miniszterelnök szerint az egyetlen maffiaszerűen működő hálózat Magyarországon Soros Györgyé.

Kubatov Gábor: A magyar közélet vehemens, de hol vagyunk Brüsszelhez képest?

2017.05.28. 15:00
Botka László, az MSZP miniszerelnök-jelöltje épp olyan, mint elődei, egy képmutató, hazug, korrupt szocialista - véli a Fidesz alelnöke. …

Miniszterelnök-jelöltnek választották Botka Lászlót

2017.05.27. 17:30
Az MSZP kongresszusa megválasztotta a párt miniszterelnök-jelöltjének Botka László szegedi polgármestert - jelentette be az ellenzéki párt elnöke szombaton Budapesten.

Fidesz: a balliberálisok migránsokkal kezelnék a népesedési problémát

2017.05.27. 15:35
A Fidesz szerint a magyar és európai baloldal azért támadja a kormány határvédelmi és családsegítő intézkedéseit, mert ők nem gyerekekkel, hanem …

Az MSZP és a DK mögé rejti valós vagyoni helyzetét Botka László?

2017.05.22. 11:35
Az illetékes bizottság baloldali többsége megakadályozta a Botka Lászlóval szemben fideszes kezdeményezésre indított vagyonnyilatkozati eljárást Szegeden.

Ezeket a cikkeket olvastad már?