Blogolj!

Blogstar kávéház

Hatalom

Az egyetemek kimondva-kimondatlanul, váltakozó sikerrel az értelemben és a tudásban gyökerező külön hatalmi ágnak szeretik tekintik magukat.

A Demokrata a CEU-ügy apropóján annak a gondolati hátterét vizsgálta, miként viszonyul az egyetemi önállóság a mindenkori nemzeti érdekhez.

„Nem a színvonaltalan politikai bulvárral, hanem a tudat mélyrétegeinek helyes irányú befolyásolásával lehet a nemzeti érdekeket igazodási pontnak tekintő embereket nevelni. Nem túlzó és nem is bombasztikus tehát azt állítani, hogy a felsőoktatás érdemi ellenőrzésének visszaszerzése a nemzetépítő állam szuverenitásának alapvető kérdése. Ha úgy tetszik, szabadságharc.”

Janicsárok szabadsága

Oktatási és tanszabadság, egyetemi autonómia - efféle hangzatos jelszavak röpködnek a közéletben a CEU-balhé kapcsán. De mit is jelent mindez, miként viszonyul az egyetemi önállóság a mindenkori nemzeti érdekhez? A Demokrata a gondolati hátteret vizsgálja. Európa szellemtörténete elválaszthatatlan az egyetemektől, amelyek nem csupán a felsőfokú oktatás helyszínei voltak, és ma sem azok.

Temetés

A terméketlen orbánozás nem célravezető, mert elbutítja az ellenzéket, és a kormány válaszcsapásait is legitimálja.

Tölgyessy Péter korábbi SZDSZ-es politikus, politológus a Klubrádiónak azt mondta: Magyarországon már nem lehetséges kormányváltás, csak rendszerváltás, mert a váltógazdálkodást a gyakorlatban komoly korlátok akadályozzák.

„A Kádár-rendszert sem a magyar ellenzék, hanem a nemzetközi trend buktatta meg. Nagyon komoly mozgások voltak a világon, amik segítették az Orbán-rendszert és a legvalószínűbb, hogy végezni is valami ilyesmi fog vele. Ha megváltozik a világtrend, és megoldódnak a súlyos problémák, az eltemetheti a Nemzeti Együttműködést Rendszerét.”

Klubrádió - Tények, Vélemények

Tölgyessy Péter: Pontosan erről van szó. Az Egyesült Államok világhegemóniájához a kulturális fölény is hozzátartozik, ilyen az amerikai egyetem. A világ egyetemei őket másolják, aki nem tud Amerikában egyetemre menni, az más országban keres amerikai érdekeltségű intézményt. Az Egyesült Államok egyik első számú érdeke, hogy működni hagyják ezeket azt egyetemeket, és ezt az érdeket támadta meg Orbán Viktor.

Kiválasztás

Az amerikai nagykövetség bekérette a Fidesz egyik legmagasabb vezetőjét, és felkérte, vállalja el, hogy Orbán Viktor utódja lesz a miniszterelnöki poszton.

Legalábbis a 444.hu ezt az információt tárta fel Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő egy dombóvári előadásában. Más kérdés, hogy a Fidesz szerint az egész egy nagy kövér kacsa...

„Ha esetleg Nógrádi most nem csak nagyzolt, akkor felmerül a kérdés, ki az, akire gondolt: Lázár János? Esetleg Szijjártó Péter? Atyaég, csak nem Kósa Lajos vagy Németh Szilárd?!”

Úristen, melyik fideszesről beszélhetett Nógrádi György?! - 444

A biztonságpolitikai szakértőként nyilatkozó, tanító és előadó Nógrádi György 10 napja egy dombóvári előadáson mondta azt, hogy: „Az amerikai nagykövetség bekérette a Fidesz egyik legmagasabb vezetőjét, hogy vállalja el, hogy miniszterelnök lesz. Az illető azonnal elment a miniszterelnökhöz, és elmondta az egészet."

Farkak

A Kétfarkú Kutya Párt hadat üzent Brüsszelnek.

Az Index magától értetődően élőben közvetítette a kétfarkúak úgynevezett békemenetét, melyet az év legviccesebb tüntetésének nyilvánított.

„Nem kell Brüsszel, nem kell pénz, vesszen Soros, magyar földre magyar migránst, sajtó, takarodj, nem leszünk finnek, vodkát, kaviárt, le az oktatással, bürokráciát, demagógiát – skandálta a tömeg, miközben dőltek a röhögéstől.”

Hadat üzent Brüsszelnek a Kétfarkú Kutya Párt

Szombat délután két órakor kezdődött a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Illiberal Pride elnevezésű vicctüntetése, aminek a szlogenje a nem kormánypárti szervezők szerint: "Békemenet a kormányért és Oroszországért. És minden más ellen" volt. A Kutya Párt elnöke, Kovács Gergely ezzel a gyújtó hangú beszéddel nyitotta meg a menetet, lol: A Facebookon a rendezvényre 3800 ember jelezte, hogy elmegy, és körülbelül 10 ezren érdeklődtek.

Példaérték

Elismerték a bölcsődei rendszer fejlesztéséért tett kormányzati lépéseket.

Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár az első politikus, aki kiérdemelte a Magyar Bölcsődék Egyesülete Akócsi-díját – írja a Magyar Idők.

„Bízom abban, hogy a bölcsődei dolgozók béremelésének köszönhetően egyre kevesebben vannak, akiknek a hivatásuk helyett egzisztenciális problémákkal kell foglalkozniuk.”

Elismerték a kormány lépéseit a bölcsődei fejlesztésekért | Magyar Idők

Végtelenül megtisztelő számomra a Magyar Bölcsődék Egyesületétől kapott Akócsi-díj - mondta lapunknak Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár, aki első politikusként vehette át a húsz évvel ezelőtt létrehozott elismerést. Az államtitkár úgy fogalmazott: megítélése szerint a díj nemcsak neki szól, hanem a kormány által véghezvitt bölcsődei reformoknak, illetve a területen dolgozók ...

Savanyúság

Műemlék-helyreállítás helyett 21. századi historizálás: műemlékvédelmi Citrom-díjat kapott a felújított Füzéri vár.

A HVG Online számol be róla, hogy az UNESCO műemlékvédelmi világszervezetének (ICOMOS) Magyar Nemzeti Bizottsága szerint a kínos kitüntetést kiérdemlő zempléni várberuházás rendkívül kellemetlen iskolapéldává vált; lényegében eltüntetett egy pótolhatatlan műemléket.

„A helyi érdekeket rövid távon bizonyára szolgáló, és sunyin a műemlékvédelemre hivatkozó, ám annak elveit semmibe vevő átgondolatlan át- és kiépítés, turisztikainak mondott fejlesztésről van szó.”

A felújított Füzéri vár „egy 21. századi rekonstrukciós hamisítvány"

Műemlékvédelmi Citrom-díjat kapott a felújított Füzéri vár és a Népstadion-projekt. Előbbi azért is érdekes, mert zempléni vár építtetői Pro Architectura díat kapott.

Hírtelenül

Öt év után ismét a képernyőn az RTL Klub egykori sztárja, Holló Márta.

Úgy tűnt, végleg elszakadt a tévézéstől, de most mégis visszatért, és az ATV Késő esti híradóját vezeti. A Blikknek elárulta, nem lehetett a szívéből kiirtani a televíziót...

„Alkalmatlan lennék arra, hogy show-műsort vezessek, engem mindig a hírek átadása foglalkoztatott.”

"Nem lehet kiirtani a szívemből a televíziót" - Holló Márta 5 év után újra képernyőn

Hazatért, ezt érzi Holló Márta (41), aki öt év után az ATV Késő esti híradójában tért vissza a képernyőre. A műsorvezetőnek ugyan komolyan át kell szerveznie a családi hétköznapokat emiatt, számít arra, hogy férje besegít, így újra élheti az álmát.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37471/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Európában a biztonsági helyzet rossz, a terrorfenyegetettség nagyon súlyos

2017.08.22. 15:40
Az európai vezetők felelőssége a kontinens biztonságának garantálása, és akik erre nem képesek, nincs helyük az európai vezetők között.

Blogstar kávéház

2017.08.22. 02:40
A baloldal piszkos trükkjei, falra festett ördög, multikulti idill, szivárványszínű forgatag és válogatós terroristák keddi online lapszemlénkben.

Kiss Balázs, Korpási Bálint és Lőrincz Tamás is bronzérmes a párizsi birkózó vb-n

2017.08.21. 19:50
Kiss Balázs a kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában, Korpási Bálint a 71 kilogrammos kategóriában nyert bronzérme …

Lelőtték a barcelonai gázolás gyanúsítottját

2017.08.21. 17:15
A rendőrség lelőtte a barcelonai merénylet utolsó szabad lábon lévő gyanúsítottját Barcelonától nyugatra.

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Késeltek Németországban, egy ember meghalt

2017.08.18. 19:30
Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

Ezeket a cikkeket olvastad már?