Blogolj!

Nagykőrösi narkólabor, vásárhelyi bukóval

Több év fegyházbüntetésre is számíthat az az öt férfi, akikkel szemben a Csongrád Megyei Főügyészség emelt vádat, mert egy nagykőrösi droglaborban előállított kábítószer gyártásába, illetve eladásába szálltak be. A főügyészség a kábítószert előállító két férfit különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével, míg a tőlük vásárlókat kábítószer-birtoklás bűntettével vádolják.

A vádirat szerint a kecskeméti férfi még 2015 áprilisában bízta meg egy régi ismerősét, hogy egy nagykőrösi tanyába költözzön be, ahol kábítószert fognak előállítani. A tanyát egyébként állattartás ürügyén bérelték, majd oda kábítószer-előállításhoz szükséges anyagokat és eszközöket telepítettek. Megállapodásuk szerint amfetamint állítottak elő kereskedelmi forgalomban, többek között vegyiáru-üzletekben beszerzett anyagokból.

A vádlottak a munkafázisokat egymás között felosztották, egyiküknek az oldatok előállítása volt a feladata, míg a társa összedolgozta azokat egy vegyi eljárás keretében. Egy gyártási folyamat során kb. 8-12 gramm kábítószert állítottak elő, de az elvárásuk napi 3-4 sorozat elkészítése volt. Azért ügyeltek a látszatra is: a tanyán levő állatokat is ellátták.

Csak néhány hónapig működött a narkógyár, ugyanis a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2015. november 20-án házkutatást tartottak a tanyán, és lefoglalták a droglaborban használt eszközök, valamint a már előállított kábítószert is.
Az akció többmegyésre sikerült, mivel a tanyafoglalás után a rendőrök már Hódmezővásárhelyen kutakodtak. Az egyik vádlott ott parkoló autójában is találtak kannabiszt, a vádlottak vizelete pedig arra utalt: nemcsak a gyártásból, de a fogyasztásból is kivették a részüket.

Az összehangolt rendőrségi akció eredményeként egy hódmezővásárhelyi házba is bekopogtattak a nyomozók, vélhetően nem kis riadalmat okozva. Ugyanis éppen üzletelés közben lepték meg a kecskeméti vádlottat, aki a korábban legyártott narkót adta volna át két férfinak, akik saját fogyasztásra vásároltak volna.

Ugyancsak ezzel egy időben a nyomozók Kecskeméten is lebuktattak egy férfit, akiknek a személygépkocsijából amfetamint és kannabiszt emeltek ki. Róla kiderült, hogy 2015 szeptemberétől rendszeresen vásárolt a kecskeméti férfitől kábítószert.
Az előzetes letartóztatásban levő vádlottak, valamint társaik bűnösségéről majd a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

-rual-

Címkék: Aktuális
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37523/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Európában a biztonsági helyzet rossz, a terrorfenyegetettség nagyon súlyos

2017.08.22. 15:40
Az európai vezetők felelőssége a kontinens biztonságának garantálása, és akik erre nem képesek, nincs helyük az európai vezetők között.

Blogstar kávéház

2017.08.22. 02:40
A baloldal piszkos trükkjei, falra festett ördög, multikulti idill, szivárványszínű forgatag és válogatós terroristák keddi online lapszemlénkben.

Kiss Balázs, Korpási Bálint és Lőrincz Tamás is bronzérmes a párizsi birkózó vb-n

2017.08.21. 19:50
Kiss Balázs a kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában, Korpási Bálint a 71 kilogrammos kategóriában nyert bronzérme …

Lelőtték a barcelonai gázolás gyanúsítottját

2017.08.21. 17:15
A rendőrség lelőtte a barcelonai merénylet utolsó szabad lábon lévő gyanúsítottját Barcelonától nyugatra.

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Késeltek Németországban, egy ember meghalt

2017.08.18. 19:30
Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

Ezeket a cikkeket olvastad már?