Blogolj!

Blogstar kávéház

Tüntike

A Fidesz-székháztól az Oktogonig vonultak hétfőn az Orbán-ellenes demonstrálók, ahol kikiáltották az I. Oktogoni Magyar Köztársaságot.

A 24.hu tudósítása szerint mintegy 1500 fő vett részt az „Állítsuk meg Moszkvát!” című megmozduláson, ahol Puzsér Róbert addig hergelte a tömeget, míg a legnagyobb kormánypárt bázisát is célba vették.

„A tüntetők elénekelték a Himnuszt, majd felcsendült a Mocskos Fidesz, a Ruszkik haza és a Bajszos szar is.”

A Fidesz-székháztól az Oktogonig vonultak az Orbán-ellenes tüntetők

Megálltak a török nagykövetség előtt, ahol azt skandálták, „nem hagyjuk, hogy olyanok legyünk, mint ti." Az Állítsuk meg Moszkvát tüntetés résztvevői közül nagyjából ezren vonultak át a kormánypárt résztvevői. Rengeteg rendőr várta őket. Orbán korábbi, 2007-es beszédjét vágják be, amikor arról beszélt, hogy utat mutattak a kommunizmusnak, a fiatalok meg harcoljanak azért, nehogy visszajöjjön.

Kerékvágás

A CEU arról tájékoztatja leendő diákjait, hogy zavartalanul működhet tovább.

A PestiSrácok jegyzi meg, az intézmény mindenkit arra biztat hivatalos honlapján, hogy ne foglalkozzanak az oktatási intézményeket érintő új szabályozással, és nyugodtan jelentkezzenek a 2017-es őszi félévre is, hiszen minden a régi kerékvágásban megy ezek után is tovább.

„A honlapon található szövegben az egyetem arra is kitér, hogyan támogathatják a szimpatizánsok és a diákok az intézményt. Érdekes módon az Oktogon elfoglalása, emlékművek és múzeumok megdobálása, valamint rendőrök inzultálása nem szerepel a listán.”

A CEU elismerte a leendő diákjainak, hogy zavartalanul működhet tovább

Magabiztosnak tűnik a CEU azzal kapcsolatban, hogy a továbbiakban is működhet Budapesten: az egyetem a honlapján arra biztatja a diákokat, hogy ne foglalkozzanak az oktatási intézményeket érintő új szabályozással és nyugodtan jelentkezzenek a 2017-es őszi félévre is, hiszen minden a régi kerékvágásban megy ezek után is tovább.

Szimat

A TV2-t továbbra sem hagyja nyugodni Vona Gábor szexuális élete.

Már megint szimatolnak – a 444.szúrta ki, Terry Black azt állította a TV2 Tényekben, hogy egy jobbikos vállalkozó 5 millióval akarta lefizetni, hogy visszavonja azt az állítását, miszerint a pártelnök meleg.

„Hát ilyen nincs: A TV2 el is küldte a kérdéseit Vonának, mindegyik arról szólt, hogy szokott-e melegeskedni, és a kérdésekre adott összes válasz szerint nem szokott.”

Nem bírnak magukkal: a Fidesz már megint Vona Gábor feneke körül szimatol - 444

Hát ilyen nincs: Terry Black most már azt kamuzta a TV2 Tényekben, hogy egy jobbikos vállalkozó 5 millióval akarta lefizetni, hogy visszavonja azt a kamuvádját, miszerint Vona Gábor meleg. Ezt azután mondta, hogy el sem ment az ellene a hazudozása miatt indított perre.

Pártcsinovnyik

Botka László egy MSZP-s pártkatonát nevezett ki a szegedi szegénypiac élére, aki feldúlta a nyugalmat és a megszokott rendet.

A SZEGEDma.hu úgy fogalmaz, a tavalyi év gazdálkodásáról készített beszámolóból egyértelmű, hogy Rácz Attila piacvezető, Ujhelyi István egykori táskavivője megbukott – a helyi Fidesz arra kéri Botkát, országos kampánykörútja helyett figyeljen oda a helyi ügyekre is.

„A bérlők azonban nemcsak felmondanak, hanem kiteszik őket a piacról, jelenleg több kereskedő is perben áll a céggel. Példátlan a piaci viszonyok között, hogy valaki peres úton kívánja eltávolítani azt, aki bevételt hoz neki.”

Szegedi Fidesz: Botka László hívja vissza a pártcsinovnyikot! (FRISSÍTVE)

Botka László országos kampánykörútja helyett figyeljen a szegediekre, és hívja vissza a Cserepes sori piac éléről Rácz Attilát - ezt kéri a szegedi Fidesz. Német Ferenc elnökségi tag szerint a tavalyi év gazdálkodásáról készített beszámolóból egyértelmű, hogy a piacvezető megbukott. Megkérdeztünk két kereskedőt is, akik szerint az a cél továbbra is, hogy a piacosok szedjék a sátorfájukat.

Fegyverbe

A magyar ráfordítás 1368-szorosát költötte a világ 2016-ban fegyverkezésre: az USA áll az élen, a leggyorsabban pedig Kína és Oroszország erősít.

A Válasz Online izgalmas összeállításban ismerteti a védelmi kiadások mindentudója, a Svéd Békekutató Intézet tavalyi évre vonatkozó kalkulációit, köztük néhány meghökkentő adatot.

„Moszkva az elmúlt évtizedben majdnem megduplázta a védelmi költségvetését. 2016-ban ez 69,2 milliárd dollár volt, ami egy év alatt 5,9 százalékos javulás. Az orosz GDP-nek ez az 5,3 százaléka, ez a szám Szovjetunió felbomlása óta pedig még sosem volt ekkora.”

Iszonyatos, mennyit költ a világ fegyverkezésre

1686 milliárd dollár. 483 billió (millió-millió) forint. A magyar ráfordítás 1368-szorosa. Ennyit költött a világ 2016-ban fegyverkezésre. A védelmi kiadások mindentudója, a Svéd Békekutató Intézet (SIPRI) ma tette közzé a tavalyi évre vonatkozó kalkulációit. Van köztük egy-két meghökkentő adat. Akármennyire brutálisan hangzik az előbb ismertetett globális összköltés, ez mindössze 4 ezrelékes emelkedést jelent 2015-höz képest, és a világ GDP-jének 2,2 százaléka.

Ínyencfalat

Hamarosan Gourmet Fesztivál – több mint száz kiállító várja a Millenáris Parkban a kulináris kalandorokat.

A Magyar Hírlap arról ír, hogy a magyar gasztrokultúra legizgalmasabb fesztiválja idén már túllép az ország határain, és a legkiválóbb hazai éttermek mellett a régió legjobbjait is bemutatja.

„Idén a mangalicára és az eperre esett a zsűri választása, ezért az éttermekre jellemző specialitások mellett most e két alapanyagból is izgalmasabbnál izgalmasabb fogásokat készítenek majd a sztárséfek.”

Világsztárok a Gourmet Fesztiválon

A magyar gasztrokultúra legizgalmasabb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a legkiválóbb hazai éttermek mellett a régió legjobbjait is bemutatja - derült ki a Gourmet Fesztivál hétfői sajtótájékoztatóján. A Gourmet Fesztivál, amelynek fókuszában idén a mangalica és az eper áll, május 18-a és 21-e között a Millenáris Parkban várja a kulináris kalandorokat.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37549/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Európában a biztonsági helyzet rossz, a terrorfenyegetettség nagyon súlyos

2017.08.22. 15:40
Az európai vezetők felelőssége a kontinens biztonságának garantálása, és akik erre nem képesek, nincs helyük az európai vezetők között.

Blogstar kávéház

2017.08.22. 02:40
A baloldal piszkos trükkjei, falra festett ördög, multikulti idill, szivárványszínű forgatag és válogatós terroristák keddi online lapszemlénkben.

Kiss Balázs, Korpási Bálint és Lőrincz Tamás is bronzérmes a párizsi birkózó vb-n

2017.08.21. 19:50
Kiss Balázs a kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában, Korpási Bálint a 71 kilogrammos kategóriában nyert bronzérme …

Lelőtték a barcelonai gázolás gyanúsítottját

2017.08.21. 17:15
A rendőrség lelőtte a barcelonai merénylet utolsó szabad lábon lévő gyanúsítottját Barcelonától nyugatra.

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Késeltek Németországban, egy ember meghalt

2017.08.18. 19:30
Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

Ezeket a cikkeket olvastad már?