Blogolj!

Szerb cigicsempészek szomorúsága

Évtizedek óta nagy biznisz a cigicsempészet Szeged körzetében a szerb-magyar határon. No persze csak annak, aki nem bukik le. Ám azok a szerb „dohányfutárok”, aki minap próbáltak meg füstölni valóból hasznot húzni, alighanem egy életre megutálták a cigifuvarozást.

Történt ugyanis, hogy Ásotthalmon a fináncok egy osztrák rendszámú autó ellenőrzésekor rákérdeztek a kocsi szerb gazdájára: elvámolni valója van-e? Az autóban egyedül utazó nő ezt tagadta, ám nem ő az első ezen a határszakaszon, aki efféle nyilatkozatot tesz. A pénzügyőrök is úgy látták, hogy bizalom ide vagy oda, jobb lesz egy kicsit körbejárni kocsit. Nem fáradtak hiába: a lökhárítókon átalakítás nyomait fedezték fel, ezért a járművet szigorított ellenőrzésre félreállították. És akkor jött Harley, a cigaretta és kábítószer felderítésére kiképzett szolgálati kutya. A derék jószág a gépkocsi több pontjánál jelzett, s mint kiderült, a szimata nem csalt, ugyanis a lökhárítókból, valamint az üzemanyagtartály lerekesztett részéből összesen 1866 doboz Chesterfield márkájú, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

Ezzel egy időben Röszkén egy szerbiai autót és annak négy szerb utasát ellenőrizték a pénzügyőrök. Gyanús – mondták, amikor meglátták a lökhárítóra felhelyezett, házilag készített fa takarólécet, ezért ők is szigorított vizsgálatot tartottak. Sejtésük beigazolódott, ugyanis a lökhárítóból, a hátsó ajtó kárpitja mögül és a motortérből, zokniba csavarva, összesen 390 doboz Marlboro és Chesterfield márkájú adózatlan cigaretta került elő.

Rövid idő múlva szintén egy szerb rendszámú gépkocsi és annak szerb sofőrje akadt fenn a pénzügyőrök hálóján Röszkén. A kutatáskor kiderült, hogy a jármű pótkerekébe összesen 120 doboz, Lucky Strike márkájú, magyar adójegy nélküli cigarettát rejtettek.

A három ellenőrzés során összesen 2,5 millió forint értékű adózatlan cigarettaszállítmánytól köszönhetett el az a három sofőr, akik ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt büntetőeljárást indítottak.

- rual -

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37560/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Ásotthalom,cigaretta,csempészet,Röszke
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.08.23. 05:15
Átvert diákmunkások, dél-amerikai börtönállapotok, Simicska jobbja és balja no meg a Gyurcsány-faktor szerdai online lapszemlénkben.

Európában a biztonsági helyzet rossz, a terrorfenyegetettség nagyon súlyos

2017.08.22. 15:40
Az európai vezetők felelőssége a kontinens biztonságának garantálása, és akik erre nem képesek, nincs helyük az európai vezetők között.

Blogstar kávéház

2017.08.22. 02:40
A baloldal piszkos trükkjei, falra festett ördög, multikulti idill, szivárványszínű forgatag és válogatós terroristák keddi online lapszemlénkben.

Kiss Balázs, Korpási Bálint és Lőrincz Tamás is bronzérmes a párizsi birkózó vb-n

2017.08.21. 19:50
Kiss Balázs a kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában, Korpási Bálint a 71 kilogrammos kategóriában nyert bronzérme …

Lelőtték a barcelonai gázolás gyanúsítottját

2017.08.21. 17:15
A rendőrség lelőtte a barcelonai merénylet utolsó szabad lábon lévő gyanúsítottját Barcelonától nyugatra.

Táskába rejtett kábítószert foglaltak le Röszkén

2017.08.21. 15:05
Közel egy kiló heroingyanús anyagot, valamint 3 kilónyi adalékanyagot találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy autóbuszban, Röszkén.

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Ezeket a cikkeket olvastad már?