Blogolj!

Szerb cigicsempészek szomorúsága

Évtizedek óta nagy biznisz a cigicsempészet Szeged körzetében a szerb-magyar határon. No persze csak annak, aki nem bukik le. Ám azok a szerb „dohányfutárok”, aki minap próbáltak meg füstölni valóból hasznot húzni, alighanem egy életre megutálták a cigifuvarozást.

Történt ugyanis, hogy Ásotthalmon a fináncok egy osztrák rendszámú autó ellenőrzésekor rákérdeztek a kocsi szerb gazdájára: elvámolni valója van-e? Az autóban egyedül utazó nő ezt tagadta, ám nem ő az első ezen a határszakaszon, aki efféle nyilatkozatot tesz. A pénzügyőrök is úgy látták, hogy bizalom ide vagy oda, jobb lesz egy kicsit körbejárni kocsit. Nem fáradtak hiába: a lökhárítókon átalakítás nyomait fedezték fel, ezért a járművet szigorított ellenőrzésre félreállították. És akkor jött Harley, a cigaretta és kábítószer felderítésére kiképzett szolgálati kutya. A derék jószág a gépkocsi több pontjánál jelzett, s mint kiderült, a szimata nem csalt, ugyanis a lökhárítókból, valamint az üzemanyagtartály lerekesztett részéből összesen 1866 doboz Chesterfield márkájú, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

Ezzel egy időben Röszkén egy szerbiai autót és annak négy szerb utasát ellenőrizték a pénzügyőrök. Gyanús – mondták, amikor meglátták a lökhárítóra felhelyezett, házilag készített fa takarólécet, ezért ők is szigorított vizsgálatot tartottak. Sejtésük beigazolódott, ugyanis a lökhárítóból, a hátsó ajtó kárpitja mögül és a motortérből, zokniba csavarva, összesen 390 doboz Marlboro és Chesterfield márkájú adózatlan cigaretta került elő.

Rövid idő múlva szintén egy szerb rendszámú gépkocsi és annak szerb sofőrje akadt fenn a pénzügyőrök hálóján Röszkén. A kutatáskor kiderült, hogy a jármű pótkerekébe összesen 120 doboz, Lucky Strike márkájú, magyar adójegy nélküli cigarettát rejtettek.

A három ellenőrzés során összesen 2,5 millió forint értékű adózatlan cigarettaszállítmánytól köszönhetett el az a három sofőr, akik ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt büntetőeljárást indítottak.

- rual -

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37560/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Ásotthalom,cigaretta,csempészet,Röszke
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Igazi sztárparádé lesz a vizes vb megnyitóján

2017.06.28. 15:00
Emeli Sandé, Eötvös Péter, Herczku Ágnes, Bogányi Gergely, valamint további 510 művész működik közre a budapesti FINA vizes világbajnokság július 14-i nyitórendezvényén.

Leállt a MÁV szervere

2017.06.28. 13:05
Elektromos kábelátvágás miatt leállt a MÁV Déli pályaudvaron lévő szerverterme, az erről üzemeltetett informatikai rendszerek délelőtt 10 óra után leálltak. Szünetel az internetes jegyértékesítés is.

Blogstar kávéház

2017.06.28. 03:50
Ellenzéki harakiri, megszívatott diákmunkások, életveszélyes metróbuhera, Merkel őrülete és Zuckerberg jótékonysága szerdai online lapszemlénkben.

Fidesz: a Soros-szervezeteknek átláthatóan kell működniük

2017.06.27. 11:15
A Fidesz szerint a Soros-szervezeteknek átláthatóvá kell tenni működésüket.

72 órán belül életbe lépnek az átmeneti beutazási korlátozások Amerikában

2017.06.27. 07:10
Az amerikai külügyminisztérium szerint a legfelsőbb bíróság döntése nyomán 72 órán belül, már csütörtökön életbe lépnek a Trump …

Blogstar kávéház

2017.06.27. 03:30
Orosz rulett Budapesten, bűnözői körök a honosítás körül, ellenzéki gyűlöletverseny és bődületes szakmai baki, no meg Soros lemeztelenített valósága keddi online lapszemlénkben.

Négy győrit embercsempészéssel vádol az ügyészség Szegeden

2017.06.26. 09:15
Négy olyan győri férfit helyezett előzetes letartóztatásba Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a bíróság, akik nyolc pakisztáni illegális …

Brutális hőség jön!

2017.06.26. 06:45
A hét közepén 40 Celsius-fok körüli meleg lehet Magyarország térségében - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán egy európai előrejelzésre hivatkozva.

Blogstar kávéház

2017.06.26. 05:10
Hétindítói kávézásunk főszereplői: Botka, a sírásó, Orbán, a játékos, Putyin, a médiatanár, Bochkor, az egyéniség és Fekete-Győr, a 21. századi.

Domoszlón is fölényes fideszes győzelem született

2017.06.25. 22:10
Újabb időközi polgármester választást nyert meg fölényesen a Fidesz-KDNP jelöltje. Ezúttal a Heves megyei Domoszlón győzedelmeskedett a szavazatok több mint felét megszerezve Paulenka …

Ezeket a cikkeket olvastad már?