Blogolj!

Blogstar kávéház

Kúszás

Egy nappal az Európai Parlament Magyarországról szóló plenáris vitája előtt mosakodó levelet küldött a Fidesz EP-delegációja a néppárti képviselőknek.

Visszakúszna az Európai Néppárthoz a Fidesz – állapítja meg a Népszava a birtokába került levelet elemezve, mely egyebek mellett kiemelten hangsúlyozza a Fidesz és személyesen Orbán Viktor európai elkötelezettségét.

„A javítás szándékával bíráljuk az európai intézmények egyes intézkedéseit. Azért tesszük, hogy túléljük a csapásokat. Nagyon messze állunk azoknak a táborától, akik Európa elpusztításán dolgoznak. Úgy véljük, hogy az uniónak lényegesen át kell alakulnia, hogy megfeleljen az előtte álló kihívásoknak.”

Visszakúszna a Néppárthoz a Fidesz

A magyar kormánypártok szokatlan kompromisszumkészségéről árulkodik az a levél, amelyet a Fidesz európai parlamenti (EP-) delegációja küldött kedden, egy nappal a képviselőtestület Magyarországról szóló plenáris vitája előtt a néppárti EP-képviselőknek. A Népszava birtokába jutott dokumentum kiemelten hangsúlyozza a Fidesz és személyesen Orbán Viktor európai elkötelezettségét.

Pont

Szijjártó Péter úgy véli, pragmatikus viszont kell fenntartanunk Oroszországgal, lévén egyik legfontosabb kereskedelmi partnerünk.

A Válasz Online elemzi a magyar külügyminiszter a lengyel Salon24 nevű portálnak adott interjúját, melyet Igor Janke volt, Orbán Viktor életrajzi könyvének írója készített.

„És amikor Janke felveti, hogy Lengyelország számára fenyegetést jelentenek az oroszok, Szijjártó még tudja fokozni: Ön lengyel, ön itt él. (…) Én nem vagyok lengyel, nem itt élek, nincs lengyel gondolkodásmódom. Magyar vagyok, és megvan a magunk történelme. Mi nem tekintünk fenyegetésként Oroszországra. Pont.”

Ha ez után nem aggódnak a lengyelek a magyar-orosz viszony miatt, akkor soha

Hosszú interjú adott a magyar külügyminiszter a lengyel Salon24 nevű portálnak. Kérdezője az az Igor Janke volt, aki 2013-ban életrajzi könyvet jelentetett meg Orbán Viktorról, felkészületlenségtől tehát nem kell tartani. Nem meglepő, hogy a beszélgetés a magyar-orosz viszonnyal kezdődik, és bár Szijjártó Péter ezzel kapcsolatos állításaiban semmi új nincs, egy interjúba sűrítve mégis elég tömény, amit mond.

Titok

Nem árulja el a Jobbik, hány óriásplakátot helyezett el a Simicska-féle hirdetési felületeken, és mennyit fizetett ezért.

A Magyar Idők szerint továbbra is titkolózik a Jobbik arról, hogy mekkora összeget költött az országos, kormányt lejárató „Ti dolgoztok, ők lopnak” plakátkampányra. A párt szerint az adatok nem közérdekűek.

„A titkolózás egyértelművé teszi, hogy semmilyen piaci szerződésről nincsen szó, a Jobbik nem véletlenül hirdet csak a Simicska Lajos tulajdonában álló plakátokon.”

Titkolózik a Jobbik | Magyar Idők

Titkolózik a Jobbik az április elején indított országos plakátkampány árát illetően. Csak annyit ismertek el, hogy a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Publimont Kft. és a Mahir Cityposter Kft. hirdetési felületeit használják. A párt állítása szerint kétezer plakátot helyeztek ki, információnk szerint azonban ennél nagyságrendekkel több látható országszerte.

Lobbi

„Külföldi civil tevékenységéhez” keresett támogatást a külügyminisztériumban a CÖF.

Több nagykövet is felháborodott rajta, hogy az idei éves nagyköveti értekezleten Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum elnöke meghívott vendégként arról győzködte őket, segítsenek nekik állomáshelyükön olyan szervezeteket találni, akikkel közösen rendezhetnek az Orbán-kormányt támogató programokat, demonstrációkat – értesült a Magyar Nemzet.

„A megbeszéléseken a nemzetközi és a magyar diplomácia legfontosabb kérdéseit vitatják meg, a kétnapos konferencia programja a legtöbbször kifejezetten intenzív, reggeltől estig tart. Egy résztvevő szerint ezért is fogadták a megjelent diplomaták megdöbbenéssel, hogy még egy ilyen hülyeséget is végig kell hallgatniuk.”

Kormányrendezvényen lobbizott a CÖF-ért Csizmadia László

A CÖF elnöke azt mondta „külföldi civil tevékenységükhöz" keresett támogatást a külügyminisztériumban. A nagykövetek közül többen felháborodtak. Rendhagyó programpont is szerepelt az idei éves nagyköveti értekezlet napirendjén: Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke meghívott vendégként győzködhette az Európai Unió tagállamaiba akkreditált magyar nagyköveteket arról, hogy segítsenek nekik állomáshelyükön olyan szervezeteket találni, akikkel közösen rendezhetnek az Orbán-kormányt támogató programokat, demonstrációkat.

Döme

Az utolsó magyar világklasszis futballista az utóbbi időben partvonalon kívülre került.

A Lokál arról ír, hogy az 54 esztendős Détári Lajos igazi látnivalót nem fedez fel a mai NB I-ben, és ahhoz a macerához sincs kedve, ami a bejutáshoz kell, VIP-jegyért pedig senkinél sem kuncsorog.

„Az összefoglalókat azért megnézem, és néha leülök a tévé elé egy meccs kedvéért. De ilyenkor meg égnek áll a hajam, amikor látom, kik és miket beszélnek. Olyanok, akiket régen még nézőnek sem engedtek volna be a lelátóra, szóval most is beigazolódik a mondás, hogy aki nem ért hozzá, az tanítja.”

Détári: Nem hiányzom a magyar futballnak | Lokál

Afféle távoli szemlélő vagyok. Mellesleg őszintén megmondom, igazi látnivalót nem vélek felfedezni a mai NB I-ben, meg aztán nincs kedvem ahhoz a macerához, ami a bejutáshoz kell, VIP-jegyért pedig senkinél nem fogok kilincselni. Kispestre azért van belépőm, és a régi szép időkre emlékezve kimegyek megnézni a Honvéd-Vidi meccset.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37586/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Késes ámokfutó Finnországban

2017.08.18. 16:30
Több embert megsebesített, az elkövetőt elfogták.

Újabb gázolásos merénylet történt Spanyolországban - Frissítve

2017.08.18. 09:00
A gázolásos merényletet a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában követték el, hét embert megsebesítettek, …

Blogstar kávéház

2017.08.18. 03:50
Agymosott gyermekterroristák, orrcseppfüggő nemzet, öngyilkos netes őrület, szemhéjplasztikázott sztárok és Gyurcsány, a hasznos idióta pénteki online lapszemlénkben.

Terrortámadás Barcelonában, 13 halott, legalább 50 sérült – Frissítve

2017.08.17. 18:15
Barcelona belvárosában egy fehér furgon hajtott a tömegbe. 13 halott és 50 sérült van.

Nem megoldás a migránsok kötelező szétosztása, ezt az uniós országok sem támogatják

2017.08.16. 09:25
A két évvel ezelőtti magyar javaslatoknak megfelelően őrizni kell az államhatárokat, és a legutóbbi olaszországi …

Blogstar kávéház

2017.08.16. 03:45
Soros aknamunkája, a CEU bizakodása, a Jobbik lebőgése, létszámhiányos multik és halálos homeopátia szerdai online lapszemlénkben.

Ünneplő emberekre dőlt egy fa Madeirán, egy magyar áldozat is van

2017.08.15. 21:45
Nagyboldogasszony miatt összegyűlt tömegre dőlt egy fa Madeirán, legalább tizenketten meghaltak, köztük egy magyar is.

Melocco Miklós lesz a SZEGEDma Klub vendége

2017.08.15. 19:20
A szobrásszal augusztus 17-én, csütörtökön beszélget Csúri Ákos a Bistorant rendezvénytermében.

Bakondi: a belbiztonságot fenyegetik az embercsempészekkel együttműködő szervezetek

2017.08.15. 16:30
Fenyegetettséget jelent a belbiztonság számára azon nem kormányzati szervezetek (NGO-k) tevékenysége, amelyek sokszor az …

Blogstar kávéház

2017.08.15. 03:00
Végtelenített nyugdíjasgate, baloldali túlélési esélyek, szocialista Bourbonok, Ferenc pápa majma és az akadémiai futballpélda keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?