Blogolj!

Blogstar kávéház

Angolnataktika

Aligha lehet elég az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárása a CEU megmentéséhez.

A 444.hu szerint Orbán Viktor az angolnataktikát alkalmazva miniszterelnök hízelgésből, hazudozásból és határozottságból rakta össze brüsszeli fellépését. A bizottság a maga korlátozott eszközeivel nekiment, de érdemi sebet csak a néppárt ejthetne rajta.

„Az a nagy kérdés, hogy elég lesz-e a néppártnak Orbán elvi ígérete, miszerint a végén úgyis betartja az EU-s törvényeket, csak hadd érvelhessen még az igaza mellett, amíg csak ezt a jog megengedi. Ez persze csak porhintés, hiszen gyakorlati szempontból ez a válasz azt jelenti, hogy hiába szóltatok, hogy nektek ez nem tetszik, úgyis megcsinálom, viszont retorikai szempontból európainak is eladható a szöveg. Szombaton kiderül, hogy megelégszenek-e ezzel a válasszal.”

Orbán elővette az angolnataktikát - 444

Szerdán Orbán Viktornak Brüsszelben kellett megvédenie magát azzal az Európában egyre általánosabb vélekedéssel szemben, hogy szisztematikusan rombolja a magyar jogállamot. Aligha győzött meg sokakat az igazáról, az Európai Bizottság pedig igyekezett határozottan fellépni ellene, de ez önmagában nem lesz elég arra, hogy érdemi fordulatot kényszerítsen ki a CEU vagy a civilek ügyében.

Padlómosás

A Soros-egyetemmel, a nemzeti konzultációval és az NGO-kat érintő szabályozással kapcsolatos előítélet- és félreértéshalmazt tette félre Orbán Viktor az Európai Parlamentben.

A 888.hu úgy értékelt, a magyar miniszterelnök szerdán nemcsdak igazi európai politikusként beszélt az EP-ben, de konkrétan feltörölte a padlót Brüsszellel, és bizonyította, felvesszük a kesztyűt Soros Györggyel.

„Orbán tehát a józan ész erejére támaszkodva, racionális érvekkel és az európai értékekre támaszkodva védte meg a magyar álláspontot a diktátumokra épülő, előítéletre alapozott, félreértésekből állításokig eljutó brüsszeli politikával szemben.”

Orbán felmosta a padlót Brüsszellel

A United Airlines-nál sorra érik egymást a botrányok. A légitársaság akkor került a figyelem középpontjába, amikor egy utast megvertek a légitársaság emberei. Azóta több, enyhébb bántalmazás is történt. Legutóbb a London Chicago járaton egy nyúl esett áldozatul a légitársaság brutalitásának.

Tudástőke

Akár 60-65 millió menekült indulhat útnak Afrikából az európai Kánaánba, nemzetközi összefogás szükséges a válság kezeléséhez.

Az Origo Mikola Istvánnal, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkárával készített interjút migrációról, unortodox gazdaságpolitikáról, Soros-egyetemről, Magyarország külföldi megítéléséről.

„A magyar gazdaság exportvezérelt, nyitott gazdaság. Mi korszerű technológiát, know-how-t, oktatási módszereket, élelmiszer-biztonsági láncmegoldásokat, víz- és szennyvízkezelési módszereket tudunk vinni ezekbe a térségekbe. A magyar felsőoktatás sok-sok ezer afrikai, ázsiai diáknak tud ösztöndíjprogramokat biztosítani. Egyszóval mi a tudástőkénkkel tudunk operálni ebben a világban.”

Mikola: 65 millió menekült indulhat útnak Afrikából

„Öt-hat évvel ezelőtt, amikor az ún. unortodox" gazdaságpolitikát megfogalmazta az ország, sokan negatív előjellel beszéltek róla, míg ma már Európában is elismerik és mintaértékűnek tartják" - mondta Mikola István az Origónak adott interjújában. A Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára szerint teljesen érthető, hogy Afrikában sokan, főleg a fiatalok, elindulnak, szeretnének eljutni ebbe az európai Kánaánba.

Maffia

Botka László közvetlen munkatársait is hűtlen kezeléssel vádolják a VIP-parkolóperben, jogszabályi felhatalmazás nélkül haveroknak, pártkádereknek osztottak ingyen bérleteket.

A SZEGEDma.hu tudósít a Gyulai Járásbíróságon szerdán kezdődött perről, ahol az ügyészség jelentős vagyoni hátrány okozásával, hűtlen kezeléssel vádol, és a vádlottak padján ül Szeged alpolgármestere, főjegyzője, polgármesteri kabinetfőnöke is.

„A jogász kiemelte: A vádlottak padjáról hiányzik egy ember, ugyanis a maffiának van első számú vezetője, a keresztapát pedig úgy hívják: Botka László”.

A parkolóbotrányt tárgyalták Gyulán - a vádlottak tagadtak és az ügyészséget kritizálták (FRISSÍTVE)

Jelentős vagyoni hátrányt okoztak Szeged városának azzal, hogy ingyenesen parkolóbérleteket osztogattak - állítja az ügyészség. A VIP-parkolóperben a vádlottak között ott találjuk Mózes Ervin főjegyzőt, Solymos László alpolgármestert és Kalmár Gábor kabinetfőnököt, akik állítják, nem követtek el bűncselekményt, felmentésüket kérték, szerintük az ügyészség politikai nyomásra citálta őket bíróság elé.

Torta

4 milliárdos árbevételt érhet el az egyik reklámértékesítő cég a rádiós piacon: a közmédia adói mellett hozzájuk tartozik a Sláger FM, a Rádió Rock és 18 helyi rádió is.

A teljes hazai rádiós hirdetési torta felét is bekebelezheti az idén az alig öt hónapja alapított, és egyesek szerint Habony Árpádhoz köthető Radio Sales House Kft. – írja a Magyar Nemzet Online.

„A társaságot azért kötik többen Habony Árpádhoz, mert egyik tulajdonosa az ország legnagyobb tévés értékesítőháza, az Atmedia Kft., amiről már egy évvel ezelőtt is azt pletykálták, hogy Habony érdekeltségi körébe került vagy kerülhet. Bár akkor ezt még cáfolták, 2016 decemberében végül mégis egy a miniszterelnöki tanácsadóhoz köthető üzletember, Tombor András vette meg a céget.”

Sokat nyert a Petőfi a Class FM elnémulásával

A teljes hazai rádiós hirdetési piac felét is bekebelezheti az idén az alig öt hónapja alapított, és egyesek szerint Habony Árpádhoz köthető Radio Sales House Kft. (RSH). Hanák Tamás ügyvezető a társaság sajtótájékoztatóján elmondta: 2017-re 4 milliárdos árbevételt várnak.

Akadémia

Új kosárlabdabázis született Pécsett, letették a Rátgéber Akadémia alapkövét.

A SportFaktor.hu cikkéből kiderül, a Rátgéber Kosárlabda Akadémia szakmai bázisán nyugvó pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia sportkomplexuma több mint 2,5 milliárd forintos beruházással valósul meg.

„Az akadémia eseményen résztvevő tanulóit megszólítva az edző azt mondta: Gyermekek! Ez nektek készül! A célunk az a szökés a középszerűségtől (...), hogy a stratégiánk és kultúránk álljon a reménykedés és a hit hátterében.”

Rátgéber: Gyermekek! Ez nektek készül!

Ünnepélyes keretek között szerdán letették a Rátgéber Kosárlabda Akadémia szakmai bázisán nyugvó pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia több mint 2,5 milliárd forintos beruházással megvalósuló sportkomplexumának alapkövét Rátgéber László kosárlabda-mesteredző az alapkőletételt mérföldkőnek nevezte. A Rátgéber Kosárlabda Akadémiára utalva úgy fogalmazott: "ezzel az infrastrukturális fejlesztéssel végre egy igazi kiválósági központtá válhatunk".

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37623/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Késes ámokfutó Finnországban

2017.08.18. 16:30
Több embert megsebesített, az elkövetőt elfogták.

Újabb gázolásos merénylet történt Spanyolországban - Frissítve

2017.08.18. 09:00
A gázolásos merényletet a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában követték el, hét embert megsebesítettek, …

Blogstar kávéház

2017.08.18. 03:50
Agymosott gyermekterroristák, orrcseppfüggő nemzet, öngyilkos netes őrület, szemhéjplasztikázott sztárok és Gyurcsány, a hasznos idióta pénteki online lapszemlénkben.

Terrortámadás Barcelonában, 13 halott, legalább 50 sérült – Frissítve

2017.08.17. 18:15
Barcelona belvárosában egy fehér furgon hajtott a tömegbe. 13 halott és 50 sérült van.

Nem megoldás a migránsok kötelező szétosztása, ezt az uniós országok sem támogatják

2017.08.16. 09:25
A két évvel ezelőtti magyar javaslatoknak megfelelően őrizni kell az államhatárokat, és a legutóbbi olaszországi …

Blogstar kávéház

2017.08.16. 03:45
Soros aknamunkája, a CEU bizakodása, a Jobbik lebőgése, létszámhiányos multik és halálos homeopátia szerdai online lapszemlénkben.

Ünneplő emberekre dőlt egy fa Madeirán, egy magyar áldozat is van

2017.08.15. 21:45
Nagyboldogasszony miatt összegyűlt tömegre dőlt egy fa Madeirán, legalább tizenketten meghaltak, köztük egy magyar is.

Melocco Miklós lesz a SZEGEDma Klub vendége

2017.08.15. 19:20
A szobrásszal augusztus 17-én, csütörtökön beszélget Csúri Ákos a Bistorant rendezvénytermében.

Bakondi: a belbiztonságot fenyegetik az embercsempészekkel együttműködő szervezetek

2017.08.15. 16:30
Fenyegetettséget jelent a belbiztonság számára azon nem kormányzati szervezetek (NGO-k) tevékenysége, amelyek sokszor az …

Blogstar kávéház

2017.08.15. 03:00
Végtelenített nyugdíjasgate, baloldali túlélési esélyek, szocialista Bourbonok, Ferenc pápa majma és az akadémiai futballpélda keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?