Blogolj!

Ítélet az Agárdi gyerekhalál ügyben

A Fővárosi Ítélőtábla enyhítette az éhen halt agárdi kisfiú szüleinek és nagyszüleinek elsőfokú ítéletét, viszont mégiscsak börtönbe küldték a természetgyógyászt.

A tábla a szülők büntetését 12-12 évre, a nagyapáét 10 évre, a nagymamáét 9 évre enyhítette mulasztásos emberölésért. A természetgyógyász viszont sokkal súlyosabb büntetést kapott, mint első fokon: felfüggesztett helyett 3 év letöltendőt, azaz be kell vonulnia neki is a börtönbe, és örökre eltiltották a szakmájától.

Az indoklás szerint a gyerek nem abba halt bele, hogy halálra éheztették, hanem abba, hogy betegsége miatt nem maradt meg benne az étel, de orvosok és kórház helyett természetgyógyásszal, kézrátétellel, varázsvesszővel próbálták kezeltetni.

Az ügy körülményeiről, furcsaságairól a CSVM blog három részes cikksorozatban részletesen beszámolt.

Címkék: Agárd, Gyilkosság
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37647/pics/lead_800x600.jpg
Agárd,Gyilkosság
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Agárdi gyerekhalál III. rész

2017.04.27. 09:50
Ma jogerős ítélet születhet a tévesen „fényevő-perként” ismert ügyben. A Blogstar már 2016 októberében körbejárta az ügyet a CSVM blog segítségével, amelyet most újra előveszünk – a tisztánlátás végett.

Agárdi gyerekhalál I. rész

2017.04.25. 18:20
Kacifántos, ellentmondásokkal teli ügy záróbeszédei hangzottak el a tévesen „fényevő-perként” ismert ügy keddi tárgyalásán.

Ezeket a cikkeket olvastad már?