Blogolj!

Blogstar kávéház

Szőnyegszéle

Változást vár Orbántól a felsőoktatási törvényt illetően az Európai Néppárt vezetősége.

A Népszava információi szerint pártcsaládjának elnöksége szombaton szőnyeg szélére állítja a magyar miniszterelnököt, hogy módosítsa álláspontját a lex CEU ügyében.

„A magyar miniszterelnök szokásos pénteki rádióinterjújában egyébként úgy vélekedett, az eljárást indító uniós kollégium szerint nem az oktatás szabadságáról van szó, hanem arról, hogy milyen pénzügyi feltételekkel lehet szolgáltatásokat nyújtani Magyarországon. Ezt azonban cáfolták lapunknak bizottsági források, rámutatva, hogy levelében a testület az EU alapját képező alapvető szabadságjogok – köztük a letelepedés és a szolgáltatásnyújtás szabadságának – megsértését veti Budapest szemére.”

Változást várnak Orbántól

Orbán Viktor ugyan szombaton az Európai Néppárt szőnyegének szélére áll, ám a kormányfő aligha változtat érdemben a Közép-európai Egyetemet (CEU) ellehetetleníteni igyekvő törvényt érintő álláspontján. Az Európai Néppárt (EPP) azt fogja kérni a Fidesz-kormánytól, hogy 30 napon belül válaszoljon az Európai Bizottság hivatalos felszólító levelére, és foglalja tervbe, hogyan tesz majd eleget a CEU törvény módosítására vonatkozó brüsszeli elvárásoknak - nyilatkozta a Népszavának Siegfried Muresan, a pártcsalád szóvivője.

Garancia

Leállhat a norvég támogatási program hazánkban, ha nem enged a civiltörvényből a kormány.

A 168 Órának nyilatkozó norvég nagykövet, Olav Berstad elfogadhatatlan tartja ugyanis, hogy ügynöknek minősítsék az általunk támogatott civileket.

„Elég idős vagyok ahhoz, hogy ezt a felhívást úgy értelmezhessem: állítsuk meg a fejlődést! Hagyjuk veszni az integrációt, ami az elmúlt hetven évben a korábban példa nélküli béke garanciája volt Európában. Pedig éppen egységre, együttműködésre van szükségünk azért, hogy kontinensünk ellen tudjon állni a gazdasági versenytársak kihívásainak.”

Leállhat a norvég program - Olav Berstad: Elfogadhatatlan, hogy ügynöknek minősítsék az általunk támogatott civileket

Oslo számára elfogadhatatlan, hogy külföldi ügynökként regisztrálják a Norvég Civil Támogatási Alap által segített szervezeteket. Egyebek mellett ezt mondta el Olav Berstad, Norvégia budapesti nagykövete azon a konferencián, amelyen a támogatási program most lezárult, második szakaszát értékelték. 2014-ben egész pályás letámadás indult az Ökotárs Alapítvány által vezetett konzorcium ellen - mint később kiderült, Orbán Viktor személyes utasítására.

Zseb

Mindent egy lapra feltéve irreálisan jól fizet Simicska tévéje, csak meddig?

Hiába tudatta diadalittasan tudatta Simicska hírportálja, hogy 11 új ember érkezett Simicska Hír TV-jéhez, arról azonban hallgattak, hogy a televízió menedzsmentje már rég túllépte az évi bérkeretet, mert csak így tudja marasztalni menekülő munkatársait – értesült és elemez a Magyar Idők.

„A menedzsment kénytelen volt engedni, mert ha meghatározó munkatársak mondanak fel, bedőlhet a tévé. Közben meg olyan sztárgázsival felvett műsorvezetők kerültek parkolópályára, mint Szöllősi Györgyi, aki kb. 1,5 millióért tűnik fel heti két-három alkalommal egy futottak még kategóriájú produkcióban. Szó, ami szó, drága a bosszú, ha eszetlenül csinálják. Így Lajosnak egy kicsit zsebrenyúlosabb lesz a cucc, mint gondolta.”

Túltolta a béreket a Hír TV | Magyar Idők

A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/tultolta-bereket-hir-tv-1637881/ Jól fizet Simicska tévéje, csak meddig? Tegnap diadalittasan tudatta Simicska hírportálja, hogy 11 új ember érkezett Simicska Hír TV-jéhez, arról azonban hallgattak, hogy a televízió menedzsmentje már rég túllépte az évi bérkeretet.

Fuccs

Nagy reményeket fűztek a csornai napelemgyárhoz, melynek több mint egy éve működnie kellene, de még egyetlen napelem sem készült el itt.

Éppen Áder János városában fuccsolhat be egy milliárdokkal támogatott, korszerűnek és versenyképesnek kikiáltott napelemgyár, hiszen számos rizikófaktor azonosítható a beruházás körül – tudta meg a 444.hu.

„A fejlesztéssel kapcsolatban jelenleg szabálytalansági eljárás van folyamatban. Abban az esetben, ha az eljárás «szabálytalanság történt» megállapítással zárul, az Irányító Hatóság elrendelheti a szabálytalansággal érintett támogatási összeg visszakövetelését.”

Éppen Áder János városában fuccsolhat be egy napelemgyár létrehozása - 444

Akár szép gesztusként is értékelhető, hogy az EcoSolifer Kft. Csornát szemelte ki egy napelemgyár helyszíneként. Ez Áder János városa, márpedig az államfőről két dolog tudható: számára a népszerűségnél fontosabb az elvszerűség szeret sokat beszélni a megújuló energiaforrások fontosságáról Csorna díszpolgára természetesen meg is jelent a 2014.

Lépcső

Ötszáz üveg borral tartozik Havas Henriknek a komoly bajban lévő Matyi Dezső.

Havas becsületbeli ügynek tartja a megállapodás betartását, a nemrégiben összecsuklott, 12 milliárd forinttal eladósodott Alexandra könyvbirodalom volt tulajdonosának azonban esze ágában sincs rendezni tartozását – írja a Lokál.

„Tizenöt éve Matyival együtt utaztunk Afrikába, egy szafarira. Viccesen megjegyeztem neki, hogy egy talpraesett komlói parasztgyereknek tartom, aki az utcán, egy szatyorból kezdte árulni a könyveit (…). A gondok akkor kezdődtek vele, amikor a hirtelen jött gazdagság felébresztette benne a vágyat, hogy egyszerre több lépcsőt ugorjon át a társadalmi osztályokon.”

Ötszáz üveg borral tartozik Havasnak Matyi | Lokál

Havas Henriknek több mint ötszáz üveg borral tartozik az ország egyik leggazdagabb embereként megismert Matyi Dezső. Míg Havas becsületbeli ügynek tartja a megállapodás betartását, az Alexandra könyvbirodalom tulajdonosának esze ágában sincs rendezni tartozását. Nem csitul a botrány Matyi Dezső körül.

Albérlet

Liszensz nélkül az Újpest és a Vasas az NB I következő idénye előtt, gond van ugyanis a pályafűtéssel.

A SportFaktor.hu információi szerint a két klub liszensz-kérelmét ugyanazzal az indokkal utasította el az MLSZ szaktestülete: az általuk használt Szusa Ferenc Stadion alkalmatlan élvonalbeli meccsek megrendezésére.

„A helyzet jelenleg egyszerűnek tűnik: vagy egyenlő elbírálás alá esik az Újpest (és vele együtt a stadiont bérlő Vasas) és megkapja, amit a többség, vagy a tulajdonosnak kell megoldania a fejlesztést. Ha egyik megoldás sem jön össze, akkor a lila-fehéreknek az Illovszky-stadion és Kecskemét után ismét költözniük kell.”

NB I: liszensz nélkül az Újpest és a Vasas

SportFaktor A két klub liszensz-kérelmét ugyanazzal az indokkal utasította el az MLSZ szaktestülete: a stadion alkalmatlan az NB I-es mérkőzés megrendezésére.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37717/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Európában a biztonsági helyzet rossz, a terrorfenyegetettség nagyon súlyos

2017.08.22. 15:40
Az európai vezetők felelőssége a kontinens biztonságának garantálása, és akik erre nem képesek, nincs helyük az európai vezetők között.

Blogstar kávéház

2017.08.22. 02:40
A baloldal piszkos trükkjei, falra festett ördög, multikulti idill, szivárványszínű forgatag és válogatós terroristák keddi online lapszemlénkben.

Kiss Balázs, Korpási Bálint és Lőrincz Tamás is bronzérmes a párizsi birkózó vb-n

2017.08.21. 19:50
Kiss Balázs a kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában, Korpási Bálint a 71 kilogrammos kategóriában nyert bronzérme …

Lelőtték a barcelonai gázolás gyanúsítottját

2017.08.21. 17:15
A rendőrség lelőtte a barcelonai merénylet utolsó szabad lábon lévő gyanúsítottját Barcelonától nyugatra.

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Késeltek Németországban, egy ember meghalt

2017.08.18. 19:30
Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

Ezeket a cikkeket olvastad már?