Blogolj!

Blogstar kávéház

Elég

Az Európai Néppárt arra kérte a magyar kormányt, kezdje meg a tárgyalásokat az Egyesült Államokkal a CEU ügyében, és ne kampányoljon az EU ellen.

A Fidesz pártcsaládjának elege van Orbán Viktorból és a magyar kormány politikájából – ezt a következtetést vonta le az Index ez Európai Néppárt szombati brüsszeli elnökségi ülésén és az azt követően történtekből.

„A Fidesz folyamatos Európa elleni támadásai «elértek egy szintet, amit nem tudunk elviselni», a «mélységesen félrevezető» nemzeti konzultáció EU-val szembeni hangvétele pedig «elfogadhatatlan».”

Orbán hajlandó átgondolni a CEU ügyét

Ahogy arról korábban írtunk, a Néppárt és a Fidesz közti súrlódásokat szombaton próbálták lerendezni. Az uniós csoport elnöksége reggel ült össze Orbán Viktorral, hogy a magyar ügyeket megvitassák és levonják a következtetéseket az elmúlt napok fejleményeiből. Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított a CEU-törvény miatt.

Bűvkör

A magyar kormány elmúlt években nyújtott konzervatív teljesítménye, hozzáállása és politikája szerves részét képezi az Európai Néppártnak.

A PestiSrácok.hu számára Orbán Viktor szombati brüsszeli szereplésének legfontosabb üzenete, hogy az Európai Néppárt kiállt a magyar miniszterelnök mellett, a Fidesz kizárását csak a „libsik” vizionálják, ugyanakkor a kormány továbbra is éles támadásokra számíthat a „sorosista”, azaz a spekuláns bűvkörében lévő európai parlamenti, köztük néppárti képviselőktől.

„A legkritikusabb külföldi támadás a magyar kormánypárttal szemben az az Oroszországgal való jó, stabil kapcsolat, ennek ellenére a Fidesz delegáció minden alkalommal, amikor az orosz szankciókról kellett szavazni, egyhangúlag megszavazta.”

Kiállt Orbán mellett az Európai Néppárt, a Fidesz kizárását csak a libsik vizionálják

Előfordulhat, hogy a CEU-t is érintő felsőoktatási törvény módosításának kérdésében nyomásgyakorlással érik el a kompromisszumos megoldást, de az nem valószínű, hogy az Európai Néppárt (EPP) kizárná soraiból a Fidesz-KDNP-t - nyilatkozta a PestiSrácok.hu-nak Törcsi Péter az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója. Már csak azért is kétséges, hogy ez lenne a végkimenetele a mai EPP-s kongresszusnak, mert ...

Zavar

Magyarország elfogadja, amit a felsőoktatási törvény kapcsán az Európai Bizottság kér tőle – de Magyarországnak senki nem szabhat feltételeket.

A HVG Online úgy értékelt, Orbán Viktornak szombati megnyilvánulásaival sikerült teljesen összezavarnia az EU-t, és még egy kis sorosozásra is futotta erejéből.

„Utalva a CEU-alapító üzletember csütörtöki brüsszeli tárgyalásaira azt mondta: «A romokból észlelhettem, próbált alávágni a magyaroknak. De hát ez egy ilyen sportág: van, aki játszani akar Magyarországgal, és van akinek az a dolga, hogy megvédje.»”

Sikerült összezavarnia Orbánnak az EU-t

Történelmi sikernek örvendhetett, aki követte a mai brüsszeli EU-csúcsot. Feltéve, ha nem hallgatta meg Orbán Viktor csúcsot követő nyilatkozatát. Magyarországnak senki nem szabhat feltételeket Ennyit reagált az uniós állam- és kormányfők brüsszeli csúcstalálkozóját követően Orbán Viktor arra a felvetésre, miszerint korábban (kormányának több tagjához hasonlóan) többször azzal igyekezett megnyugtatni európai partnereit: a CEU működhet tovább.

Kincs

A feszültséget mindenki a habitusának megfelelően kezeli – az úszók első emberét hidegen hagyják Hosszú Katinka edző-férjének folyamatos uszodai balhéi.

A 24.hu izgalmas interjút közöl Bienerth Gusztávval, a Magyar Úszó Szövetség elnökével az országos bajnokságról, Hosszú Katinka és Shane Tusp párosáról, uszodai abúzusról és csontvázakról.

„Más kultúrkörből jön Shane. De engem ez nem érdekel. Engem az érdekel, micsoda fantasztikus kincs, hogy a világ legjobb úszónője a mi Hosszú Katinkánk. Hány olyan sportág, hány olyan gazdasági szereplő vagy bármilyen teljesítmény van ebben az országban, akiről, amiről azt tudjuk mondani, a világ legjobbja?”

Bienerth Gusztáv: Érthető, hogy Hosszú Katinkának sajátos elvárásai vannak

Öröm volt látni, hogy az országos bajnokságon olyan versenyzők tűntek fel ragyogó időket úszva, akikről eddig még csak nem is hallott a sportszerető közvélemény. Együtt volt a múlt, a jelen és a jövő. Tudja hány egyesület nyert érmet és ez milyen arányban áll mondjuk a tíz évvel ezelőtti eredményességgel?

Hókár

Súlyos problémákat okozott az áprilisi váratlan hóesés, de a károk nem érik el a 2013. március 15-i havazás által okozott többletkiadások szintjét.

Az Origo összeállításából kiderül, hogy csak a lakóházakban félmilliárdos kár keletkezett, de az utak rendbetételére is rengeteg pénzt kell(ett) fordítani.

„Az ország útjainak tisztítása, szórása az első kalkulációk szerint 77 millió forintba került. (…) Az utókalkuláció során ennél némileg magasabb összeg jön majd ki; illetve (…) utakban jelentős károk is keletkeztek, ez a helyreállítás pedig nagyságrendekkel magasabb összeg lesz majd. Még folyik a kárfelmérés.”

Ennyibe került az áprilisi hideg és havazás

Az úttisztítás nagyjából 80 milliós pluszköltség volt. A természeti kár sokkal jelentősebb.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37740/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Késes ámokfutó Finnországban

2017.08.18. 16:30
Több embert megsebesített, az elkövetőt elfogták.

Újabb gázolásos merénylet történt Spanyolországban - Frissítve

2017.08.18. 09:00
A gázolásos merényletet a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában követték el, hét embert megsebesítettek, …

Blogstar kávéház

2017.08.18. 03:50
Agymosott gyermekterroristák, orrcseppfüggő nemzet, öngyilkos netes őrület, szemhéjplasztikázott sztárok és Gyurcsány, a hasznos idióta pénteki online lapszemlénkben.

Terrortámadás Barcelonában, 13 halott, legalább 50 sérült – Frissítve

2017.08.17. 18:15
Barcelona belvárosában egy fehér furgon hajtott a tömegbe. 13 halott és 50 sérült van.

Nem megoldás a migránsok kötelező szétosztása, ezt az uniós országok sem támogatják

2017.08.16. 09:25
A két évvel ezelőtti magyar javaslatoknak megfelelően őrizni kell az államhatárokat, és a legutóbbi olaszországi …

Blogstar kávéház

2017.08.16. 03:45
Soros aknamunkája, a CEU bizakodása, a Jobbik lebőgése, létszámhiányos multik és halálos homeopátia szerdai online lapszemlénkben.

Ünneplő emberekre dőlt egy fa Madeirán, egy magyar áldozat is van

2017.08.15. 21:45
Nagyboldogasszony miatt összegyűlt tömegre dőlt egy fa Madeirán, legalább tizenketten meghaltak, köztük egy magyar is.

Melocco Miklós lesz a SZEGEDma Klub vendége

2017.08.15. 19:20
A szobrásszal augusztus 17-én, csütörtökön beszélget Csúri Ákos a Bistorant rendezvénytermében.

Bakondi: a belbiztonságot fenyegetik az embercsempészekkel együttműködő szervezetek

2017.08.15. 16:30
Fenyegetettséget jelent a belbiztonság számára azon nem kormányzati szervezetek (NGO-k) tevékenysége, amelyek sokszor az …

Blogstar kávéház

2017.08.15. 03:00
Végtelenített nyugdíjasgate, baloldali túlélési esélyek, szocialista Bourbonok, Ferenc pápa majma és az akadémiai futballpélda keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?