Blogolj!

Kilencezer eurót remélt a szerb narkófutár

Bár gyakran buknak le kábítószercsempészek a Szeged melletti déli határszakaszon, mégis mindig akad olyan bátor narkófutár, aki jó pénz reményében nekivág egy ilyen kalandnak. Mint tette az a szerb férfi is, aki 2016. december 29-én délután jelentkezett belépésre Szerbiából Magyarország területére Röszkén.

A fináncok gyanút fogtak, és tételes vámvizsgálatot rendeltek el. Ennek során a gépjárműben 41 csomagban mintegy 18,5 kiló marihuánát találtak, és azt természetesen azonnal lefoglalták. A gépkocsiban utazott a vádlott felesége és lánya is, akik nem tudtak arról, hogy a férfi a kábítószer-csempészetre adta a fejét.

A Csongrád Megyei Főügyészség most emelt vádat a férfival szemben. A vádirat szerint a vádlott az eljárás során ismeretlenül maradt megbízóival néhány héttel az utazás előtt állapodott meg abban, hogy 9 ezer euróért a saját kocsijával marihuánát szállít Magyarországon át Bécsbe. A vádlott az autóját átadta a megbízóinak, és ők dugták el a marihuánát a gépkocsiban kialakított rejtekhelyeken. A megbízók a vádlottnak előlegként 2500 eurót adtak át.

A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő férfi bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

 - rual - 

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37809/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,csempészet,drog,kábítószer,Röszke,ügyészség
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Előzetes letartóztatásban a szerb kábítószercsempész

2017.09.21. 12:35
Előzetes letartóztatásba helyezték Szegeden azt a szerb férfit, aki közel 4 kg marihuánát próbált Magyarországra csempészni.

Harangozó Attila: Hazánk Európa egyik legbiztonságosabb országa

2017.09.21. 08:50
Immáron öt éve vezeti a Szegedi Ítélőtáblát dr. Harangozó Attila, aki szerint a magyar bíróságokon magas színvonalú, időszerű bíráskodás zajlik, semmi nem …

Boxerrel és viperával támadó családot vádol az ügyészség

2017.09.20. 10:00
Azzal a négy férfival szemben emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség, akik kiskorú lányt és fiút bántalmaztak az egyik szegedi iskola előtt.

Bakondi György: Életveszélyes Botkáék migránsbarátsága

2017.09.20. 09:00
Huszonnegyedik órájához érkezett az Európai Unió, hogy átvizsgálja az eddigi, kudarcokkal teli migrációs politikáját. A kötelező betelepítési kvóta sikertelen, és ha a …

Kamionban bujt el Röszkén az afgán

2017.09.19. 13:25
A férfit a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Iraki embercsempészt vádol az ügyészség

2017.09.19. 10:00
Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal az iraki állampolgárságú, kurd anyanyelvű, de olasz tartózkodási engedéllyel rendelkező férfival szemben, aki magyar bűntársával együtt …

Kábítószer-csempészéssel vádolják a román „turistát”

2017.09.18. 10:50
A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a román férfival szemben, aki Nagylaknál belépve próbált kábítószert becsempészni Magyarországra.

Megszökött egy rab a nagyfai börtönből

2017.09.14. 13:35
A csalás miatt elítélt férfi az intézmény melletti parkban végzett munkát, és onnan engedély nélkül távozott.

Vízipipadohányt csempésző finn bukott le Röszkén

2017.09.14. 12:05
Hatvanhárom kiló vízipipadohányt találtak a pénzügyőrök egy személyautóban, Röszkén. A dohányt lefoglalták, a sofőr ellen feljelentést tettek.

Szolgálaton kívüli rendőrök fogták el a röszkei postai betörőt

2017.09.13. 16:55
Falból kitépett páncélszekrényt próbált meg ellopni egy helybéli férfi a röszkei postáról. Két szolgálaton kívüli rendőr a közelben fogta el a betörőt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?