Blogolj!

Blogstar kávéház

Billenés

Már nem zárja ki a kormány a CEU-törvény módosítását.

Sem Orbán Viktor miniszterelnök, sem Trócsányi László igazságügyi miniszter nem mondott egyértelmű nemet arra, hogy hajlandóak-e érdemben változtatni, ha az Európai Bizottság ezt kéri.

„Meg fogjuk vizsgálni, és azt gondolom, hogy az egy hónapon belül választ fogunk adni az Európai Bizottságnak – mondta. Egy elég különös mondatot is hozzátett: amit a bizottság ír, azt meg kell vizsgálni alaposan, és azt sem vitatom, hogy lehetnek olyan helyzetek, mikor 51-49 százalék egy értelmezés, mint a bíróságoknál is, és nem tudni, hogy a végén merre billen”.

Orbánék már nem zárják ki a CEU-törvény módosítását

Elég érdekes pálforduláson esett át a kormány CEU-törvény érintő kommunikációja, miután Orbán Viktor visszatért Brüsszelből. Míg korábban a kormánytagok és maga Orbán is azt mondta, hogy az úgynevezett CEU-törvény módosítását semmi nem indokolja, "a magyar törvényeket Soros Györgynek is be kell tartani", ma már sem az igazságügy miniszter, sem maga Orbán Viktor nem zárja ki a Brüsszelben is kifogásolt felsőoktatási törvénymódosítás újabb módosítását, sőt a civiltörvény átírását sem.

Szigor

Kövér László nem ismeri a kettős mércét, határozatlan időre kitiltotta a Fidelitas hat tagját a Parlamentből.

A fidelitasosok azért kapták a büntetést, mert matricákkal ragasztották tele a Jobbik néhány irodájának ajtaját a Képviselői Irodaházban, az Országgyűlés elnöke korábban a Párbeszéd egy politikusát így is büntette – írja a Magyar Nemzet Online.

„A Fidelitas azzal indokolta az akciót, hogy rá akarnak világítani, az elveit feladó Jobbiknak és az Indexnek valójában ugyanaz a milliárdos földesúr a gazdája, így az Index rövid időn belül Simicska új pártjának lakájmédiája lehet.”

Kitiltották a Fidelitas hat tagját a Parlamentből

Miután matricákkal ragasztották tele a Jobbik néhány irodájának ajtaját a Képviselői Irodaházban, Kövér László házelnök kitiltotta a kormánypárt ifjúsági szervezetének hat tagját. A házelnök következetes volt: a közelmúltban egy hasonló akcióért kitiltás járt egy ellenzéki politikusnak, most a Fidelitas tagjainak. Határozatlan időre kitiltották az Országgyűlés épületeiből - így a Parlamentből és a Képviselői Irodaházból - a Fidelitas hat munkatársát.

Bélyeg

A kettős beszéd sem állíthatja meg a Jobbik gyorsuló erózióját.

A Magyar Időknek nyilatkozó politológusok szerint Vona Gábor radikálisabb hangvételű május elseji beszéde a Jobbik törzsszavazóinak szólt, ugyanakkor a párt egyértelműen kényszerpályára került, s egyre nehezebb egyben tartani a tábort.

„Ráadásul a Jobbikra ráégett a Simicska-bélyeg. Minél hevesebben tiltakoznak ellene, annál inkább igaznak tűnik, hogy a vállalkozó befolyást szerzett a pártban, és a plakátkampányukkal is sikerült magukra húzni ezt a terhet.”

Politológusok: kettős beszédet folytat a Jobbik | Magyar Idők

A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/politologusok-kettos-beszedet-folytat-jobbik-1648264/ A Jobbik törzsszavazóinak szólt Vona Gábor radikálisabb hangvételű május elseji beszéde a lapunk által megkérdezett elemzők szerint. A politológusok azonban hozzátették: az efféle kettős beszéd kevés lesz a párt eróziójának megállításához.

Propaganda

Az Állítsuk meg Brüsszelt! Kampány után újabb kormányzati hirdetéshullám várható.

A HVG Online következtet erre, miután az idei költségvetés módosításával az eddigi huszonkét milliárd fölött további ötmilliárd forinttal növelték a Miniszterelnöki Kabinetiroda büdzséjét.

„A Portfolio.hu pénzügyi elemzője szerint ezzel már a 2018-as választásra készülhet a kormány. Infrastrukturális beruházások, adócsökkentés jöhet, ezeket meg kell támogatni kormányzati kommunikációval, amire vélhetően ez az 5 milliárd elfolyik – mondta.”

Túl kevés a kormányzati hirdetés? Rogánék kapnak még rá ötmilliárdot

A választási évre készülhet a kormány azzal, hogy az idei költségvetés módosításával ötmilliárd forinttal növelték a Miniszterelnöki Kabinetiroda büdzséjét.

Harács

Népszavazás jöhet arról, hogy a korrupciós bűncselekmények büntethetősége legalább tizenkét év elteltével évüljön el.

A Mandiner.hu a kezdeményezővel, Vágó Gáborral beszélgetett, aki már attól boldog, ha alacsonyabb szinten harácsolnak.

„Hosszú távon azt szeretné elérni, hogy az elpofátlanodott politikai elit érezzen egy olyan nyomást, hogy nem tehet meg bármit, igenis lesz elszámoltatás.”

Már attól boldog vagyok, ha alacsonyabb szinten harácsolnak - Vágó Gábor a Mandinernek (videó) | Mandiner

Tisztában van vele Vágó Gábor, hogy ha még sikerül is egy népszavazást összehoznia, csak a jövőbeli korrupciós cselekményekre vonatkozna a 12 évre meghosszabbított elévülés. A Mandinernek elmondta: nem Simicskát vagy Mészáros Lőrincet célozza kifejezetten a javaslata, hanem már annak is örülne, ha az „elpofátlanodott politikai elit" legalább egy alacsonyabb szinten folytatná a harácsolást.

Harc

Kőkemény küzdelmet vív a gyilkos kórral a P. Mobil frontembere.

Schuster Lóránt a Blikknek beszélt egészségi állapotáról és arról, hogyan készül a P. Mobil–Mini újratöltve – Budai Ifjúsági Park című nyári koncertre.

„Félévente járok felülvizsgálatra, és eddig mindig megadták a licencet a következő hat hónapra, amit most is joggal remélek.”

A gyilkos kórral vívott harcáról számolt be a P. Mobil frontembere

Schuster Lóránt (67) a gyilkos kórral vívott harcának jelen állásáról is beszámolt. Korábban kedden voltak a bulik, most miért szombaton? - Negyven kedd és 39 év után megengedhetünk magunknak egy szombatot, arról nem is beszélve, hogy akik már az első Mini-Mobilon is ott csápoltak a BIP-ben 1974.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37825/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Magyarellenes iskolai támadás Erdélyben - Felelősségére figyelmeztet az RMDSZ

2017.09.23. 19:00
A román médiát és a politikusok egy részét is felelősség terheli azért, hogy két román fiú egy magyarul beszélő ötödikes kislányra …

Magyarország kétféle választ ad az ukrán oktatási törvényre

2017.09.23. 15:30
Magyarország diplomáciai választ is ad az ukrán oktatási törvény elfogadhatatlan módosítására, ugyanakkor folytatja a humanitárius segítségnyújtást is - közölte …

Ezeket a cikkeket olvastad már?