Blogolj!

Blogstar kávéház

Billenés

Már nem zárja ki a kormány a CEU-törvény módosítását.

Sem Orbán Viktor miniszterelnök, sem Trócsányi László igazságügyi miniszter nem mondott egyértelmű nemet arra, hogy hajlandóak-e érdemben változtatni, ha az Európai Bizottság ezt kéri.

„Meg fogjuk vizsgálni, és azt gondolom, hogy az egy hónapon belül választ fogunk adni az Európai Bizottságnak – mondta. Egy elég különös mondatot is hozzátett: amit a bizottság ír, azt meg kell vizsgálni alaposan, és azt sem vitatom, hogy lehetnek olyan helyzetek, mikor 51-49 százalék egy értelmezés, mint a bíróságoknál is, és nem tudni, hogy a végén merre billen”.

Orbánék már nem zárják ki a CEU-törvény módosítását

Elég érdekes pálforduláson esett át a kormány CEU-törvény érintő kommunikációja, miután Orbán Viktor visszatért Brüsszelből. Míg korábban a kormánytagok és maga Orbán is azt mondta, hogy az úgynevezett CEU-törvény módosítását semmi nem indokolja, "a magyar törvényeket Soros Györgynek is be kell tartani", ma már sem az igazságügy miniszter, sem maga Orbán Viktor nem zárja ki a Brüsszelben is kifogásolt felsőoktatási törvénymódosítás újabb módosítását, sőt a civiltörvény átírását sem.

Szigor

Kövér László nem ismeri a kettős mércét, határozatlan időre kitiltotta a Fidelitas hat tagját a Parlamentből.

A fidelitasosok azért kapták a büntetést, mert matricákkal ragasztották tele a Jobbik néhány irodájának ajtaját a Képviselői Irodaházban, az Országgyűlés elnöke korábban a Párbeszéd egy politikusát így is büntette – írja a Magyar Nemzet Online.

„A Fidelitas azzal indokolta az akciót, hogy rá akarnak világítani, az elveit feladó Jobbiknak és az Indexnek valójában ugyanaz a milliárdos földesúr a gazdája, így az Index rövid időn belül Simicska új pártjának lakájmédiája lehet.”

Kitiltották a Fidelitas hat tagját a Parlamentből

Miután matricákkal ragasztották tele a Jobbik néhány irodájának ajtaját a Képviselői Irodaházban, Kövér László házelnök kitiltotta a kormánypárt ifjúsági szervezetének hat tagját. A házelnök következetes volt: a közelmúltban egy hasonló akcióért kitiltás járt egy ellenzéki politikusnak, most a Fidelitas tagjainak. Határozatlan időre kitiltották az Országgyűlés épületeiből - így a Parlamentből és a Képviselői Irodaházból - a Fidelitas hat munkatársát.

Bélyeg

A kettős beszéd sem állíthatja meg a Jobbik gyorsuló erózióját.

A Magyar Időknek nyilatkozó politológusok szerint Vona Gábor radikálisabb hangvételű május elseji beszéde a Jobbik törzsszavazóinak szólt, ugyanakkor a párt egyértelműen kényszerpályára került, s egyre nehezebb egyben tartani a tábort.

„Ráadásul a Jobbikra ráégett a Simicska-bélyeg. Minél hevesebben tiltakoznak ellene, annál inkább igaznak tűnik, hogy a vállalkozó befolyást szerzett a pártban, és a plakátkampányukkal is sikerült magukra húzni ezt a terhet.”

Politológusok: kettős beszédet folytat a Jobbik | Magyar Idők

A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/politologusok-kettos-beszedet-folytat-jobbik-1648264/ A Jobbik törzsszavazóinak szólt Vona Gábor radikálisabb hangvételű május elseji beszéde a lapunk által megkérdezett elemzők szerint. A politológusok azonban hozzátették: az efféle kettős beszéd kevés lesz a párt eróziójának megállításához.

Propaganda

Az Állítsuk meg Brüsszelt! Kampány után újabb kormányzati hirdetéshullám várható.

A HVG Online következtet erre, miután az idei költségvetés módosításával az eddigi huszonkét milliárd fölött további ötmilliárd forinttal növelték a Miniszterelnöki Kabinetiroda büdzséjét.

„A Portfolio.hu pénzügyi elemzője szerint ezzel már a 2018-as választásra készülhet a kormány. Infrastrukturális beruházások, adócsökkentés jöhet, ezeket meg kell támogatni kormányzati kommunikációval, amire vélhetően ez az 5 milliárd elfolyik – mondta.”

Túl kevés a kormányzati hirdetés? Rogánék kapnak még rá ötmilliárdot

A választási évre készülhet a kormány azzal, hogy az idei költségvetés módosításával ötmilliárd forinttal növelték a Miniszterelnöki Kabinetiroda büdzséjét.

Harács

Népszavazás jöhet arról, hogy a korrupciós bűncselekmények büntethetősége legalább tizenkét év elteltével évüljön el.

A Mandiner.hu a kezdeményezővel, Vágó Gáborral beszélgetett, aki már attól boldog, ha alacsonyabb szinten harácsolnak.

„Hosszú távon azt szeretné elérni, hogy az elpofátlanodott politikai elit érezzen egy olyan nyomást, hogy nem tehet meg bármit, igenis lesz elszámoltatás.”

Már attól boldog vagyok, ha alacsonyabb szinten harácsolnak - Vágó Gábor a Mandinernek (videó) | Mandiner

Tisztában van vele Vágó Gábor, hogy ha még sikerül is egy népszavazást összehoznia, csak a jövőbeli korrupciós cselekményekre vonatkozna a 12 évre meghosszabbított elévülés. A Mandinernek elmondta: nem Simicskát vagy Mészáros Lőrincet célozza kifejezetten a javaslata, hanem már annak is örülne, ha az „elpofátlanodott politikai elit" legalább egy alacsonyabb szinten folytatná a harácsolást.

Harc

Kőkemény küzdelmet vív a gyilkos kórral a P. Mobil frontembere.

Schuster Lóránt a Blikknek beszélt egészségi állapotáról és arról, hogyan készül a P. Mobil–Mini újratöltve – Budai Ifjúsági Park című nyári koncertre.

„Félévente járok felülvizsgálatra, és eddig mindig megadták a licencet a következő hat hónapra, amit most is joggal remélek.”

A gyilkos kórral vívott harcáról számolt be a P. Mobil frontembere

Schuster Lóránt (67) a gyilkos kórral vívott harcának jelen állásáról is beszámolt. Korábban kedden voltak a bulik, most miért szombaton? - Negyven kedd és 39 év után megengedhetünk magunknak egy szombatot, arról nem is beszélve, hogy akik már az első Mini-Mobilon is ott csápoltak a BIP-ben 1974.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37825/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.07.20. 04:00
Orbán mesterterve, Soros mesterkedése, Csisztu kifakadása és Csernus doki pólós trükkjei csütörtöki online lapszemlénkben.

Tusványos - Új óvodák létesülnek Kárpát-medence-szerte

2017.07.19. 17:50
Kárpát-medence-szerte 65-70 új óvoda létesülhet, és 265 óvoda megújulhat a magyar kormány külhoni óvodafejlesztési programjának első ütemében.

Bombariadó a nemzetközi vonatjáratokon

2017.07.19. 12:40
Bombafenyegetés miatt a rendőrség átvizsgálja az összes nemzetközi vonatot- közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Blogstar kávéház

2017.07.19. 03:10
Pokoli nyarak, bibliai mesék, nyílt muszlimellenesség, balliberális látszatkoalíció és jobbikos kuncogás szerdai online lapszemlénkben.

Dézsy Zoltán: A félelmemet mindig legyőzte az újságírói kíváncsiságom

2017.07.18. 07:00
A Seuso-kincsek legendás útja több országon átívelő történet, amiben közrejátszott a politika, pénz és a hatalmi harcok. Dézsy Zoltán …

Blogstar kávéház

2017.07.18. 03:55
Orbán levele, Marcon korlátai, a nyugati pénzemberek bolsevista sameszai és a magyarok lelkére törő sátánfajzat keddi online lapszemlénkben.

Óriási siker: Budapest rendezheti a 2024-es rövidpályás úszó vb-t

2017.07.17. 13:15
Budapest rendezheti a 2024-es rövidpályás úszó-világbajnokságot.

Blogstar kávéház

2017.07.17. 04:40
Uniós pesszimizmus, Soros vigyora, Gyurcsány csábítása, Orbánbasi és a fideszbirkák, no meg külföldön habzó magyar sör hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.07.16. 04:50
Határokon átívelő nemzetegyesítés, nemzetállamok feletti massza, momentumos uszítás és szocialista hónaljszag vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.07.15. 05:35
Látványos csúcsgála versus giccses hakni a Duna partján, balatoni halbotrány és Szanyi kapitány gyorsulási versenye szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?