Blogolj!

Blogstar kávéház

Blöff

Úgy tűnik, Rogán Antal brüsszeli nyilatkozatával csőbe húzta a Jobbikot.

Az Index szerint feltehetően csak blöffölt a miniszter, amikor azt mondta, a kormány DNS-teszthez kötné a 14-18 év közötti menekültek beengedését az országba, az életkort ugyanis ma még sem DNS-teszttel, sem más vizsgálattal nem lehet megbízhatóan ellenőrizni, ráadásul egy ilyen vizsgálat időbe és sok pénzbe kerül.

„A belga Leuveni Katolikus Egyetem kutatói még 2015-ben jelentették be, hogy egy ember vér- vagy fogmintájából vett DNS segítségével képesek megállapítani az illető életkorát. Csakhogy ők maguk is elismerték, hogy az így kapott eredmény sem teljesen pontos, a vérből vett mintákkal közel plusz-mínusz 4, míg a fogból vett mintákkal közel plusz-mínusz 5 évet tévedhetnek.”

Taktikai blöff lehetett a kormány brüsszeli javaslata

Például a tizennégy-tizennyolc évesek esetében konkrét kérés van felénk, hogy engedjük be őket Magyarország területére. Mi hajlandók vagyunk erre, amennyiben alávetik magukat a DNS-vizsgálatnak, amiből egyértelműen kiderül, hogy valójában mennyi idősek. Tizennyolc alattiak-e, vagy tizennyolc fölöttiek - nyilatkozta a köztelevíziónak az Európai Néppárt szombati ülése után Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetet vezető miniszter.

Veszteség

Megtépázták a kormánypárt, a miniszterelnök és az államfő népszerűségét az elmúlt három hónap politikai történései.

A Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes szavazókorú népességben a januári 37 százalékról április végére 31 százalékra esett vissza, azaz a utóbbi negyedévben közel félmillió szavazó távolodott el a kormánypárttól – adta hírül a Medián felmérésére hivatkozva a HVG.

„A felmérést a Medián április 21. és 26. között végezte, vagyis bőven azután, hogy a kormány a legnagyobb tiltakozást kiváltó, CEU elleni támadása elindult. A Fidesz veszteségéből az ellenzéki pártok közül a legtöbbet a Jobbik kasszírozta.”

Medián: Félmillió szavazó hagyta el a Fideszt, Áder és Orbán nagyot zuhant

Megtépázta a kormánypárt és az államfő népszerűségét az elmúlt három hónap - derül ki a Medián felméréséből, amelyet a HVG hetilap közöl.

Fölény

A közvélemény-kutató intézetek egyöntetűen a Fidesz-KDNP stabil támogatottságát jelzik.

Az Origo gyorsan összevetett több áprilisi felmérést, és bemutatta, hogy a közvélemény-kutatók többsége szerint az áprilisi kampányfőpróba érdemben nem változtatott a pártok népszerűségén: ráadásul a 2017 tavaszi Fidesz legalább olyan támogatottsággal rendelkezik, mint a 2014 tavaszi Fidesz.

„A kutatások közül egyedül a Medián lóg ki, de a Medián hónapok óta nem közölt eredményt, januárban pedig a többiekhez képest kiemelkedően magas támogatottságot mért a Fidesznek. Ma ugyanannyit mér, mint a többiek, úgy tűnik, a Fidesz megőrizte pozícióit, az ellenzék politikája egyelőre sikertelen. Nem tudtak új szavazókat megszólítani, és nem tudták a Fidesz támogatóit eltántorítani.”

A közvélemény-kutatók többsége szerint a Fidesz nem vesztett szavazókat

Mindegyik közvélemény-kutató szerint nagy fölényben vannak a kormánypártok.

Cső

Az uniós pénzek elégetésével nyerne választást a kormány.

A Magyar Nemzet Online szerint a kabinet igen költekező kedvében van, és minden tagadás ellenére egyértelmű, hogy az országgyűlési választások „hangulatában” készült el a 2018-as büdzsé.

„Ami a csövön kifér – így jellemezte a kormány hozzáállását az uniós forrásokhoz Romhányi Balázs, a Költségvetési Felelősségi Intézet vezetője. Romhányi szerint az idei évre tervezett 4,1 és a jövő évre becsült 4,3 százalékos gazdasági növekedés mögött egyértelműen az uniós pénzek erőltetett lehívása és a költségvetési lazítás áll. A jövő évi költségvetésből kirajzolódik, hogy a kabinet egyfajta bérversenybe akarja kényszeríteni a gazdasági szereplőket.”

Ami a csövön kifér: uniós pénzek elégetésével nyerne választást a kormány

Feltette a kormány a rózsaszín szemüveget - legalábbis erre lehet következtetni a jövő évi költségvetés és az az utáni évekre is előre tekintő konvergenciajelentés makrogazdasági számaiból. Jól látszik, hogy a kabinet igen költekező kedvében van, ezért - bár tagadják - egyértelmű, hogy az országgyűlési választások „hangulatában" készült el a 2018-as büdzsé.

Birodalom

Már 192 újságja van Mészáros Lőrincnek.

A 24.hu kutatta ki az NMHH nyilvántartásán keresztül, mekkora médiabirodalom felett rendelkezik jelenleg cégein keresztül a felcsúti polgármester.

„Ezek mellé vásárolták meg 193.-nak az Echo Tv-t, ám piaci hírek szerint a terjeszkedés ezután sem került le a napirendről, így hamarosan meglehet akár a kétszázas álomhatár, (...) Mészárosék ugyanis piaci hírek szerint nem tettek le a csomagjukból még hiányzó megyei lapok megszerzéséről.”

Mészáros Lőrincnek 192 újságja van

„Nem tudom, semmi sem elképzelhetetlen" - mondta tavaly októberben Mészáros Lőrinc, amikor arról kérdezték, lehetséges-e, hogy újságokat, tévét vesz. A felcsúti polgármester cégén keresztül mára csaknem kétszáz újságot irányít. A Fidesz vezetői hónapokig tagadták, hogy Mészáros Lőrincnek köze lenne az Opimus vállalathoz, márciusban mégis megtörtént a tőzsdei bejelentés: Orbán Viktor barátja hivatalosan is megszerezte az irányító szerepet a zavaros múltú részvénytársaságban.

Gyurcsányok

Gulyás Márton az új Gyurcsány, de az az ellenzéki alakulat, amely erőt lát benne, bukásra van ítélve.

A Válasz Online kihirdette az előző hónap felfedezettjét: a periférikus aktivistából központi „agytrösztté” előlépő Gulyás Mártont, és azt írja, az ellenzék akkor jár jól, ha levakarja magáról.

„A Gyurcsány tulajdonnév olyan személyt jelöl, aki szinte automatikusan összerendezi az úgynevezett Fidesz-tábort. Ez az egyetlen mérhető politikai teljesítménye, vagyis minden másodperc, amit a közéleti arénában tölt, Orbán Viktor hatalmi céljait segíti. Ő, azaz a Gyurcsány márkanév tulajdonosa persze nincs rosszban magával; túlmozgásos, elérzékenyül saját lényétől, és a közvélemény heveny megvetését roppant igazságtalannak tartja. Pedig a nép egyszerűen csak bölcs.”

Gulyásmarci az új Gyurcsány

Május eleje van, kihirdetjük az előző hónap felfedezettjét: a periférikus aktivistából központi „agytrösztté" előlépő Gulyás Mártont. Az ellenzék akkor jár jól, ha levakarja magáról. Fotók: MTI/Mohai Balázs A Gyurcsány tulajdonnév olyan személyt jelöl, aki szinte automatikusan összerendezi az úgynevezett Fidesz-tábort. Ez az egyetlen mérhető politikai „teljesítménye", vagyis minden másodperc, amit a közéleti arénában tölt, Orbán Viktor hatalmi céljait segíti.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37860/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Európában a biztonsági helyzet rossz, a terrorfenyegetettség nagyon súlyos

2017.08.22. 15:40
Az európai vezetők felelőssége a kontinens biztonságának garantálása, és akik erre nem képesek, nincs helyük az európai vezetők között.

Blogstar kávéház

2017.08.22. 02:40
A baloldal piszkos trükkjei, falra festett ördög, multikulti idill, szivárványszínű forgatag és válogatós terroristák keddi online lapszemlénkben.

Kiss Balázs, Korpási Bálint és Lőrincz Tamás is bronzérmes a párizsi birkózó vb-n

2017.08.21. 19:50
Kiss Balázs a kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában, Korpási Bálint a 71 kilogrammos kategóriában nyert bronzérme …

Lelőtték a barcelonai gázolás gyanúsítottját

2017.08.21. 17:15
A rendőrség lelőtte a barcelonai merénylet utolsó szabad lábon lévő gyanúsítottját Barcelonától nyugatra.

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Késeltek Németországban, egy ember meghalt

2017.08.18. 19:30
Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

Ezeket a cikkeket olvastad már?