Blogolj!

Az ország első agrár-vidékfejlesztési ügyfélszolgálata nyílt meg Hódmezővásárhelyen

Magyarország nem használja ki az agrárlehetőségeit, így a következő évek egyik célkitűzése, hogy a térségben minél többen boldoguljanak a mezőgazdaság által – mondta Lázár János pénteken, az ország első agrár-vidékfejlesztési ügyfélszolgálatának átadó ünnepségén, Hódmezővásárhelyen.

Május 5-én, pénteken nyitotta meg kapuit az ország első agrár-vidékfejlesztési ügyfélszolgálata Hódmezővásárhelyen, a Kálvin téren. A településen az ügyfelek a jövőben egy helyen, korszerű és modern eszközök segítségével intézhetik el a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához tartozó támogatási és szakigazgatási ügyeiket.

Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott a megnyitón ismertette, hogy idén január elsejétől az országban egyedülálló módon a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal szervezetébe integrálódott be a korábban Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak nevezett Agrár és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály. A feladatkör változatlan maradt, valamint egyéb, megyei illetékességi feladatok is ide kerültek, így Vásárhely agrárigazgatási központtá vált.

Az ügyfélfogadási teret kibővítették, a nyitvatartási időt meghosszabbították, az ügyintézők számát megemelték. A kirendeltség 8 munkaállomáson várja az ügyfeleket: 4 állomáson az Agrár és Vidékfejlesztést Támogató főosztályának, 4 állomáson az agrárkamara falugazdász hálózatának munkatársai segítenek a szakigazgatási vagy támogatási feladatok elvégzésében. Juhász Tünde azt is elmondta, hogy a megyei kormányhivatal sikeresen működik, tavaly több mint 1 millió ügyfelet szolgáltak ki a kormányablakokban.

Az európai uniós források alapvetően meghatározzák a magyar agrárium sikerességét, a gazdák eddig 1000 milliárd forint támogatásban részesültek. Ez az összeg viszonyításként félmillió hektár föld ára

– fejtette ki Győrffy Balázs. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke hozzátette, az elmúlt napokban jelentős jégverés sújtotta a mezőgazdaságot, így arra törekszenek, hogy a Vidékfejlesztési Program által 50 milliárd forinttal segítsék a gazdák kárainak enyhítését.

Lázár János, a hódmezővásárhelyi és makói térség országgyűlési képviselője, Miniszterelnökséget vezető miniszter leszögezte: a következő évek egyik célja, hogy a régióban élők közül minél többen a mezőgazdaságból éljenek meg.

Orbán Viktor május 26-án érkezik Hódmezővásárhelyre. A település vezetése azt kéri a miniszterelnöktől, hogy a város – az agrárjellegéből adódóan – a Dél-Alföld mezőgazdasági centruma legyen.

Lázár János szerint jelenleg a magyar mezőgazdaság nem használja ki az agrárkapacitását.

A kormány úgy döntött, hogy a lakosság számára 80 méter mélységig ingyenessé teszi a kutak használatát. Most azért küzdünk, hogy a kistermelők és a mezőgazdasági őstermelők is díjmentesen hozzáférjenek a földfelszín alatti vízkészletekhez. Ennek is az a célja, hogy az ágazat minél sikeresebb legyen

– jelentette ki a miniszter. A politikus hangsúlyozta: nem az unió pénzügyeit kell védeni, hanem azt szorgalmazni, hogy a gazdák minél gyorsabban minél nagyobb támogatáshoz jussanak. Ez azért szükséges, mert a magyar jövő a mezőgazdaságon is múlik.

Forrás: szegedma.hu

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37916/pics/lead_800x600.jpg
agrárfejlesztés,Aktuális,Hódmezővásárhely,Lázár János,mezőgazdaság,vidékfejlesztés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Magyarellenes iskolai támadás Erdélyben - Felelősségére figyelmeztet az RMDSZ

2017.09.23. 19:00
A román médiát és a politikusok egy részét is felelősség terheli azért, hogy két román fiú egy magyarul beszélő ötödikes kislányra …

Magyarország kétféle választ ad az ukrán oktatási törvényre

2017.09.23. 15:30
Magyarország diplomáciai választ is ad az ukrán oktatási törvény elfogadhatatlan módosítására, ugyanakkor folytatja a humanitárius segítségnyújtást is - közölte …

Ezeket a cikkeket olvastad már?