Blogolj!

Az ország első agrár-vidékfejlesztési ügyfélszolgálata nyílt meg Hódmezővásárhelyen

Magyarország nem használja ki az agrárlehetőségeit, így a következő évek egyik célkitűzése, hogy a térségben minél többen boldoguljanak a mezőgazdaság által – mondta Lázár János pénteken, az ország első agrár-vidékfejlesztési ügyfélszolgálatának átadó ünnepségén, Hódmezővásárhelyen.

Május 5-én, pénteken nyitotta meg kapuit az ország első agrár-vidékfejlesztési ügyfélszolgálata Hódmezővásárhelyen, a Kálvin téren. A településen az ügyfelek a jövőben egy helyen, korszerű és modern eszközök segítségével intézhetik el a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához tartozó támogatási és szakigazgatási ügyeiket.

Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott a megnyitón ismertette, hogy idén január elsejétől az országban egyedülálló módon a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal szervezetébe integrálódott be a korábban Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak nevezett Agrár és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály. A feladatkör változatlan maradt, valamint egyéb, megyei illetékességi feladatok is ide kerültek, így Vásárhely agrárigazgatási központtá vált.

Az ügyfélfogadási teret kibővítették, a nyitvatartási időt meghosszabbították, az ügyintézők számát megemelték. A kirendeltség 8 munkaállomáson várja az ügyfeleket: 4 állomáson az Agrár és Vidékfejlesztést Támogató főosztályának, 4 állomáson az agrárkamara falugazdász hálózatának munkatársai segítenek a szakigazgatási vagy támogatási feladatok elvégzésében. Juhász Tünde azt is elmondta, hogy a megyei kormányhivatal sikeresen működik, tavaly több mint 1 millió ügyfelet szolgáltak ki a kormányablakokban.

Az európai uniós források alapvetően meghatározzák a magyar agrárium sikerességét, a gazdák eddig 1000 milliárd forint támogatásban részesültek. Ez az összeg viszonyításként félmillió hektár föld ára

– fejtette ki Győrffy Balázs. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke hozzátette, az elmúlt napokban jelentős jégverés sújtotta a mezőgazdaságot, így arra törekszenek, hogy a Vidékfejlesztési Program által 50 milliárd forinttal segítsék a gazdák kárainak enyhítését.

Lázár János, a hódmezővásárhelyi és makói térség országgyűlési képviselője, Miniszterelnökséget vezető miniszter leszögezte: a következő évek egyik célja, hogy a régióban élők közül minél többen a mezőgazdaságból éljenek meg.

Orbán Viktor május 26-án érkezik Hódmezővásárhelyre. A település vezetése azt kéri a miniszterelnöktől, hogy a város – az agrárjellegéből adódóan – a Dél-Alföld mezőgazdasági centruma legyen.

Lázár János szerint jelenleg a magyar mezőgazdaság nem használja ki az agrárkapacitását.

A kormány úgy döntött, hogy a lakosság számára 80 méter mélységig ingyenessé teszi a kutak használatát. Most azért küzdünk, hogy a kistermelők és a mezőgazdasági őstermelők is díjmentesen hozzáférjenek a földfelszín alatti vízkészletekhez. Ennek is az a célja, hogy az ágazat minél sikeresebb legyen

– jelentette ki a miniszter. A politikus hangsúlyozta: nem az unió pénzügyeit kell védeni, hanem azt szorgalmazni, hogy a gazdák minél gyorsabban minél nagyobb támogatáshoz jussanak. Ez azért szükséges, mert a magyar jövő a mezőgazdaságon is múlik.

Forrás: szegedma.hu

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37916/pics/lead_800x600.jpg
agrárfejlesztés,Aktuális,Hódmezővásárhely,Lázár János,mezőgazdaság,vidékfejlesztés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.07.25. 02:50
Korlátlan hatalom, megbélyegzett zsidók, falazó franciák, rendőrségi szarvashiba és Gyárfás önelégültsége keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.07.24. 04:55
A siránkozó ellenzék felelőssége, Orbán leckéje, Hitler és Vona tökéletessége, Soros megítélése és Kulcsár Attila kilátásai hétfindító lapszemlénkben.

EYOF – Győr és a valóra vált álom

2017.07.23. 17:40
Kulcsár Krisztián, a MOB) elnöke megvalósult álmokról és a 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról (EYOF) beszélt a vasárnapi sajtótájékoztatón.

Blogstar kávéház

2017.07.23. 05:15
Magyar kalandok az Antarktiszon, nyugati disznóságok az arab világban, a baloldal fuldoklása és a magyarok csodája vasárnapi online lapszemlénkben.

A BKK hackere a MÁV és a Szerencsejáték Zrt. rendszerét is feltörhette

2017.07.22. 19:45
A válasz.hu megszerezte a BKK rendszerét feltörő 18 éves fiú bejelentőlevelét. Ha az igazat írta, akkor nagyobb a baj, mint azt sejteni lehetett.

Blogstar kávéház

2017.07.22. 05:30
Orbán ellenségképe, baloldali kincstárkisöprés, lagymatag Momentum, Trump pénztárcája és Itália élet-halál harca szombati online lapszemlénkben.

Majdnem 30 év után újra van magyar világbajnok kardozónk

2017.07.21. 20:40
A lipcsei vívó világbajnokságon 27 év után nyert magyar versenyző. Szatmári András kemény csatában, de legyőzte dél-koreai ellenfelét.

Kővel, palackokkal dobálta az autókat egy békéssámsoni férfi

2017.07.21. 12:00
A közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indított nyomozást a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság egy békéssámsoni férfival szemben.

Blogstar kávéház

2017.07.21. 05:20
Politikai hungarikum, európai erózió, fideszes szembesítés, jobbikos ámokfutás és Budapestet ellepő fedett ügynökök pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.07.20. 04:00
Orbán mesterterve, Soros mesterkedése, Csisztu kifakadása és Csernus doki pólós trükkjei csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?