Blogolj!

Szijjártó Péter: Alaptalan vádaskodás miatt Frans Timmermansnak le kell mondania

Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke és a bel-és igazságügyi együttműködésért felelős biztosa legutóbbi nyilatkozata minden eddigi határon túlmegy. Az antiszemitizmus vádja méltatlan és elfogadhatatlan, ezért ezt visszautasítjuk – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján pénteken.

Timmermans arra utalt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi pénzügyi spekulánsnak nevezte Soros Györgyöt az Európai Parlament ülésén.

Az M1 által közvetített eseményen a miniszter rámutatott, az a tény, hogy az Európai Bizottság alelnöke antiszemitizmussal vádolta meg annak az országnak a kormányát, amely a legtöbbet tette Európában az antiszemitizmus ellen, az szégyen, Európa szégyene. Kiemelte, Magyarországon az Orbán-kormány bevezette a holokauszt áldozatainak emléknapját, nemcsak Magyarország területén, hanem a határain túl is zsinagógákat újít fel, a holokauszt tagadását büntető törvénykönyvi tényállássá tette, továbbá a hazánkban új alapokra helyezett alkotmányos berendezkedés garantálja a magyar nemzet részét képező magyar zsidóság biztonságát. A miniszter kijelentette, hogy a magyar zsidók közössége mindig számíthat Magyarország tiszteletére, barátságára és védelmére. Nyomatékosan szólt arról, hogy Magyarország zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben.

Szijjártó Péter aláhúzta, hogy ha ezek után Frans Timmermans az antiszemitizmus vádját fogalmazta meg a magyar kormány vonatkozásában, az nem csak hogy szégyen, de Magyarország súlyos megsértése is.

Rámutatott, ha egy európai uniós tisztségviselő ilyen súlyosan megsért egy tagállamot, akkor nem lehet más választása, mint az, hogy le kell mondania a hivataláról.

Frans Timmermans

A miniszter közölte, Frans Timmermans gyáva ember. Az alelnök ugyanis nem akkor fogalmazta meg ezt a súlyos, ráadásul alaptalan vádat, amikor Orbán Viktor ott állt vele szemtől szemben. Ott is lett volna rá lehetősége, amire a miniszterelnök reagálhatott volna. De Frans Timmermans gyáva módon nem akkor fogalmazta meg ezt a súlyos vádat, hanem később, amikor senki nem tudott rá azonnal reagálni – húzta alá a miniszter.

Szijjártó emlékeztetett: kétségtelen, hogy Magyarország kormányának hazánk biztonságát és jövőjét érintő kérdésekben súlyos vitái vannak Soros Györggyel. Kétségtelen, hogy Soros György Magyarország jelenlegi kormányának bukását igyekszik elérni. Ám ezeknek a vitáknak semmi köze nincs Soros György származásához vagy vallásához.

Az EB alelnöke vonatkozó interjújával kapcsolatban a külügyminiszter hozzátette, Frans Timmermans az Európai Unió egységéért aggódik. Szijjártó leszögezte, az Európai Unió egységét nem azoktól az országoktól kell félteni, amely országok a történelemben és a közelmúlt során is nagyon sokat tettek Európa megvédése érdekében. Az Európai Unió egységét nem ezek az országok veszélyeztetik. Az Európai Unió Egységét olyan politikusok veszélyeztetik, mint Frans Timmermans.

A külügyminiszter hozzátette: az is teljesen alaptalan, hogy Magyarország vagy Lengyelország lenne a hibás a Brexitért. A Brexitért azok a brüsszeli politikusok a hibásak, mint például Frans Timmermans, akik miatt az Európai Unió versenyképessége minden kétséget kizárólag jelentős mértékben romlott az elmúlt időszakban. Azok a politikusok hibásak a Brexitért, akik nem voltak képesek és mostanáig sem képesek megtalálni a hatékony válaszokat az Európai Unió előtt álló történelmi kihívásokra.

Szijjártó Péter végezetül emlékeztetett arra, hogy Frans Timmermans migránspárti politikus. Ő illegális bevándorlókkal akarná elárasztani az Európai Uniót. Ez veszélyes. Európa számára az illegális bevándorlás veszélyt jelent. Számtalanszor láttuk és sajnos tapasztaltuk is. Az illegális bevándorlás támogatásával az olyan politikusok, mint Frans Timmermans veszélybe sodorják Európát, s benne Magyarországot. Szjjártó nyomatékkal aláhúzta, hogy Magyarország ezt nem fogja engedni, teljesen mindegy, hogy Frans Timmermans milyen nyomást próbál Magyarországra helyezni. Hozzátette: hazánk nem fogja engedni, hogy Magyarországra vagy Európába Magyarországon keresztül illegális bevándorlók érkezzenek. Ahogy eddig is, úgy ezután is megvédi a kormány Magyarország, illetve az Európai Unió külső határát.

A miniszter hangsúlyozta: azzal, hogy az elmúlt években rendkívül komoly erőfeszítéseket tettünk Magyarország és az Európai Unió külső határának megvédése érdekében, ezzel mindenkinél többet tett hazánk Európa és az Európában élő zsidó közösség megvédése érdekében.

Megismételte, a megfogalmazott antiszemitizmus vád miatt Frans Timmermansnak nincs más lehetősége, mint lemondani.

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37909/pics/lead_800x600.png
antiszemita vád,Frans Timmermans,gyáva,mondjon le,Szijjártó Péter
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán Viktor Európa biztonságának helyreállítását sürgeti

2017.08.18. 10:20
A miniszterelnök úgy fogalmazott: a szörnyű barcelonai támadás megerősíti azon meggyőződésünket, hogy az előttünk álló időszak legfontosabb feladata Európa és az …

Regionális központot hozott létre a Bosch Miskolcon

2017.07.25. 14:10
A Bosch legújabb beruházásának eredményeként regionális szolgáltató központtal egészült ki Miskolcon a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft., amely így Európa …

Szijjártó: Netanjahu látogatása politikai és gazdasági téren is új dimenziókat nyit

2017.07.19. 10:05
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kiállása Magyarország mellett egyértelmű cáfolata az országot ért hazug és …

A visegrádi együttműködés Európa növekedésének motorja

2017.07.10. 11:05
Rendkívüli mértékben felértékelődik a visegrádi és a közép-európai együttműködés, mert a jelenlegi kiélezett helyzetben nőtt a jelentősége annak a józan észre és …

Szijjártó keményen helyre tette Schulzot

2017.06.25. 15:55
A magyar külügyminiszter azonnal, keményen és határozottan visszaszólt az ismét Orbángyalázásba keveredő Martin Schulznak.

Óriási beruházást indít Magyarországon a Siemens

2017.06.20. 11:30
A Siemens a budapesti Power and Gas üzem telephelyén mintegy 10 milliárd forint beruházással bővíti gáz- és gőzturbinalapát-gyárát.

Szijjártó: nem engedünk az Európai Bizottság zsarolásának

2017.06.13. 09:50
A magyar kormány zsarolásnak és európaiatlan magatartásnak tekinti, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást kíván indítani azon tagállamok ellen, …

Szijjártó: csak a magyar határvédelem jelent megoldást

2017.05.22. 16:50
Az elmúlt időszakban csak a rendkívül szigorú magyar határvédelem és a kerítés a szerb-magyar határon jelentett megoldást az illegális migrációval szemben.

Sikeres az Orbán-kormány "Keleti nyitás" startégiája

2017.05.14. 07:55
A kínai elnök "Egy övezet, egy út" stratégiája nagyon komoly lehetőségeket jelent Európának, amiket a kontinensnek ki kell használnia!

Magyarnak lenni kihívás és bátorság

2017.05.07. 17:25
Szerencsés nemzet vagyunk, mert bárhol élnek a magyarok, megvan köztük az összetartozás - hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter szombaton Budapesten, a Magyarország Barátai Alapítvány konferenciáján.

Ezeket a cikkeket olvastad már?