Blogolj!

Blogstar kávéház

Szembesítés

A DK elnöke állítólag kiteríti a lapjait, ha a kormányfő elmegy a nemzetbiztonsági bizottság ülésére.

Folytatódik a Gyurcsány-saga: a volt miniszterelnök még mindig azt állítja, látott a Fidesz törvénytelen finanszírozásáról dokumentumokat, és az oroszok ezekkel zsarolhatják Orbánt, ám bizonyítékait nem mutatta be – írja a HVG.

„Ha Orbán nem lesz gyáva és eljön, akkor én is ott leszek és szembesítem a birtokomban lévő információkkal a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésén (…). Ha Orbán gyáva lesz, és nem jön el az ülésre, akkor nyilván én sem fogok elmenni, de minden birtokomban lévő információról személyesen, hivatalosan tájékoztatni fogom a nemzetbiztonsági bizottság elnökét.”

Ha Orbán elmegy a bizottsági ülésre, Gyurcsány megmutatja a dokumentumait

A világhírű belga sör a világörökség része, a magyar ettől fényévekre van még. Tamáska János, a belga sörök legnagyobb hazai importőre legalább a kultúráját igyekszik átadni a magyaroknak.

Kétharmad

A Momentum továbbra is törvényileg zárná ki Orbán és Gyurcsány újabb miniszterelnökségét.

A mozgalom a Kúriához fordult, miután a Nemzeti Választási Bizottság elkaszálta a vonatkozó népszavazási kérdéseiket. Azt remélik, mihamarabb pozitív döntés születik az ügyben.

„A Momentum arról akarta megkérdezni a magyarokat, szerintük szükség lenne-e rá, hogy (az amerikai elnökséghez hasonlóan) egy politikus legfeljebb két ciklusra lehessen miniszterelnök. A párt szerint a kérdést a magyarok 2/3-a támogatná. Ha a népszavazás átmenne, akkor 2018-ban sem Orbánt, sem Gyurcsányt nem jelölhetné a saját pártjuk.”

Fellebbez a Momentum, a Kúria dönt az Orbánt kizáró népszavazásról

Miután kedden a Nemzeti Választási Bizottság a Momentum mindkét beadott népszavazási kérdését elkaszálta, a párt pénteken beadta a fellebbezését a Kúriához. A Kúriának 90 napja van megvizsgálni a kérdéseket. A Momentum azonban reméli, hogy minél előbb döntés születhet az ügyben.

Múmia

Soros ma már csak egy mozogni is alig képes bábu, akit Brezsnyevhez hasonlóan addig működtet a gépezet, amíg még használható.

Csütörtökön a Lokál írt arról, hogy Soros György Istennek hiszi magát, pénteken a Demokratában Bencsik András igyekezett tromfolni.

„Soros nem akkor hal majd meg, amikor számára is üt a végzet órája, hanem amikor a láthatatlan hatalmi gépezet eldöntötte, ki lépjen a helyére, és mi legyen azután.”

Soros már múmia | Demokrata

Az embernek George Soros láttán a néhai Brezsnyev jut az eszébe. A nagy spekuláns úgy mozgott, olyan tehetetlenül lépkedett az őt ölelő karokkal váró Juncker felé, mint egy lárvaarcú élőhalott, divatos kifejezéssel: walking dead. Ez volna a világ ura? Ettől a szánalmasan totyogó aggastyántól rettegnek a gyenge demokráciák Grúziától Macedóniáig?

Huszonöt

Az uniós pénzekkel való visszaélésekről rendeztek konferenciát Budapesten, a magyar kormányzat kihagyta az eszmecserét.

Az Európai Bizottság és az OLAF jelentése szerint 2015-ben az EU pénzügyi alapjait károsító szabálytalanságok 3,2 milliárd eurónyi forrást érintettek, az eltűnt pénz 680 millió eurót tett ki. A Transparency International vizsgálatai szerint Magyarországon az uniós forrásokkal történő csalásoknál 25 százalékos az átlagos túlárazás – tudósít a Népszava.

„Az életképes civil társadalom rendkívül fontos a korrupcióval szembeni küzdelemhez. Az a tény, hogy bizonyos NGO-k nemzetközi szinten is működnek, vagy éppen nemzetközi támogatást kapnak, csak gazdagabbá tesz egy demokráciát. (...) Nem várhatják, hogy kívülről az OLAF oldja meg az önök problémáit. Mi támogatást tudunk adni, és ahol tudjuk, segítjük a magyar hatóságokat.”

Uniós pénzek - A csalóké 25 százalék

Konferenciát rendeztek Budapesten az uniós pénzekkel való visszaélésekről. A magyar kormányzat bojkottálta az eszmecserét. Bojkottálta a magyar ügyészség illetve a kormányapparátus a Transparency International (TI) korrupcióellenes konferenciáját, pedig olyan, európai vezető szakemberek vettek részt rajta, mint a magyar négyes metró ügyét is felgöngyölítő Európai Csalásellenes Hivatal (OLAF) főigazgatója, Giovanni Kessler, és az utóbbi években a román politikai elit korrupciós ügyeit feltáró Nemzeti Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) vezető ügyésze, Laura Codruta Kövesi.

Üzenet

Bukarest fél szemét mindig Budapesten tartja, ne adjunk tippeket a román kormány retorikájához!

Érdekes összeállítást készített a Mandider, Kolozsváron kocsmázó erdélyi fiatalokat kérdezett, mit üzennének a magyar kormánynak és a hazai közvéleménynek.

„Az erdélyi elitnek könnyebb az élete, Kolozsváron simán eljár a magyar színházba vagy operába a román értelmiség – és fordítva.”

Mit üzennek az erdélyi fiatalok Budapestnek? (videó) | Mandiner

Mit üzennek az erdélyi fiatalok Budapestnek? (videó) | Mandiner: Bukarest fél szemét mindig Budapesten tartja, ne adjunk tippeket a román kormány retorikájához! Jöjjenek gyakran Erdélybe! Arról kérdeztük a szombat este Kolozsváron kocsmázó erdélyi fiatalokat, mit üzennének a magyar kormánynak és a hazai közvéleménynek.

Hálózat

A pénteki Reggeli Show-ban jelentették be Sebestyén Balázsék, hogy tovább terjeszkedik a Rádió1.

Andy Vajna rádiójának terjeszkedéséről az Origo számol be, megemlítve, hogy többek között Baranya, Hajdú-Bihar, Győr-Moson-Sopron, Heves és Nógrád megyében is folyik az építkezés.

„A jó hír az, hogy rengeteg rádió jelentkezett, ami szeretne csatlakozni a Rádió1-be. Jelenleg ott tartunk, hogy a városokra vonatkozó hálózatba csatlakozási kérelmeket beadtuk, kereskedelmi és programmegállapodások születtek.”

Még több városban lehet majd hallgatni Sebestyén Balázsékat

A Reggeli Show műsorvezetői vicces videóban tudatták a követőkkel, hogy péntek reggel nagy bejelentést tesznek - ma élő adásban árulták el, hogy miről van szó. Mint a Reggeli Show-ból kiderült, Sebestyén Balázsékat hamarosan még több településen érhetik el a hallgatók. "A jó hír az, hogy rengeteg rádió jelentkezett, ami szeretne csatlakozni a Rádió1-be.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37928/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Magyarellenes iskolai támadás Erdélyben - Felelősségére figyelmeztet az RMDSZ

2017.09.23. 19:00
A román médiát és a politikusok egy részét is felelősség terheli azért, hogy két román fiú egy magyarul beszélő ötödikes kislányra …

Magyarország kétféle választ ad az ukrán oktatási törvényre

2017.09.23. 15:30
Magyarország diplomáciai választ is ad az ukrán oktatási törvény elfogadhatatlan módosítására, ugyanakkor folytatja a humanitárius segítségnyújtást is - közölte …

Elképzelhető, hogy megint robbantottak Észak-Koreában

2017.09.23. 13:55
Kis erejű, 3,4-es fokozatú földrengés volt szombaton Észak-Koreában, az epicentruma mindössze öt kilométerre volt a szeptember 3-ai föld alatti nukleáris robbantás helyszínétől, az …

Blogstar kávéház

2017.09.21. 03:05
A gőgös giccs szimbóluma, szárnyaszegett nemzeti melldöngetés, menekülő cefreceleb és a virtuális játszóterek veszélyei csütörtöki online lapszemlénkben.

Áder János: a vízválság előbb sújthat bennünket, mint a klímaváltozás

2017.09.20. 21:25
Az államfő Ferenc pápa szavait idézte beszédében: Isten mindig megbocsát, az ember néha megbocsát, a természet azonban soha nem bocsát meg.

Blogstar kávéház

2017.09.20. 04:15
Uniós nyüzsgés Felcsúton, iszlám világoffenzíva, relativizált nemi erőszak, trumpista hadüzenetek és felmelegített döglött akták szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.19. 04:15
Botka és Gyurcsány párviadala, Szanyi kapitány és a vadállatok, uniós közpénztemető beruházások és Orbán futása keddi online lapszemlénkben.

Dr. Bátyi Zoltán „Az év jogász írója” elismerésben részesült

2017.09.18. 18:05
Az Irodalmi Rádió szerkesztősége ez év elején több országos pályázatot írt ki "Az év jogász írója és költője", " Az év orvos írója …

Ezeket a cikkeket olvastad már?