Blogolj!

Kulcsár Krisztián és Yoda mester: Céltudatosság, semmi más

Új elnöke van a Magyar Olimpiai Bizottságnak, a szervezet tisztújító ülését követően a kétszeres olimpiai ezüstérmes, egyéniben világbajnok vívót, az eddig Svájcban dolgozó Kulcsár Krisztiánt választotta meg első emberének. A Budapesti Olimpiáért Mozgalom egyik alapítója továbbra is elkötelezett az iránt, hogy hazánk ötkarikás játékokat rendezzen. A SZEGEDma.hu interjúja.

- Kedden választották meg a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének. Ezt követően azt nyilatkozta, szerdán máris munkába áll, tehát nem tétlenkedett. Hogy zajlottak az első munkanapok?

- Ez a második napom, amit a hivatalban töltök (az interjú csütörtökön készült – a szerk.). Rögtön a választás után találkoztam az elnökség tagjaival, átbeszéltük a főbb irányokat, illetve azt, hogy a meghirdetett programot miként tudjuk a gyakorlatba átültetni. Tájékozódom a meglévő helyzetről, priorizálom az előttem álló feladatokat. Mondjuk úgy, az ismerkedésen túl vagyunk már, és a napi ügyek felvétele zajlik.

- Mennyire tekint kiemelt feladatként arra, hogy az olimpiai eszme szélesebb körben terjedjen el Magyarországon? Túl vagyunk egy visszavont pályázaton, viszont, ahogyan a Budapesti Olimpiáért Mozgalom elnöke, Szalay-Berzeviczy Attila is fogalmazott portálunknak, céljuk, hogy ismét megteremtsék a többségi támogatottságot az olimpiai pályázat mögött. Ebben összecsenghet az, amit ön is említett egyik első interjújában: fontos, hogy jobb kommunikációval bírjon a Magyar Olimpiai Bizottság.

- Teljességgel természetes és magától értetődő, hogy én mint a Budapesti Olimpiáért Mozgalom egyik alapítója és most már a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke elkötelezett vagyok amellett, hogy Magyarország valamikor olimpiát rendezzen. Elsődleges feladat, hogy e mögé társadalmi konszenzust alakítsunk ki, és azt, hogy az olimpiai eszme újra megkérdőjelezhetetlen legyen minden magyarnak. Ami a jobb kommunikációt illeti, ezt érdemes konkretizálni. Nem egyoldalú kommunikációról beszélek, hanem a tényleges együttműködésről, a partnerség kialakításáról, aminek a kommunikáció a része azokkal a szereplőkkel, a hazai sportvilággal, akikkel nem feltétlenül volt a legjobb ez a kooperáció. Ezen javítani szeretnék, és javítani is fogunk. Ebben benne van ugyanúgy az állami sportirányítás, a sport-szakállamtitkárság, és beleértendők természetesen az olimpiai charta alapján a MOB első számú tagjai, a sportági szakszövetségek, az egyesületek és a műhelyek. Szélesre kell tárjuk az ajtót az üzleti világ előtt, hogy külső forrásokat tudjunk ismét magunkhoz vonzani. Lehet, hogy ezzel kellett volna kezdenünk, mert kulcsfontosságú az is, hogy a média felé való kommunikációnk is javuljon.

- Szintén említette, a magyar sport számára fontos lenne, hogy minél több tisztségviselői szerepet töltsenek be hazánk sportvezetői a nemzetközi szervezetekben. Ezt illetően személyes tapasztalatokkal is rendelkezik, hiszen a Nemzetközi Vívószövetség sportigazgatójaként dolgozott 2014 óta.

- Nemzetközi szempontból a magyar sport első számú képviselője, partnere minden körülmények között a nemzeti olimpiai bizottság. Amikor általánosságban a sportot képviselni kell, akkor - függetlenül az adott ország sportirányítási helyzetétől - első partner a nemzeti olimpiai bizottság. Nyilvánvalóan sokat segít, hogy személyes kapcsolatrendszert építettem ki több nemzetközi olimpiai bizottsági taggal és sok nemzetközi szövetséggel is. Ez már most érezhető, amikor az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál kapcsán az Európai Olimpiai Bizottsággal tárgyalok.

A BOM küldöttsége Szegeden: Mizsér Attila, a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. sportigazgatója, Bóta Kinga, a BOM főtitkára, Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM elnöke és Kulcsár Krisztián alelnök.

- Milyen szerepet tölthet be Szeged a magyar sport életében? Nemrégen a városban járt ön is, amikor a BOM országjárásának első állomásaként Szegedre érkeztek, és a Budapesti Olimpiáért Mozgalom szervezetépítéséről tárgyaltak potenciális helyi partnerekkel.

- Nem véletlenül látogattuk meg Szegedet, a város zászlóshajója a magyar sportnak, talán nem is kell kiemelnem azokat a sportágakat, amelyekben Szeged élen jár, és világversenyeket is rendeznek. Teljesen természetes, hogy egy nagyon erős bástya lesz a jövőben is, teljes erővel támaszkodunk a szegedi sportra.

- Miért választotta jelmondatának a Csillagok háborújából ismert Yoda mestertől vett idézetet, miszerint: „Tedd vagy ne tedd! De ne próbáld!”?

- Ez egy nagyon találó mondás arra a helyzetre, amivel jómagam is szembesültem, amikor nagyon erősen elkezdtem gondolkozni azon, hogy induljak a MOB-elnökségért. Teljesen nyilvánvaló volt, hogy két ilyen kiemelkedő személyiség mellett, akik velem ringbe szálltak, önmagában a próbálkozás kevés lett volna. Céltudatos és határozott elszánás volt bennem ezt illetően. És ugyanilyen céltudatos elszánás van bennem a programom megvalósításában is!

Forrás: SZEGEDma.hu

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37977/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,BOM,Interjú,Kulcsár Krisztián,MOB,olimpia
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Kiszelly Zoltán: lelassul a Soros-terv megvalósítása

2017.09.25. 11:45
Angela Merkel pártja nyerte a németországi választásokat, de… Nagyon sok kérdés vár tisztázásra az előttünk álló időszakban, hiszen a győztes és a vesztesek is gyengültek, …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Magyarellenes iskolai támadás Erdélyben - Felelősségére figyelmeztet az RMDSZ

2017.09.23. 19:00
A román médiát és a politikusok egy részét is felelősség terheli azért, hogy két román fiú egy magyarul beszélő ötödikes kislányra …

Ezeket a cikkeket olvastad már?