Blogolj!

Kulcsár Krisztián és Yoda mester: Céltudatosság, semmi más

Új elnöke van a Magyar Olimpiai Bizottságnak, a szervezet tisztújító ülését követően a kétszeres olimpiai ezüstérmes, egyéniben világbajnok vívót, az eddig Svájcban dolgozó Kulcsár Krisztiánt választotta meg első emberének. A Budapesti Olimpiáért Mozgalom egyik alapítója továbbra is elkötelezett az iránt, hogy hazánk ötkarikás játékokat rendezzen. A SZEGEDma.hu interjúja.

- Kedden választották meg a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének. Ezt követően azt nyilatkozta, szerdán máris munkába áll, tehát nem tétlenkedett. Hogy zajlottak az első munkanapok?

- Ez a második napom, amit a hivatalban töltök (az interjú csütörtökön készült – a szerk.). Rögtön a választás után találkoztam az elnökség tagjaival, átbeszéltük a főbb irányokat, illetve azt, hogy a meghirdetett programot miként tudjuk a gyakorlatba átültetni. Tájékozódom a meglévő helyzetről, priorizálom az előttem álló feladatokat. Mondjuk úgy, az ismerkedésen túl vagyunk már, és a napi ügyek felvétele zajlik.

- Mennyire tekint kiemelt feladatként arra, hogy az olimpiai eszme szélesebb körben terjedjen el Magyarországon? Túl vagyunk egy visszavont pályázaton, viszont, ahogyan a Budapesti Olimpiáért Mozgalom elnöke, Szalay-Berzeviczy Attila is fogalmazott portálunknak, céljuk, hogy ismét megteremtsék a többségi támogatottságot az olimpiai pályázat mögött. Ebben összecsenghet az, amit ön is említett egyik első interjújában: fontos, hogy jobb kommunikációval bírjon a Magyar Olimpiai Bizottság.

- Teljességgel természetes és magától értetődő, hogy én mint a Budapesti Olimpiáért Mozgalom egyik alapítója és most már a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke elkötelezett vagyok amellett, hogy Magyarország valamikor olimpiát rendezzen. Elsődleges feladat, hogy e mögé társadalmi konszenzust alakítsunk ki, és azt, hogy az olimpiai eszme újra megkérdőjelezhetetlen legyen minden magyarnak. Ami a jobb kommunikációt illeti, ezt érdemes konkretizálni. Nem egyoldalú kommunikációról beszélek, hanem a tényleges együttműködésről, a partnerség kialakításáról, aminek a kommunikáció a része azokkal a szereplőkkel, a hazai sportvilággal, akikkel nem feltétlenül volt a legjobb ez a kooperáció. Ezen javítani szeretnék, és javítani is fogunk. Ebben benne van ugyanúgy az állami sportirányítás, a sport-szakállamtitkárság, és beleértendők természetesen az olimpiai charta alapján a MOB első számú tagjai, a sportági szakszövetségek, az egyesületek és a műhelyek. Szélesre kell tárjuk az ajtót az üzleti világ előtt, hogy külső forrásokat tudjunk ismét magunkhoz vonzani. Lehet, hogy ezzel kellett volna kezdenünk, mert kulcsfontosságú az is, hogy a média felé való kommunikációnk is javuljon.

- Szintén említette, a magyar sport számára fontos lenne, hogy minél több tisztségviselői szerepet töltsenek be hazánk sportvezetői a nemzetközi szervezetekben. Ezt illetően személyes tapasztalatokkal is rendelkezik, hiszen a Nemzetközi Vívószövetség sportigazgatójaként dolgozott 2014 óta.

- Nemzetközi szempontból a magyar sport első számú képviselője, partnere minden körülmények között a nemzeti olimpiai bizottság. Amikor általánosságban a sportot képviselni kell, akkor - függetlenül az adott ország sportirányítási helyzetétől - első partner a nemzeti olimpiai bizottság. Nyilvánvalóan sokat segít, hogy személyes kapcsolatrendszert építettem ki több nemzetközi olimpiai bizottsági taggal és sok nemzetközi szövetséggel is. Ez már most érezhető, amikor az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál kapcsán az Európai Olimpiai Bizottsággal tárgyalok.

A BOM küldöttsége Szegeden: Mizsér Attila, a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. sportigazgatója, Bóta Kinga, a BOM főtitkára, Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM elnöke és Kulcsár Krisztián alelnök.

- Milyen szerepet tölthet be Szeged a magyar sport életében? Nemrégen a városban járt ön is, amikor a BOM országjárásának első állomásaként Szegedre érkeztek, és a Budapesti Olimpiáért Mozgalom szervezetépítéséről tárgyaltak potenciális helyi partnerekkel.

- Nem véletlenül látogattuk meg Szegedet, a város zászlóshajója a magyar sportnak, talán nem is kell kiemelnem azokat a sportágakat, amelyekben Szeged élen jár, és világversenyeket is rendeznek. Teljesen természetes, hogy egy nagyon erős bástya lesz a jövőben is, teljes erővel támaszkodunk a szegedi sportra.

- Miért választotta jelmondatának a Csillagok háborújából ismert Yoda mestertől vett idézetet, miszerint: „Tedd vagy ne tedd! De ne próbáld!”?

- Ez egy nagyon találó mondás arra a helyzetre, amivel jómagam is szembesültem, amikor nagyon erősen elkezdtem gondolkozni azon, hogy induljak a MOB-elnökségért. Teljesen nyilvánvaló volt, hogy két ilyen kiemelkedő személyiség mellett, akik velem ringbe szálltak, önmagában a próbálkozás kevés lett volna. Céltudatos és határozott elszánás volt bennem ezt illetően. És ugyanilyen céltudatos elszánás van bennem a programom megvalósításában is!

Forrás: SZEGEDma.hu

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37977/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,BOM,Interjú,Kulcsár Krisztián,MOB,olimpia
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.07.20. 04:00
Orbán mesterterve, Soros mesterkedése, Csisztu kifakadása és Csernus doki pólós trükkjei csütörtöki online lapszemlénkben.

Tusványos - Új óvodák létesülnek Kárpát-medence-szerte

2017.07.19. 17:50
Kárpát-medence-szerte 65-70 új óvoda létesülhet, és 265 óvoda megújulhat a magyar kormány külhoni óvodafejlesztési programjának első ütemében.

Bombariadó a nemzetközi vonatjáratokon

2017.07.19. 12:40
Bombafenyegetés miatt a rendőrség átvizsgálja az összes nemzetközi vonatot- közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Blogstar kávéház

2017.07.19. 03:10
Pokoli nyarak, bibliai mesék, nyílt muszlimellenesség, balliberális látszatkoalíció és jobbikos kuncogás szerdai online lapszemlénkben.

Dézsy Zoltán: A félelmemet mindig legyőzte az újságírói kíváncsiságom

2017.07.18. 07:00
A Seuso-kincsek legendás útja több országon átívelő történet, amiben közrejátszott a politika, pénz és a hatalmi harcok. Dézsy Zoltán …

Blogstar kávéház

2017.07.18. 03:55
Orbán levele, Marcon korlátai, a nyugati pénzemberek bolsevista sameszai és a magyarok lelkére törő sátánfajzat keddi online lapszemlénkben.

Óriási siker: Budapest rendezheti a 2024-es rövidpályás úszó vb-t

2017.07.17. 13:15
Budapest rendezheti a 2024-es rövidpályás úszó-világbajnokságot.

Blogstar kávéház

2017.07.17. 04:40
Uniós pesszimizmus, Soros vigyora, Gyurcsány csábítása, Orbánbasi és a fideszbirkák, no meg külföldön habzó magyar sör hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.07.16. 04:50
Határokon átívelő nemzetegyesítés, nemzetállamok feletti massza, momentumos uszítás és szocialista hónaljszag vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.07.15. 05:35
Látványos csúcsgála versus giccses hakni a Duna partján, balatoni halbotrány és Szanyi kapitány gyorsulási versenye szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?