Blogolj!

Magyarnak lenni kihívás és bátorság

Szerencsés nemzet vagyunk, mert bárhol élnek a magyarok, megvan köztük az összetartozás - hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter szombaton Budapesten, a Magyarország Barátai Alapítvány konferenciáján.

Koszorús Ferenc (j2) és Balogh Gyula (j) átvették a Magyarország Barátja Díjat Varga Mihálytól és Vizi E. Szilvesztertől a Magyarország Barátai Alapítvány kuratóriumának elnökétől (b2) az alapítvány konferenciáján a Pesti Vigadóban (fotó: mti)

Varga Mihály előadásában úgy fogalmazott: magyarnak lenni manapság kihívás és bátorság egyszerre, mert - ahogy az elmúlt években gyakran - Magyarország most is viták kereszttüzében áll. 

Kiemelte például, hogy Magyarországnak az Európai Unióval is "nagyon éles" vitája van a migráció kérdésében. 

A miniszter kitért Frans Timmermans, az Európai Bizottság (EB) első alelnökének nyilatkozatára is, amelyben "antiszemita beszédként" interpretálta Orbán Viktor kormányfő felszólalását. Varga Mihály döbbenetesnek nevezte, hogy azt a kormányt vádolják antiszemitizmussal, amely bevezette a holokauszt emléknapot, és Magyarországon és a határokon túl is kiemelten kezelte holokauszt ügyét. Példaként említette, hogy Szabadkán Magyarország támogatásával újítják fel a zsinagógát.

Egy olyan "vitakultúrával" kell felvenni a versenyt, amelyben folyton innovatív elemek jelennek meg, valótlan és alaptalan dolgokkal vádolják a kormányt - fejtette ki a miniszter, kiemelve: ezért "szükség van Magyarország barátaira".

A viták tartósak lesznek, de "az idő igazolhat minket" - fogalmazott a miniszter, aki felidézte azt is, hogy korábban bírálták a kormányt, amikor táblákon szerepelt, hogy a Magyarországra érkezőknek be kell tartaniuk a törvényeket. Most két év elteltével a német kancellár választási kampányában hangoztatja, hogy aki Németországba érkezik, annak be kell tartania törvényeiket - jegyezte meg a miniszter.

A "Magyarnak lenni jó" című konferencián Varga Mihály felidézte: az elmúlt hét évben a magyar kormány a legtöbb kérdésben sikerrel járt a különböző nemzetközi intézményekkel folytatott vitákban. Az idő - már több esetben - "minket igazolt" - mondta a miniszter. Példaként említette, hogy a munkanélküliség, amely 2010-ben még majdnem 12 százalék volt, mostanra 4,5 százalékra csökkent. Csökkentették a lakosság terheit, számos, a családpolitikát segítő adókedvezményt vezettek be. 2010-ben még a tíz legkockázatosabb ország között említették Magyarországot, ma már mindhárom nagy hitelminősítőnél befektetésre ajánlott kategóriába tartozik az ország. Kiemelt cél volt az államadósság csökkentése is - jegyezte meg a miniszter, akit megtapsolt a közönség, mikor bejelentette: 2018 végéig 69 százalékra csökkenhet az államadósság mértéke.

Az alapítvány küldetése, hogy Magyarország eseményeiről és a magyarok eredményeiről értékközpontú, de pártatlan tájékoztatást nyújtson. Tagjai a világban élő, sikeres és a magyar kultúrát szerető, külföldön élő magyarok és külföldiek.

Két dolog miatt indult el az alapítvány, hogy megértést és támogatást kérjenek a céljaikhoz - emelte ki Varga Mihály, aki köszönetét fejezte ki az alapítványnak, amelynek tagjai bebizonyították: "Magyarország való barátai".

A Magyarország Barátai Alapítvány péntektől vasárnapig tartja negyedik világtalálkozóját Budapesten. A Pesti Vigadóban tartott szombati rendezvényen átadták a "Magyarország Barátja Díj" nevet viselő elismeréseket is.

A díjat idén Lipták Béla, az amerikai magyar lobbi vezetője, az Amerikai Magyar Szövetség és Reinhard Olt német újságíró kapta.

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/37986/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,antiszemita vád,bevándorlás,Brüsszel,migráció,varga mihály
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Késeltek Németországban, egy ember meghalt

2017.08.18. 19:30
Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

Késes ámokfutó Finnországban - Frissítve

2017.08.18. 16:30
Több embert megsebesített, ketten meghaltak.

Újabb gázolásos merénylet történt Spanyolországban - Frissítve

2017.08.18. 09:00
A gázolásos merényletet a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában követték el, hét embert megsebesítettek, …

Blogstar kávéház

2017.08.18. 03:50
Agymosott gyermekterroristák, orrcseppfüggő nemzet, öngyilkos netes őrület, szemhéjplasztikázott sztárok és Gyurcsány, a hasznos idióta pénteki online lapszemlénkben.

Terrortámadás Barcelonában, 13 halott, legalább 50 sérült – Frissítve

2017.08.17. 18:15
Barcelona belvárosában egy fehér furgon hajtott a tömegbe. 13 halott és 50 sérült van.

Ezeket a cikkeket olvastad már?