Blogolj!

Blogstar kávéház

Bukta

Gyurcsány és Botka is megszavazta a tizenharmadik havi nyugdíj eltörlését.

A napok óta folyó vitához a TV2 Tények és az Origo közölt újabb adalékokat, beszámolva a 2009. május 11-i név szerinti parlamenti szavazás részleteiről.

„A törvényjavaslat indoklásában a kormány beismerte, hogy a 13. havi nyugdíj a jövőben nyugdíjba vonuló generációk számára, mint ígéret, nem tartható fenn.”

Gyurcsány és Botka is megszavazta a 13 havi nyugdíj eltörlését

Tények: Gyurcsány Ferenc kormányfőként nemcsak benyújtotta a javaslatot, hanem meg is szavazta.

Állatiasodás

Áder János azt üzente: drámai mértékben romlott közbeszédünk színvonala.

A Válasz Online elemezte az államfő ünnepélyes eskütétele alkalmából elmondott beszédét, és egyetért az üzenettel: közös a felelősség, gátat kell vetni az állatiasodásnak.

„Ez az eskütételi beszéd tűpontos figyelmeztetés. A törzsi őrjöngésbe hajló kampány és a gátlások nélküli bulvárpolitika bírálata csak látszólag stíluskritika, mivel az aktuális hatalomtechnika legmélyebb rétegeit érinti.”

Elállatiasodó közbeszéd: Áder Jánosnak igaza van!

A törzsi őrjöngésbe hajló kampány és a gátlások nélküli bulvárpolitika bírálata csak látszólag stíluskritika.

Gazda

Élete elírását követte el a Jobbik.

A 24.hu hívta fel rá a figyelmet, hogy Vona Gábor pártja furcsa módon hadilábon áll a nevekkel (is), egy beadványban Simicska Istvánnak nevezték Simicskó István honvédelmi minisztert, amit Rétvári Bence államtitkár azonnal le is csapott.

„Több mint beszédes elírás, de az önök kérdésében olvasottakkal szemben a kormánynak nincs Simicska nevű minisztere, csak a Jobbiknak van ilyen nevű új gazdája. Ugyanakkor gyakran előfordul, hogy ha egymás között állandóan csak Simicskáról beszélnek, tőle kapják az utasításokat, akkor bizony öten is aláírnak egy ilyen hibát tartalmazó kérdést.”

Legenderistázta a Jobbik a Fideszt, és közben elkövették életük elírását

Mennyi az esélye annak, hogy pont a Jobbik ír Simicskát Simicskó helyett egy parlamenti bedványban?

Kontinensfoglalás

Budaházy György ismét beszólt a Jobbiknak.

A nemzeti radikálisok ikonikus alakja erősen bírálja a Vona-párt a CEU-üggyel és Sorossal kapcsolatos álláspontját, köpönyegforgatását – írja a 888.hu.

„Budaházy szerint Soros György egy gazember, ugyanis feketén-fehéren kiderült, hogy Soros György óriás pénzekkel van benne az új kontinensfoglalók behajóztatásában, ezzel bizony önszántából feliratkozott a legnagyobb problémák listájára! Elmondása szerint veszélyes időkben pedig nemcsak a lehetséges frontvonalakon való helytállásra kell felkészülni, hanem a hátországban is semlegesíteni kell a diverzánsokat, az ellenség ügynökeit.”

Budaházy ismét beszólt a Jobbiknak

A nemzeti radikálisok ikonikus alakja nem először tett utalást azokra a magukat hazafinak mondó politikusokra, akik a nemzeti összefogás helyet...

Illiberalizmus

A norvég miniszterelnök újabb üzenetet küldött a magyar kormánynak.

A HVG cikkében az olvasható, Erna Solberg szerint Magyarországnak és Lengyelországnak engedélyeznie kell a civil szervezetek független finanszírozását a meghosszabbítás előtt álló norvég támogatási program keretében.

„A politikus az NTB norvég hírügynökségnek nyilatkozva kizárta, hogy a két ország ellenőrizze a források elosztását, szerinte ezt csak független szervezetekre bízhatják. Hozzátette: az illiberális hatalmak nem értik a független civil társadalom szükségességét.”

Norvég Alap: beszólt a kormánynak a norvég miniszterelnök

Erna Solberg szerint az illiberális hatalmak nem értik, miért fontos a független civil társadalom.

Finomság

Központilag meghatározott minőség-ellenőrzést vezetne be a menzákon a kormány.

Igen lesújtó képet vázolt fel a hazai közétkeztetés helyzetéről az a Magyar Nemzet birtokába került törvénytervezet, mely megreformálná a menzák finanszírozását – az új rendszerben előtérbe kerülhetnek a tőkeerős cégek, amelyeknek lenne elegendő forrásuk a fejlesztésekre.

„A javaslat alapján az állam nemcsak finanszírozná a közétkeztetést, hanem a minőségi és a szervezési feladatokba is beleszólna. Olyan cégek végezhetnének közétkeztetési tevékenységet, amelyek vállalják, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a megfelelő konyhák és ebédlők kialakítására, a dolgozók felkészültségére, a táplálkozás-egészségügyi előírások betartására, az agrárpolitikai szempontok érvényesítésére, valamint arra is, hogy a felszolgált ételek gusztusosak és finomak legyenek.

Állami pontrendszer a menzákon?

A közkonyhák felújítására a következő tíz évben 150-200 milliárdot adna egy tervezet.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38043/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Magyarellenes iskolai támadás Erdélyben - Felelősségére figyelmeztet az RMDSZ

2017.09.23. 19:00
A román médiát és a politikusok egy részét is felelősség terheli azért, hogy két román fiú egy magyarul beszélő ötödikes kislányra …

Magyarország kétféle választ ad az ukrán oktatási törvényre

2017.09.23. 15:30
Magyarország diplomáciai választ is ad az ukrán oktatási törvény elfogadhatatlan módosítására, ugyanakkor folytatja a humanitárius segítségnyújtást is - közölte …

Ezeket a cikkeket olvastad már?