Blogolj!

Blogstar kávéház

Bukta

Gyurcsány és Botka is megszavazta a tizenharmadik havi nyugdíj eltörlését.

A napok óta folyó vitához a TV2 Tények és az Origo közölt újabb adalékokat, beszámolva a 2009. május 11-i név szerinti parlamenti szavazás részleteiről.

„A törvényjavaslat indoklásában a kormány beismerte, hogy a 13. havi nyugdíj a jövőben nyugdíjba vonuló generációk számára, mint ígéret, nem tartható fenn.”

Gyurcsány és Botka is megszavazta a 13 havi nyugdíj eltörlését

Tények: Gyurcsány Ferenc kormányfőként nemcsak benyújtotta a javaslatot, hanem meg is szavazta.

Állatiasodás

Áder János azt üzente: drámai mértékben romlott közbeszédünk színvonala.

A Válasz Online elemezte az államfő ünnepélyes eskütétele alkalmából elmondott beszédét, és egyetért az üzenettel: közös a felelősség, gátat kell vetni az állatiasodásnak.

„Ez az eskütételi beszéd tűpontos figyelmeztetés. A törzsi őrjöngésbe hajló kampány és a gátlások nélküli bulvárpolitika bírálata csak látszólag stíluskritika, mivel az aktuális hatalomtechnika legmélyebb rétegeit érinti.”

Elállatiasodó közbeszéd: Áder Jánosnak igaza van!

A törzsi őrjöngésbe hajló kampány és a gátlások nélküli bulvárpolitika bírálata csak látszólag stíluskritika.

Gazda

Élete elírását követte el a Jobbik.

A 24.hu hívta fel rá a figyelmet, hogy Vona Gábor pártja furcsa módon hadilábon áll a nevekkel (is), egy beadványban Simicska Istvánnak nevezték Simicskó István honvédelmi minisztert, amit Rétvári Bence államtitkár azonnal le is csapott.

„Több mint beszédes elírás, de az önök kérdésében olvasottakkal szemben a kormánynak nincs Simicska nevű minisztere, csak a Jobbiknak van ilyen nevű új gazdája. Ugyanakkor gyakran előfordul, hogy ha egymás között állandóan csak Simicskáról beszélnek, tőle kapják az utasításokat, akkor bizony öten is aláírnak egy ilyen hibát tartalmazó kérdést.”

Legenderistázta a Jobbik a Fideszt, és közben elkövették életük elírását

Mennyi az esélye annak, hogy pont a Jobbik ír Simicskát Simicskó helyett egy parlamenti bedványban?

Kontinensfoglalás

Budaházy György ismét beszólt a Jobbiknak.

A nemzeti radikálisok ikonikus alakja erősen bírálja a Vona-párt a CEU-üggyel és Sorossal kapcsolatos álláspontját, köpönyegforgatását – írja a 888.hu.

„Budaházy szerint Soros György egy gazember, ugyanis feketén-fehéren kiderült, hogy Soros György óriás pénzekkel van benne az új kontinensfoglalók behajóztatásában, ezzel bizony önszántából feliratkozott a legnagyobb problémák listájára! Elmondása szerint veszélyes időkben pedig nemcsak a lehetséges frontvonalakon való helytállásra kell felkészülni, hanem a hátországban is semlegesíteni kell a diverzánsokat, az ellenség ügynökeit.”

Budaházy ismét beszólt a Jobbiknak

A nemzeti radikálisok ikonikus alakja nem először tett utalást azokra a magukat hazafinak mondó politikusokra, akik a nemzeti összefogás helyet...

Illiberalizmus

A norvég miniszterelnök újabb üzenetet küldött a magyar kormánynak.

A HVG cikkében az olvasható, Erna Solberg szerint Magyarországnak és Lengyelországnak engedélyeznie kell a civil szervezetek független finanszírozását a meghosszabbítás előtt álló norvég támogatási program keretében.

„A politikus az NTB norvég hírügynökségnek nyilatkozva kizárta, hogy a két ország ellenőrizze a források elosztását, szerinte ezt csak független szervezetekre bízhatják. Hozzátette: az illiberális hatalmak nem értik a független civil társadalom szükségességét.”

Norvég Alap: beszólt a kormánynak a norvég miniszterelnök

Erna Solberg szerint az illiberális hatalmak nem értik, miért fontos a független civil társadalom.

Finomság

Központilag meghatározott minőség-ellenőrzést vezetne be a menzákon a kormány.

Igen lesújtó képet vázolt fel a hazai közétkeztetés helyzetéről az a Magyar Nemzet birtokába került törvénytervezet, mely megreformálná a menzák finanszírozását – az új rendszerben előtérbe kerülhetnek a tőkeerős cégek, amelyeknek lenne elegendő forrásuk a fejlesztésekre.

„A javaslat alapján az állam nemcsak finanszírozná a közétkeztetést, hanem a minőségi és a szervezési feladatokba is beleszólna. Olyan cégek végezhetnének közétkeztetési tevékenységet, amelyek vállalják, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a megfelelő konyhák és ebédlők kialakítására, a dolgozók felkészültségére, a táplálkozás-egészségügyi előírások betartására, az agrárpolitikai szempontok érvényesítésére, valamint arra is, hogy a felszolgált ételek gusztusosak és finomak legyenek.

Állami pontrendszer a menzákon?

A közkonyhák felújítására a következő tíz évben 150-200 milliárdot adna egy tervezet.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38043/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2017.07.25. 02:50
Korlátlan hatalom, megbélyegzett zsidók, falazó franciák, rendőrségi szarvashiba és Gyárfás önelégültsége keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.07.24. 04:55
A siránkozó ellenzék felelőssége, Orbán leckéje, Hitler és Vona tökéletessége, Soros megítélése és Kulcsár Attila kilátásai hétfindító lapszemlénkben.

EYOF – Győr és a valóra vált álom

2017.07.23. 17:40
Kulcsár Krisztián, a MOB) elnöke megvalósult álmokról és a 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról (EYOF) beszélt a vasárnapi sajtótájékoztatón.

Blogstar kávéház

2017.07.23. 05:15
Magyar kalandok az Antarktiszon, nyugati disznóságok az arab világban, a baloldal fuldoklása és a magyarok csodája vasárnapi online lapszemlénkben.

A BKK hackere a MÁV és a Szerencsejáték Zrt. rendszerét is feltörhette

2017.07.22. 19:45
A válasz.hu megszerezte a BKK rendszerét feltörő 18 éves fiú bejelentőlevelét. Ha az igazat írta, akkor nagyobb a baj, mint azt sejteni lehetett.

Blogstar kávéház

2017.07.22. 05:30
Orbán ellenségképe, baloldali kincstárkisöprés, lagymatag Momentum, Trump pénztárcája és Itália élet-halál harca szombati online lapszemlénkben.

Majdnem 30 év után újra van magyar világbajnok kardozónk

2017.07.21. 20:40
A lipcsei vívó világbajnokságon 27 év után nyert magyar versenyző. Szatmári András kemény csatában, de legyőzte dél-koreai ellenfelét.

Blogstar kávéház

2017.07.21. 05:20
Politikai hungarikum, európai erózió, fideszes szembesítés, jobbikos ámokfutás és Budapestet ellepő fedett ügynökök pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.07.20. 04:00
Orbán mesterterve, Soros mesterkedése, Csisztu kifakadása és Csernus doki pólós trükkjei csütörtöki online lapszemlénkben.

Tusványos - Új óvodák létesülnek Kárpát-medence-szerte

2017.07.19. 17:50
Kárpát-medence-szerte 65-70 új óvoda létesülhet, és 265 óvoda megújulhat a magyar kormány külhoni óvodafejlesztési programjának első ütemében.

Ezeket a cikkeket olvastad már?