Blogolj!

Szerbet, koszovóit, törököt fogtak a magyar rendőrök

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte annak a két szerb férfinak az előzetes letartóztatását, akik embereket akartak átcsempészni a szerb–magyar határon.

A gyanú szerint az egyik férfi április 30-án egyezett meg Szerbiában két személlyel abban, hogy három koszovói állampolgárt rejt el a kamionja rakterében, és így csempészi őket Magyarország, egyben az Európai Unió területére. A megállapodásnak megfelelően a gyanúsított a raktérben elbújó három migránst szállítva május 1-jén éjjel belépésre jelentkezett a röszkei autópálya határátkelőhelyen Szerbiából Magyarországra. Amikor átértek, a migránsok a raktérből kiszálltak, kettőjüket a határátkelőhely közelében, míg harmadik társukat a kamion vezetőfülkéjében fogták el.

A másik szerb férfi május 1-jén délelőtt kötött egyezséget Szerbiában megbízóival arról, hogy a határ melletti benzinkúton felvesz az autójába két török állampolgárt, és Magyarországra csempészi, majd innen Ausztriába szállítja őket. A gyanúsított autójának csomagtartójába mászott be a két török, a csomagtartót rájuk zárta a szállítójuk, majd május 2-án valamivel éjfélt követően érkeztek Szerbiából Röszkére. A határátkelőhelyen végzett rendőri ellenőrzés során a két migránst megtalálták.

A gyanúsítottakkal szemben több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt folyik a nyomozás.

- rual - 

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38062/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,csempészet,embercsempész,Röszke,Szeged
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Táskába rejtett kábítószert foglaltak le Röszkén

2017.08.21. 15:05
Közel egy kiló heroingyanús anyagot, valamint 3 kilónyi adalékanyagot találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy autóbuszban, Röszkén.

Álrendőrök raboltak Szegeden

2017.08.21. 15:05
Két olyan helybéli férfit vettek őrizetbe a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói, akik magukat rendőrnek kiadva egy fiatalt raboltak ki a városban.

Macedón kábítószercsempészt vádol az ügyészség

2017.08.16. 10:25
Olyan macedón férfival szemben emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség, aki ez év februárjában több mint 17 kg marihuánát próbált meg Magyarországra csempészni.

Melocco Miklós lesz a SZEGEDma Klub vendége

2017.08.15. 19:20
A szobrásszal augusztus 17-én, csütörtökön beszélget Csúri Ákos a Bistorant rendezvénytermében.

Szír migráns kirablásáért kell bűnhődniük

2017.08.15. 11:50
Két olyan férfival szemben emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség, akik két éve, augusztus közepén egy szír menekültet raboltak ki.

Koszovói fegyvercsempészt vádol az ügyészség

2017.08.14. 11:40
Egy olyan koszovói férfival szemben emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség, aki idén év elején pisztolyt és töltényeket akart Magyarországra csempészni.

Fokozódik a helyzet: Új útvonalat találtak a migránsok

2017.08.13. 14:30
A Fekete-tenger felől próbáltak az Európai Unió területére bejutni iraki migránsok, míg Röszkén koszovóiakat fogtak el.

Szerb embercsempészekkel szemben emeltek vádat

2017.08.03. 11:40
Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a két szerb férfival és nővel szemben, akik februárban 18 pakisztáni és afgán illegális határátlépőnek nyújtottak segítséget.

Brutálisan bántalmazták rabtársukat Nagyfán

2017.08.02. 11:50
Besúgással vádoltak rabtársukat a nagyfai börtönben, majd többször is súlyosan bántalmazták, ráadásul meg is fenyegették.

Körözött autók csempészeit buktak le Csongrád megyében

2017.08.02. 11:30
Egy húsz- és egy kétmilliós értékű körözött autót csíptek el a határon.

Ezeket a cikkeket olvastad már?