Blogolj!

Kormány: Félrevezető az Európai Bizottság nemzeti konzultációról szóló állásfoglalása

A kormány messzemenőkig félrevezetőnek tartja az Európai Bizottság nemzeti konzultációról közzétett állásfoglalását, ezért saját állásfoglalást ad ki, amelyben kulcsfontosságú tényekre emlékezteti a bizottságot - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a kormány üdvözli, és fontosnak tartja, hogy a brüsszeli testület is kifejti a véleményét az egyes kérdésekről, azonban véleménye szerint az állásfoglalás messzemenőkig félrevezető, mert alapvető tényeket hallgat el, vagy ferdít el. Ezért a kabinet részletes állásfoglalást tesz közzé az egyes konzultációs témákról, és olyan kulcsfontosságú tényekre emlékezteti az Európai Bizottságot, amelyek a brüsszeli állásfoglalásból kimaradtak.

A http://www.kormany.hu/hu/hirek/nemzeti-konzultacio-kormanyzati-reakcio-az-europai-bizottsag-allasfoglalasara linken elérhető állásfoglalásból a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye kiemeli: miközben a Bizottság állítása szerint az energiapiaci liberalizáció árcsökkenéshez vezet, az uniós országokban 2010 és 2015 között átlagosan 20 százalékkal nőtt az áram ára, a gázé pedig 25 százalékkal. "Brüsszel most kivenné az áramár meghatározásának jogát a tagállamok kezéből, ezért kell megvédeni a magyar rezsicsökkentést" - írják.

A közlemény szerint miközben az Európai Bizottság maga is elismeri, hogy első körben 1300 bevándorlót akar Magyarországra telepíteni, addig állásfoglalásában hallgat arról, hogy létezik egy felső létszámküszöb nélküli javaslat is a bevándorlók elosztására. "Nem engedhetjük, hogy mások döntsék el helyettünk, hogy kivel éljünk együtt" - fogalmaz a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye.

Hangsúlyozzák, hogy a kormány az Európai Bizottság támadásai ellenére is fel fog lépni a "migránsbiznisz" ellen, mert nem tartja elfogadhatónak, hogy külföldről pénzelt aktivistacsoportok pereket indítsanak Magyarország ellen, kihasználva az elhibázott uniós szabályozást. Ennek költségeit ugyanis a magyar adófizetőknek kellene kifizetniük - teszik hozzá.

A közlemény szerint a kormány az adópolitika terén is fellép az ellen, hogy Brüsszel túlterjeszkedjen hatáskörein. Az Európai Bizottság kifogást emelt az internetáfa csökkentése ügyében, és csak 2015-ben háromszor függesztett fel adózással kapcsolatos kormányzati intézkedést, valamint a társasági adó hazai csökkentését is kemény nemzetközi támadások érték. Ezek a támadások csak megerősítették a kormány azon szándékát, hogy hazai kézben tartsa az adópolitikát - áll a közleményben.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ rögzíti: Magyarország Európa pártján áll, egy erős Európáért dolgozik, és azért akarja megreformálni a brüsszeli politikát, hogy Európa továbbra is a világ legjobb helye maradhasson.

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38084/pics/lead_800x600.jpg
betelepítés,Brüsszel,migráció,nemzeti konzultáció,rezsicsökkentés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Arab migránsokat küldtek vissza a rendőrök Romániába

2017.07.24. 11:20
A Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség járőrei július 23-án, 15 perccel éjfél után 18 határsértőt fogtak el a település külterületén.

Nyolcvannégy illegális határsértőt fogtak

2017.07.24. 06:05
Nyolcvannégy határsértőt tartóztattak föl a hétvégén Magyarország területén – derült ki az ORFK hétvégi összesítőjéből.

Az osztrákok lezárnák a Földközi-tengert is

2017.07.23. 13:35
Váratlan kijelentésekre ragadtatta el magát Sebastian Kurz, osztrák külügyminiszter.

Orbán Tusnádfürdőn: Mi vagyunk Európa jövője

2017.07.22. 11:30
Magyarországnak Trianon óta nem volt akkora esélye, hogy virágzó, erős, büszke európai ország legyen, mint most. Ezt a történelmi lehetőséget és a polgári kormányzás eddigi vívmányait kell …

Illegális migránsokat fogtak el Csongrád megyében

2017.07.20. 15:10
Jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra 14 migráns a Csongrád megyei Röszke község közelében.

Egyre több ország változtatna a migrációs politikán az EU-ban

2017.07.19. 06:25
Noha az Európai Unió továbbra sem szakít eddig követett migrációs politikájával, több tagország politikusai nyilatkoznak annak szükségességéről. Erről beszélt …

A német belügyminiszter beszólt a migránssimogatóknak

2017.07.18. 11:30
Thomas de Maiziere német belügyminiszter egy méretes beszólt azoknak a civil szervezeteknek, amelyek segítik az illegális bevándorlókat és elutasította a gazdasági migránsok …

Elege lett a svéd rendőrségnek az illegális bevándorlókból

2017.07.13. 21:50
Egyre keményebben lép fel a svéd rendőrség az illegálisan dolgozó, bűnöző életmódra váltó, visszautasított menedékkérők köreiben, miután az országban …

Az olasz kormány megtiltja az NGO hajóknak, hogy libiai vizekről migránsokat hozzanak

2017.07.13. 21:45
Megtiltja, hogy a nem kormányzati szervezetek (NGO) mentőhajói líbiai vizekre lépjenek és kötelezővé teszi az NGO-k …

ÉLŐ: Kormányinfó 95.

2017.07.13. 13:25
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő tájékoztat arról, hogy mit és miért tett a kormány az utóbbi napokban. Izgalmas órák jönnek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?