Blogolj!

Blogstar kávéház

Erőtér

Tölgyessy Péter szerint Orbánban még jócskán van tartalék, rendszere szilárdnak tűnik.

A 24.hu járt az alkotmányjogász egy előadásán, ahol elhangzott, bár a többség elégedetlen az országban, az ellenzék megosztott, mind generációs, mind társadalmi szinten, a jelenlegi kormánypártok tábora pedig zárt, a centrális erőtérből szavazatokat szerezni szinte lehetetlen.

„A rendszer bukását csak egy nemzetközi trendváltozás hozhat, ha a középosztály helyzete megváltozna. De az nagyon nehezen változik, a növekedés egyelőre nem látszik. A belső piacokon – ha a nemzetközi trend változatlan marad – csak az hozhatja el Orbán bukását, ha magára marad, senkitől nem kap visszaigazolást és minden rosszért őt teszik felelőssé.”

Tölgyessy: Orbánban még jócskán van

A XVIII. - XIX. században akik elfogadták a kapitalizmus logikáját, eszméletlen fejlődésnek indultak, aztán az I. világháború után megszűnik a felzárkózás lehetősége és egy helyben toporgás van, vázolta történelmi visszatekintését Tölgyessy. 1940-re Európában egybehangzó véleménnyé vált, hogy a demokrácia és a kapitalizmus megbukott, csak a totalitarizmus hozhat fejlődést - aztán megérkezett a kontinensre Amerika és sorra megszilárdultak újra a demokráciák.

Vétó

Magyarország a bevándorlás semmilyen formáját sem tartja pozitívumnak, ezért megtorpedózza az EU ezt is megemlítő fejlesztési stratégiáját.

Bár a kormány korábban úgy vélte, egyes országoknak joga van a bevándorlásra építeni a gazdaságukat, most minden formában és szinten irtaná a bevándorlást akármilyen szinten jó színben feltüntető EU-s dokumentumokat. Szijjártó Péter vétózik, és ezzel botrányt robbantott ki a külgazdasági miniszterek tanácsában – írja a HVG.

„Szijjártó nem kertel: a bevándorlás rossz dolog, veszélyezteti az európaiak biztonságát – akármilyen formában is.”

Szijjártó botrányt robbantott ki vétójával az EU-s külügyminiszterek tanácsában

Bár a kormány korábban úgy vélte, egyes országoknak joga van a bevándorlásra építeni a gazdaságukat, most minden formában és szinten irtaná a bevándorlást akármilyen szinten jó színben feltüntető EU-s dokumentumokat. Szijjártó vétózik, és ezzel botrányt robbantott ki a külgazdasági miniszterek tanácsában.

Válasz

Rendőrökkel és biztonságiakkal dobatta ki Botka László az Echo TV stábját a szegedi városházáról.

Interjút nem, csak igazoltatást kaptak a tévések, akik a Szeviép-ügyről kérdezték volna a polgármestert, majd Tatabányára is elkísérték, ahol még le is nácizta őket Lukács Zoltán MSZP-s honatya – számol be róla az Origo.

„Lukács sem adott válaszokat, azt viszont legalább elmagyarázta, hogy miért is olyan nehéz az Echo TV-seknek szóra bírniuk a szegedi polgármestert. «Maguk fasiszták, maguk nácik!» Mikor az újságíró visszakérdezett, hogy már miért is lennének nácik, Lukács további érveket már nem sorakoztatott fel, egyszerűen csak közölte, hogy «azért, mert fasiszták»."

Rendőrt hívatott Botka egy tévéstábra

Rendőrökkel és biztonságiakkal dobatta ki a szegedi polgármesteri hivatalból Botka László az EchoTv stábját. A csatorna munkatársai interjút szerettek volna a szocialista miniszterelnök-jelölttel, helyette viszont igazoltatatást kaptak, majd az utcára parancsolták ki őket. Az újságírók nem adták fel, Tatabányáig mentek Botka után, ahol ugyancsak nem sikerült szóra bírniuk a politikust, de legalább elmagyarázták nekik, hogy a szegedi polgármester azért nem nyilatkozik nekik, mert nácik.

Előélet

Futballhuligánból lett jobbikos országgyűlési képviselő.

A PestiSrácok bemutatja Vona Gábor bizalmi embere, a Parlamentben fizikai erőszakkal fenyegetőző Szilágyi György előéletét.

„Akkoriban már szervezett szurkolói csoportok voltak, ott már megjelent a különállás, megjelentek az úgynevezett huligán mozgalmak […] Az egy nagyon szép és jó időszak volt.”

Futballhuligánból Vona bizalmi embere - Ismerje meg a veréssel fenyegető jobbikos Szilágyi Györgyöt

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője a minap erőszakkal fenyegetett meg egy államtitkárt a parlamentben. Előéletét nézve talán meg sem kellene lepődnünk ezen, hiszen a jobbikos politikus korábban a hírhedt ferencvárosi szurkolói csoport, a 2-es szektor tagja volt. Szilágyi egy korábbi interjúban a huligán mozgalmakat is visszasírta, mondván "az egy nagyon szép és jó időszak ...

Pillanat

Beleszóltak a munkájába, azért hagyta ott a közmédiát Gundel Takács Gábor.

Az ismert televíziós műsorvezető és riporter a Hír TV-n beszélt szerda este a távozásának körülményeiről, ezt szúrta ki a 444.

„Eljött a pillanat, amikor úgy érezte, beleszólnak a műsoraiba, és két alkalmat említett: mikor a Maradj talpon! kreatív producerét több mint hatszáz adás után egy személyi konfliktus miatt rúgták ki mellőle, majd jött a fideszes Holbok Sándor esete, aki egy tavaly novemberi adásban nyert kétmillió forintot. Utóbbi után azonnal elküldte a felmondását.”

Beleszóltak a munkájába, azért hagyta ott a közmédiát Gundel Takács - 444

Tíz évnyi munka után, f ebruár elején hagyta ott az MTVA-t Gundel Takács Gábor televíziós műsorvezető és riporter, aki most Alinda műsorában beszélt a távozás körülményeiről a HírTV-n szerda este. Elmondta, hogy régóta van egy dilemmája a magyar televíziózással kapcsolatban, "minél inkább kezd valami átpolitizálódni, annál nehezebb nekem, mert én szándékos igyekszem magam távol tartani a politikától."

Zátony

Véget ért a nagy szerelem: esküvő előtt szakított Palcsó Tamás.

A Megasztár felfedezettje és kedvese kapcsolata a házasság előtt, öt év után futott zátonyra – derítette ki a Blikk.

„Továbbra is szeretnék családot, már a koromból kifolyólag is itt lenne az ideje, de természetesen a jelenlegi helyzet miatt ez most egy távolabbi dolognak tűnik.”

Véget ért a nagy szerelem: esküvő előtt szakított Palcsó Tamás

Az a helyzet, hogy egy ideje már nem vagyunk együtt. Közös döntés volt, de eléggé megviselt a szakítás, sajnálom, hogy így alakult - árulta el a Megasztár felfedezettje, aki egy éve még arról számolt be, hogy párjával a családalapítást tervezik. - Hosszú ideje vagyok együtt a kedvesemmel.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38106/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Késes ámokfutó Finnországban

2017.08.18. 16:30
Több embert megsebesített, az elkövetőt elfogták.

Újabb gázolásos merénylet történt Spanyolországban - Frissítve

2017.08.18. 09:00
A gázolásos merényletet a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában követték el, hét embert megsebesítettek, …

Blogstar kávéház

2017.08.18. 03:50
Agymosott gyermekterroristák, orrcseppfüggő nemzet, öngyilkos netes őrület, szemhéjplasztikázott sztárok és Gyurcsány, a hasznos idióta pénteki online lapszemlénkben.

Terrortámadás Barcelonában, 13 halott, legalább 50 sérült – Frissítve

2017.08.17. 18:15
Barcelona belvárosában egy fehér furgon hajtott a tömegbe. 13 halott és 50 sérült van.

Nem megoldás a migránsok kötelező szétosztása, ezt az uniós országok sem támogatják

2017.08.16. 09:25
A két évvel ezelőtti magyar javaslatoknak megfelelően őrizni kell az államhatárokat, és a legutóbbi olaszországi …

Blogstar kávéház

2017.08.16. 03:45
Soros aknamunkája, a CEU bizakodása, a Jobbik lebőgése, létszámhiányos multik és halálos homeopátia szerdai online lapszemlénkben.

Ünneplő emberekre dőlt egy fa Madeirán, egy magyar áldozat is van

2017.08.15. 21:45
Nagyboldogasszony miatt összegyűlt tömegre dőlt egy fa Madeirán, legalább tizenketten meghaltak, köztük egy magyar is.

Melocco Miklós lesz a SZEGEDma Klub vendége

2017.08.15. 19:20
A szobrásszal augusztus 17-én, csütörtökön beszélget Csúri Ákos a Bistorant rendezvénytermében.

Bakondi: a belbiztonságot fenyegetik az embercsempészekkel együttműködő szervezetek

2017.08.15. 16:30
Fenyegetettséget jelent a belbiztonság számára azon nem kormányzati szervezetek (NGO-k) tevékenysége, amelyek sokszor az …

Blogstar kávéház

2017.08.15. 03:00
Végtelenített nyugdíjasgate, baloldali túlélési esélyek, szocialista Bourbonok, Ferenc pápa majma és az akadémiai futballpélda keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?