Blogolj!

Blogstar kávéház

Fedezés

Nem csitulnak a nemzeti konzultáció körüli viták Brüsszelben, ám a magyar kormánynak azért nem kell még a kardjába dőlni.

Az Index szerint egy európai parlamenti javaslat alapján élesíthetik a jogi atomot a magyar kormány ellen, és Orbán Viktor európai pártcsaládján múlik, elindulnak-e az alapjogi eljárás felé Magyarországgal szemben. 

„Amíg az Európai Néppárt többsége fedezi a Fideszt, nem sok esély van rá, hogy elinduljon maga az eljárás. Arról nem is beszélve, hogy gyakorlatilag kizárt elérni a végét, ahol szankciókat fogadnának el. A második szakasz feltétele, hogy az állam- és kormányfők egyhangúlag elmeszeljék az adott országot az alapjogok megsértése miatt. A lengyelek garantáltan vétóval mentenék ki Orbán Viktort, aki korábban fordított esetre beígérte: ugyanígy tenne, ha Varsó jutna el a büntetésig.”

Élesíthetik a jogi atomot a magyar kormány ellen

1) A Tanács - a tagállamok egyharmada, az Európai Parlament vagy az Európai Bizottság indokolással ellátott javaslata alapján -, tagjainak négyötödös többségével és az Európai Parlament egyetértésének elnyerését követően megállapíthatja, hogy fennáll az egyértelmű veszélye annak, hogy egy tagállam súlyosan megsérti a 2. cikkben említett [uniós alap]értékeket. [...]

(K)ormány

Még mindig nem tört meg a jég CEU-ügyben.

A HVG süketek párbeszédeként jellemzi a CEU rektorhelyettese és az oktatási államtitkár csütörtöki, Magyar Tudományos Akadémia által szervezett vitafórumát, melyet az MTA elnöke azért szervezett meg, hogy közvetítsen az egyetem és a kormány között,

„Az egyetem kiszolgáltatott helyzetét illusztrálandó Enyedi Zsolt egy a hallgatóságban mérsékelt derültséget keltő példát hozott: olyan, mintha a kormány azt mondaná: nyugodtan tarthat mindenki elefántot, csak nagy füle és hosszú ormánya ne legyen.”

Nem törte meg a jeget CEU-ügyben az MTA elnöke

Süketek párbeszédeként is leírhatnánk a CEU rektor-helyettese és az oktatási államtitkár csütörtöki, Magyar Tudományos Akadémia által szervezett vitafórumát, ha a szándék, illetve az intézmény iránti tisztelet nem követelne emelkedettebb jelzőket. Az MTA elnöke kedden vállalta, hogy közvetít az egyetem és a kormány között, a közös nevező azonban nem lett meg a másfél órás kerekasztal-beszélgetésen.

Sor(o)s

Nem a híradóban foglalkoznak az emberek valódi problémáival, hanem a nemzeti konzultációkban.

A 444 ifj. Lomnici Zoltán CÖF-szóvivő kőbányai nemzeti konzultációs fórumán járt, ahol az is elhangzott, Sorosnak semmi köze hozzá, mi történik Magyarországon.

„A nemzeti konzultáció érdemi kérdésekkel foglalkozik, amely a saját sorsunkat érinti, mert tegyük szívünkre a kezünket a hírek nem érintik az önök életét, hogy ki hogy gazdagodik, hogy kinek mije van, hogy kitől mit vettek el, ezzel szemben ami igazán érint minket, valóban húsba vágó ügyek azok, hogy a gáz vagy a villany ára hogy alakul.”

Addig egyszerűsítették az üzenetet, hogy már saját szavazóik előtt is összezavarodnak - 444

Több sikertelen próbálkozást követően szerda délután akadálymentesítve bejutottunk a kőbányai KÖSZI-ben tartott Konzultációs Fórumra, hogy beszámoljunk ifj. Lomnici Zoltán és hallgatóságának válságba jutott kapcsolatáról. A főcivil azt a feladatot kapta, hogy magyarázza el a hallgatóságnak az ország talán legkevésbé magyarázatra szoruló ellenben legtöbbször elmagyarázott kérdéseit.

Függés

Ha a sportklubok hatékonyak akarnak lenni, a labdarúgásba érdemes sok energiát fektetniük.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. sportsikerekről, sportmarketingről szóló konferenciájának sportklubokra összpontosító panelbeszélgetéséről a SportFaktor.hu közöl érdekes összeállítást.

„A gyermekek a csapatban megtanulnak alkalmazkodni, ráadásul egészséges környezetbe kerülnek, nem híznak el. Az FTC-ben drogszűrést is alkalmaznak, így összességében jobb emberekké válnak a fiatal sportolók – vélekedett Kubatov Gábor, aki szerint nagy ellenfeleik a számítógépek, mivel a fiúk hetven százaléka játékfüggő."

Kubatov Gábor: a sportkluboknak a labdarúgásba érdemes nagy energiát fektetniük

Ha a sportklubok hatékonyak akarnak lenni, a labdarúgásba érdemes sok energiát fektetniük, mert ez érdekli a legnagyobb tömegeket - hangsúlyozta Kubatov Gábor, az FTC elnöke csütörtökön Budapesten, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. sportsikerekről, sportmarketingről szóló konferenciájának sportklubokra összpontosító panelbeszélgetésén.

Origo

Pápai Joci bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjébe.

Az Origo folyamatosan frissülő közvetítésben számolt be a csütörtöki elődöntőről, ahol a magyar énekes az Origo című dalt adta elő.

„Megvolt Pápai Joci fellépése is, kannával, tűzcsóvákkal, rapbetéttel, hegedűvel, táncosnővel, kivetített fehér galambbal. Nagy kérdés, mire megyünk vele. Nagy ovációt kapott, és a műsorvezetők szerint a helyben lévők végigtapsolták a dalát – aminek amúgy Origo a címe.”

Pápai Joci bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe

A magyar énekes a második elődöntőbe került, innen próbált továbbjutni a szombati fináléba. Ez sikerült is neki csütörtök este az Origo című dallal - ott van még Bulgária, Fehéroroszország, Horvátország, Dánia, Izrael, Románia, Norvégia, Hollandia, Ausztria. 2010-ben nem indult magyar versenyző, de 2011 óta minden magyar szólista és együttes továbbjutott!

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38136/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Európában a biztonsági helyzet rossz, a terrorfenyegetettség nagyon súlyos

2017.08.22. 15:40
Az európai vezetők felelőssége a kontinens biztonságának garantálása, és akik erre nem képesek, nincs helyük az európai vezetők között.

Blogstar kávéház

2017.08.22. 02:40
A baloldal piszkos trükkjei, falra festett ördög, multikulti idill, szivárványszínű forgatag és válogatós terroristák keddi online lapszemlénkben.

Kiss Balázs, Korpási Bálint és Lőrincz Tamás is bronzérmes a párizsi birkózó vb-n

2017.08.21. 19:50
Kiss Balázs a kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában, Korpási Bálint a 71 kilogrammos kategóriában nyert bronzérme …

Lelőtték a barcelonai gázolás gyanúsítottját

2017.08.21. 17:15
A rendőrség lelőtte a barcelonai merénylet utolsó szabad lábon lévő gyanúsítottját Barcelonától nyugatra.

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Késeltek Németországban, egy ember meghalt

2017.08.18. 19:30
Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

Ezeket a cikkeket olvastad már?