Blogolj!

Blogstar kávéház

Kampánykávé

Bayer-kávé I.: Gulyás Márton nem öltözött bocskaiba, és Bayer Zsolt sem vált liberálissá.

A tabáni kávézást kampányanyagként tanítani kéne a Fidesz-aktivistáknak – így értékelte a hétfői nap legnagyobb érdeklődést kiváltó sajtóeseményét a 888.

„Én úgy képzelem a dolgot, hogy ha Editke néni nagyon vonakodik a kapualjban, hogy hát, lelkem, én ki nem állhatom a Fideszt, bejátszunk neki egy perc Gulyás Mártont vagy fél perc Szél Bernadettet, és rimánkodva kéri majd a tollat, valamint előrehozott választást követel, hogy minél hamarabb a Fideszre szavazhasson.”

Vér és takony a Gösserben - így kávézott Bayer Zsolt

Mike Gonzalez konzervatív amerikai elemző a The Daily Signal című internetes újság helyi idő szerint csütörtöki számában a Soros György által alapított Közép-európai Egyetem (CEU) körüli vitákat értékelve a többi között leszögezte: Orbán Viktor jogosan igyekszik visszaszerezni az Európai Uniótól Magyarország szuverenitásának egy részét.

Alapfrusztrációk

Bayer-kávé II.: A jobb- és a baloldal megbeszélte, hogy okkal nem bírják egymást.

Új toposz nem hangzott el a Tabáni Gösserben, a szereplők felrótták egymásnak a kifogásolt mondatokat, és azért finoman elismerték, hogy ők maguk is túlzásokba estek – írja a PestiSrácok.

„Előbukkantak beszélgetés közben az abból táplálkozó baloldali alapfrusztrációk is, hogy a Fidesz nem igazán tűnik legyőzhetőnek a választásokon, miközben a szavazók igencsak komoly tömegeinek ez megfelel. Ennek ellenére aligha okoz bármelyik résztvevőben lelki törést, hogy nem borultak szeretetteljesen egymás nyakába a beszélgetés végére sem. A mérsékelt megbánáshullám ellenére nem fogadnánk nagy tételben arra, hogy nem fognak megismétlődni hasonló mondatok a jövőben.”

Bayer kávézása: A jobb- és a baloldal megbeszélte, hogy okkal nem bírják egymást

Elvileg a baloldal fenegyerekeit hívta meg egy közös kávézásra Bayer Zsolt hétfő délelőtt, hogy tisztázzák az elmúlt időszak durva beszólásait mindkét oldalról. A tabáni Gösser sörözőben aztán alig fértek el az újságírók, és nemcsak levegőből volt kevés, de egyetértésből is. A hazai baloldal óriási nagy szerencséje, hogy Bayer Zsolt - ahogy ő maga fogalmazott - ...

Csapdahelyzet

Bayer-kávé III.: This is the beginning of a very beautiful friendship?

A HVG kiemeli, Bayer Zsolt és Gulyás Márton számot cserélt, és a publicista megbánta a civilekkel kapcsolatos inkriminált jelzőit, ugyanakkor Bayer korábban is tett már stílusváltással kapcsolatos ígéreteket, melyeket aztán nem nagyon sikerült betartania.

„A beszélgetésen részt vevő Varga Gergely, akit Gulyással szintén több száz óra közmunkára ítéltek a Sándor-palota megdobálása miatt, azt mondta a HVG.hu tudósítójának, hogy élete legnyomasztóbb másfél óráján van túl. Sokat gondolkodtak azon, hogy eljöjjenek-e, mert ez csapdahelyzetnek érezték a dolgot, és az is lett. Ettől függetlenül meglátják, megérte-e elvállalni vagy nem, ez csak később derül ki.”

Ilyen volt az elmúlt 25 év legjobban várt kávézása

Bayer Zsolt első haragjában könnyeket, taknyot és vért ígért a parlamenti bizottsági ülést demonstrációval megzavaró civileknek, az ország másik fele pedig hasonlókat kívánt a Fidesz alaptagjának, a polgári oldal államilag kitüntetett, a Médiatanács által pedig már megrótt Bayer bocsánatot kért, és elfogadta a TASZ meghívását egy kávéra - és mellesleg meghívta Gulyás Mártont és még sok más, szerinte szintén vitatható kijelentéseket tevő közéleti szereplőket.

Átkeretezés

Bayer-kávé IV.: Maradt a zacc

A 168ora.hu elemzése a propagandistákkal és az uszítókkal folytatott vita végül is értelmetlen, mert éppen őket igazolja, legitimálja.

„A propagandisták pillanatok alatt átkeretezik a találkozást. Ahogyan Bayer Zsolt is tette azzal, hogy átvette a meghívó szerepét, brutális sértéseit viszonylagossá tette, miközben a leülés ténye máris igazolni látszott, hogy az általa elkövetett közéletrombolás mégsem olyan súlyú, ami kilökné őket az érintkezés köréből. Közben ugyanezek a propagandisták az állami pénzek, a minden érdeküket kiszolgáló jogalkotás, a legfelsőbb szintre bekötött személyes kapcsolatok révén földcsuszamlásszerű előnyöket élveznek. Ezen nem segít néhány szemükbe vágott frappáns mondat, ha ugyan akad olyan.”

Maradt a zacc - Mire jó a kávézás Bayer Zsolttal?

A vitahelyzet rég odavan, a propagandistákkal és az uszítókkal folytatott vita őket igazolja. Annál is inkább, mert nem olyan ostobák, mint amilyennek látszanak. Kávézni jó. Talán ebben az egyben még megteremthető a konszenzus. Hogy aztán kinek a társaságában szeretnénk elfogyasztani, az egy másik kérdés.

Torzó

A talapzat már elkészült, mégsem lesz Horthy-szobor Perkátán.

A Magyar Nemzet Online számol be róla, hogy a perkátai önkormányzat hétfőn visszavonta a kormányzó szobrának felállítására kiadott korábbi engedélyt.

„Somogyi Balázs polgármester a képviselők döntése után bejelentette: ha már elkezdték az emlékművet, az önkormányzat szeretné, ha nem maradna torzóban, így saját költségen befejeznék Horthy helyett egy másik történelmi alakkal. Ennek érdekében szavazást indítanak a perkata.hu oldalon a szobor témájára. A településen élők véleményét meghallgatva a jelöltjeik: Attila, Győry Teréz, Hunyadi János, Szent István és Turul.”

Nem lesz Horthy-szobor Perkátán

Visszavonta az engedélyt a perkátai önkormányzat: nem állítanak szobrot Horthynak a községben. Úgy tűnik, Perkátán csak gondot okoznak a szobrok. Történt ugyanis, hogy 2013-ban az egyik képviselő egy Petőfi-mellszobrot adományozott a Székesfehérvár és Dunaújváros között fekvő falunak, idén tavasszal azonban arról szóltak a hírek, hogy inkább elvinné az alkotást az adományozó.

Szorító

Családi körben harcolnak a vébéért fiatal focistáink.

A franciák elleni „világbajnoki pótselejtezőre” készülő U17-es magyar labdarúgó-válogatott drukkereinek a kontinenstorna legjobb szurkolói címet már oda lehetne adni a Blikk szerint.

„Óriási élmény, hogy ilyen sokan szorítanak nekünk. Többen írtak például a török meccs előtt, hogy inkább nem mennek iskolába, csak azért, hogy láthassák a találkozónkat. Mindent megteszünk, hogy ne okozzunk nekik csalódást.”

Ők nevelték fel hőseinket: családi körben harcolnak a vébéért a magyar focisták - fotók

A horvátországi Európa-bajnokságon a negyeddöntőben a törököktől 1-0-s vereséget szenvedő, s a mai (M4, 12 óra), a franciák elleni „világbajnoki pótselejtezőre" készülő együttes drukkereinek a kontinenstorna legjobb szurkolói címet már oda lehetne adni. A tábor jelentős részét családtagok, barátok alkotják, ők esőben és kánikulában is ott vannak a lelátón, s biztatják Szélesi Zoltán (35) szövetségi edző csapatát.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38263/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt

2017.09.25. 21:00
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amit szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és ami a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Ausztrália űrhivatalt hoz létre

2017.09.25. 17:25
Az ország a helyi űripar fejlesztésén dolgozik, így nemzeti űrhivatalt hoz létre.

Botka „nagyvonalú” ajánlatot tett az ellenzék felé

2017.09.25. 16:20
Az MSZP "nagyvonalú" ajánlattal fordul "a demokratikus ellenzéki pártokhoz" a listás választási helyek elosztása érdekében - közölte az ellenzéki párt …

Blogstar kávéház

2017.09.25. 04:30
Merkel állandósága, Soros kottája, elitista víziók, fapados ellenzékiség, unatkozó politikusfeleségek és kihűlt hitvesi ágy hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.09.24. 02:45
Orbán lefejezése, Merkel ördögi fegyelmezése, vasúti terror, forrongó medencék, hazaárulók és provokátorok vasárnapi online lapszemlénkben.

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Magyarellenes iskolai támadás Erdélyben - Felelősségére figyelmeztet az RMDSZ

2017.09.23. 19:00
A román médiát és a politikusok egy részét is felelősség terheli azért, hogy két román fiú egy magyarul beszélő ötödikes kislányra …

Magyarország kétféle választ ad az ukrán oktatási törvényre

2017.09.23. 15:30
Magyarország diplomáciai választ is ad az ukrán oktatási törvény elfogadhatatlan módosítására, ugyanakkor folytatja a humanitárius segítségnyújtást is - közölte …

Ezeket a cikkeket olvastad már?