Blogolj!

Internetes drogkereskedés, családi vállalkozásban

Egy anyával és két fiával szemben emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség. A család 2015-ben elhatározta, hogy új pszichoaktív anyagokkal, illetőleg kábítószernek minősülő más termékekkel kereskedve töltik fel a családi kasszát.

A háromfős csapat közös számítógépükön működtetett egy weboldalt, amelyen különböző erősségű és fantázianevű, legálisnak feltüntetett, füstölőként reklámozott anyagokat árultak. Igen ám, de, ezek között volt kábítószer és új pszichoaktív anyagot tartalmazó termék is.

Az internetes vásárlás utánvéttel zajlott. Az oldalra történő belépés után a rendelési felületen kellett kiválasztani a termék fantázianevét, a mennyiségét, jelölni, hogy a vevő betöltötte a 18. életévét. Emellett meg kellett adni a vásárló nevét és postázási címét. Az üzenetváltások és a visszaigazolások kizárólag internetes alapon történtek, és általában a rendelés másnapján már meg is érkezett a vevőhöz a csomag.

A nyomozás során legkevesebb négy olyan személyt tudtak azonosítani, akik az ország különböző településeiről rendeltek a családtól pszichoaktív anyagot, vagy kábítószert tartalmazó terméket. Közülük legalább ketten a cigarettát sodorva fogyasztott anyagtól rosszul lettek, és kórházba, sürgősségi osztályra kerültek.

Az ügyészség a vádlottakat folytatólagosan, társtettességben, bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, valamint kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság dönt majd.

(rual)

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38283/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,kábítószer
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Táskába rejtett kábítószert foglaltak le Röszkén

2017.08.21. 15:05
Közel egy kiló heroingyanús anyagot, valamint 3 kilónyi adalékanyagot találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy autóbuszban, Röszkén.

Álrendőrök raboltak Szegeden

2017.08.21. 15:05
Két olyan helybéli férfit vettek őrizetbe a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói, akik magukat rendőrnek kiadva egy fiatalt raboltak ki a városban.

Macedón kábítószercsempészt vádol az ügyészség

2017.08.16. 10:25
Olyan macedón férfival szemben emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség, aki ez év februárjában több mint 17 kg marihuánát próbált meg Magyarországra csempészni.

Szír migráns kirablásáért kell bűnhődniük

2017.08.15. 11:50
Két olyan férfival szemben emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség, akik két éve, augusztus közepén egy szír menekültet raboltak ki.

Koszovói fegyvercsempészt vádol az ügyészség

2017.08.14. 11:40
Egy olyan koszovói férfival szemben emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség, aki idén év elején pisztolyt és töltényeket akart Magyarországra csempészni.

Drog: 135 ember ellen indult büntetőeljárás Ozorán

2017.08.09. 16:50
Még két nappal a fesztivál vége után is hárman megbuktak kábítószer-teszteken a Tolna megyeri Ozora község nevét viselő kulturális és zenei fesztivál résztvevői közül.

Szerb embercsempészekkel szemben emeltek vádat

2017.08.03. 11:40
Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a két szerb férfival és nővel szemben, akik februárban 18 pakisztáni és afgán illegális határátlépőnek nyújtottak segítséget.

Brutálisan bántalmazták rabtársukat Nagyfán

2017.08.02. 11:50
Besúgással vádoltak rabtársukat a nagyfai börtönben, majd többször is súlyosan bántalmazták, ráadásul meg is fenyegették.

Körözött autók csempészeit buktak le Csongrád megyében

2017.08.02. 11:30
Egy húsz- és egy kétmilliós értékű körözött autót csíptek el a határon.

Buszon utazott Röszkére a 21 kiló marihuána

2017.08.01. 12:55
A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a macedón állampolgárságú férfival szemben, aki tavaly decemberben 20 kg marihuánát próbált Magyarország területére csempészni.

Ezeket a cikkeket olvastad már?