Blogolj!

Babakocsival jártak lopni

Szegeden és Hódmezővásárhelyen lopott ruhát, kozmetikai cikket, élelmiszert, és minden mást is, ami a kezük ügyébe akadt, az a három nő és három férfi, aki babakocsit tologatva tért be a boltokba.

Lebukásuk után eljött a nap, amikor a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt velük szemben üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett lopás bűncselekménye miatt.

A vádirat szerint a három nő kitervelte, hogy különböző üzleteket keresnek fel azért, hogy onnan ruhákat, kozmetikai termékeket, élelmiszereket és egyéb termékeket emeljenek le a polcokról, majd a lopott dolgokat a náluk levő babakocsiba, illetve ruházatukba és táskájukba rejtve vitték ki az ajtón. A három nő egymás között felosztotta a szerepeket - az áruház dolgozóinak figyelemelterelését, az értékek megszerzését az aktuális helyzettől függően váltogatták. Ezeken az akciókon túl nem csak egymással, hanem külön-külön és más személyekkel is követtek el bűncselekményeket. Először 2015. április 16-án tértek be egy sportszeráruházba, majd szinte valamennyi ismert élelmiszert, barkácsterméket, vegyes árucikket kínáló áruházláncot, illetőleg kisebb boltokat is célba vettek Szegeden és Hódmezővásárhelyen. Az üzletek között akadtak gyógyszertárak, drogériák is. Többször a megvádolt férfiak segítettek a zsákmányszerzésben.

Tavaly júliusig 16 üzletből loptak, de egy üzletet több alkalommal is felkerestek. Az ellopott értékek alkalmanként 15 ezer és 220 ezer forint közötti nagyságúak voltak.

(rual)

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38335/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,Hódmezővásárhely,rendőrség,Szeged
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett

2017.09.23. 19:55
A madridi központi kormányzat szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett az október 1-jére kitűzött katalán függetlenségi népszavazás előtt.

Portól fulladoznak a szegediek

2017.09.23. 18:20
Szeged – szép város. Annak ellenére is, hogy évek óta Botka László a polgármester, mert ő sem tud mindent elrontani. Mondjuk megjavítani sem…

Előzetes letartóztatásban a szerb kábítószercsempész

2017.09.21. 12:35
Előzetes letartóztatásba helyezték Szegeden azt a szerb férfit, aki közel 4 kg marihuánát próbált Magyarországra csempészni.

Harangozó Attila: Hazánk Európa egyik legbiztonságosabb országa

2017.09.21. 08:50
Immáron öt éve vezeti a Szegedi Ítélőtáblát dr. Harangozó Attila, aki szerint a magyar bíróságokon magas színvonalú, időszerű bíráskodás zajlik, semmi nem …

Boxerrel és viperával támadó családot vádol az ügyészség

2017.09.20. 10:00
Azzal a négy férfival szemben emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség, akik kiskorú lányt és fiút bántalmaztak az egyik szegedi iskola előtt.

Bakondi György: Életveszélyes Botkáék migránsbarátsága

2017.09.20. 09:00
Huszonnegyedik órájához érkezett az Európai Unió, hogy átvizsgálja az eddigi, kudarcokkal teli migrációs politikáját. A kötelező betelepítési kvóta sikertelen, és ha a …

Iraki embercsempészt vádol az ügyészség

2017.09.19. 10:00
Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal az iraki állampolgárságú, kurd anyanyelvű, de olasz tartózkodási engedéllyel rendelkező férfival szemben, aki magyar bűntársával együtt …

Dr. Bátyi Zoltán „Az év jogász írója” elismerésben részesült

2017.09.18. 18:05
Az Irodalmi Rádió szerkesztősége ez év elején több országos pályázatot írt ki "Az év jogász írója és költője", " Az év orvos írója …

Kábítószer-csempészéssel vádolják a román „turistát”

2017.09.18. 10:50
A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a román férfival szemben, aki Nagylaknál belépve próbált kábítószert becsempészni Magyarországra.

Gúnyt űztek a szegedi holokauszt-emlékműből

2017.09.17. 10:10
A Bortér résztvevői szerint vicces dolog gúnyt űzni egy holokauszt-emlékműből. 57 perc alatt kapott 300 kedvelést a bejegyzés az egyik szegedi Facebook-csoportban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?