Blogolj!

Blogstar kávéház

Küldetés

Semmi esély rá, hogy az EP büntető határozatának jogi következménye legyen, ugyanakkor a háttérben Soros sejlik fel.

A 888.hu az Alapjogokért Központ és a Századvég Alapítvány elemzőire hivatkozva azt írja, egyértelmű politikai támadás áll az Európai Parlament Magyarországgal kapcsolatos szerdai határozata mögött.

„Lánczi Tamás szerint a határozatban lényegében azt fogalmazzák meg, hogy Magyarország nyissa meg a határait, s ha azt vizsgáljuk – mondta –, hogy ki az a politikai szereplő, aki ezt támogatja, akkor Soros Györgyig juthatunk. Hozzátette: az ellenzéki pártok Soros György küldetését hajtják végre, még akkor is, ha ezzel szavazatokat vesztenek.”

Semmi esély arra, hogy az EP büntető határozatának jogi következménye legyen

Mike Gonzalez konzervatív amerikai elemző a The Daily Signal című internetes újság helyi idő szerint csütörtöki számában a Soros György által alapított Közép-európai Egyetem (CEU) körüli vitákat értékelve a többi között leszögezte: Orbán Viktor jogosan igyekszik visszaszerezni az Európai Uniótól Magyarország szuverenitásának egy részét.

Teríték

Semmit sem bocsát meg az Orbán-kormánynak az európai baloldal – no meg Soros.

Az Európai Parlament által elfogadott baloldali állásfoglalás a magyarországi baloldal boszorkánykonyháján készült, legfontosabb követelései azonban már Soros György világképét tükrözik – írja a PestiSrácok.

„Magyarország került terítékre, amelynek minden más, aktuálisabb téma mellett az a fő bűne az Európai Unió szerveinek szemében, hogy kerítéssel tartja távol, valamint befogadni sem szeretné a például azokból a mohamedán országokból érkező bevándorlók tömegeit, amelyekben az EP aggasztónak találja a homoszexuálisok helyzetét.”

Semmit sem bocsát meg az Orbán-kormánynak az európai baloldal

Az áprilisi brüsszeli plenáris vita után nem sok jóra lehetett számítani a zárószavazáson sem, amely előtt borítékolható volt, hogy a baloldal állásfoglalását fogja elfogadni az Európai Parlament. A dokumentum részletesen végigsorolja - sok-sok aggódás és sajnálat kifejezése közepette - az összes olyan fontosabb, nem gazdasági jellegű kormányintézkedést 2010 óta, amelyekkel rendszeresen tele van a hazai ...

Történelem

Addig járt a Fidesz a kútra, amíg nem kapott egy hatalmas pofont.

Sok és kemény munkája van abban Orbán Viktornak, hogy Magyarország képes volt a vezetésével történelmet írni az európai politikában, hiszen eddig még soha senki ellen nem indították el az atombombának becézett hetes cikkely előkészítését – jegyzi meg a 24.hu.

„Biztos, hogy szerepe volt ebben a Fidesz arroganciájának, amellyel lesöpört minden ellenérvet a saját diszkriminatív törvényeivel szemben. Valószínűleg része volt ebben annak az alternatív valóságnak is, amelyet a Fidesz saját maga körül felépített Magyarországon.”

Addig járt a Fidesz a kútra, amíg nem kapott egy hatalmas pofont

Sok és kemény munkája van abban Orbán Viktornak, hogy Magyarország képes volt a vezetésével történelmet írni az európai politikában. Eddig még soha senki ellen nem indították el az amúgy az uniós szlengben csak atombombának becézett hetes cikkely előkészítését. Volt azért verseny, hogy Magyarország vagy az egyre magyarosodó lengyelek lesznek-e azok, akik ezt először elérik, de végül utcahosszal mi nyertünk.

Beleszólás

Bonyolult és hosszú procedúra odáig eljutni, hogy Magyarország elveszítse szavazati jogát a Miniszterek Tanácsában, de jelzésértékű, hogy elindult az eljárás.

Még legalább két EP-s szavazás és három tanácsi szavazás kell a büntetésig, és utóbbiból egy alkalommal teljes egyetértésre van szükség a miniszterelnökök között. Ráadásul mindegyik kör előtt a magyar kormánynak módja lenne olyan intézkedéseket hozni, amivel oszlathatja az aggodalmakat – hívja fel a figyelmet a 444.hu.

„Az ügy viszont most napirenden lesz, és ha a Fidesz várakozása beigazolódik, akkor éppen a magyarországi választások előtt lesz a következő fontos lépés. Ezt a Fidesz máris úgy értelmezi, hogy az EU-s intézmények bele akarnak szólni a magyar kampányba.”

Az EU történetében először alkamaznák a legsúlyosabb büntetést - éppen a magyar kormánnyal szemben - 444

Az Európai Parlament szerdai határozata többek között felszólítja az illetékes bizottságát, hogy készítse elő azt a határozati javaslatot, ami Magyarország EU-s jogosultságainak felfüggesztését indíthatja el. Ez a bonyolultnak hangzó döntés az, aminek a vége akár az is lehet, hogy a magyar kormány elveszti a szavazati jogát a Miniszterek Tanácsában.

Biztosíték

Sok európai néppárti képviselő lelkiismerete háborgott.

A plakátkampány verte ki a biztosítékot Brüsszelben – vonta le a következtetést a Magyar Nemzet Online, mely azonban hozzáfűzi, a Fidesz nem feltétlenül tartja pártpolitikai szempontból negatívnak az ügyet.

„A fokozódó brüsszeli nyomás még jól is jöhet – az EU ellen feltüzelt táborból így talán még többen töltik ki a nemzeti konzultációs kérdőívet, nagyobb lehet az egyetértés a szabadságharc fontosságát illetően. A várhatóan jövőre, a magyar parlamenti választások idején lezáródó uniós eljárás pedig – bárhogy is végződik – alkalmas lehet arra, hogy a kormány malmára hajtsa a vizet.”

Hogyan jutott idáig a magyar ügy? - A plakátkampány verte ki a biztosítékot

Az Európai Néppárt végül képviselői lelkiismeretére bízta, hogyan szavaznak szerdán a magyarországi helyzetről. Az eredmények tükrében megállapítható: a lelkiismerete, az sokaknak háborgott. Az Európai Parlament plenáris ülése szerdán többségi határozatával kimondta: Magyarországon az elmúlt évek során súlyosan romlott a jogállamiság, a demokrácia és az alapvető jogok helyzete, ezért indokolt az európai szerződés 7.

Címkék: Aktuális, lapszemle
http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38328/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Európában a biztonsági helyzet rossz, a terrorfenyegetettség nagyon súlyos

2017.08.22. 15:40
Az európai vezetők felelőssége a kontinens biztonságának garantálása, és akik erre nem képesek, nincs helyük az európai vezetők között.

Blogstar kávéház

2017.08.22. 02:40
A baloldal piszkos trükkjei, falra festett ördög, multikulti idill, szivárványszínű forgatag és válogatós terroristák keddi online lapszemlénkben.

Kiss Balázs, Korpási Bálint és Lőrincz Tamás is bronzérmes a párizsi birkózó vb-n

2017.08.21. 19:50
Kiss Balázs a kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában, Korpási Bálint a 71 kilogrammos kategóriában nyert bronzérme …

Lelőtték a barcelonai gázolás gyanúsítottját

2017.08.21. 17:15
A rendőrség lelőtte a barcelonai merénylet utolsó szabad lábon lévő gyanúsítottját Barcelonától nyugatra.

Blogstar kávéház

2017.08.21. 04:15
Simicska mentőmellénye, Horthy tűzgolyója, Baji gepárdtrükkjei, feszült erőszakmentesség és apokaliptikus ellenzéki lebőgés hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2017.08.20. 05:35
Rakka pokla, fehér felsőbbrendűség, vizes bizonyítékok, kincses gyümölcsösök és a holdfoglalás előjátéka vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt Arthur J. Finkelstein

2017.08.19. 19:35
A The Washington Post adta hírül, hogy pénteken hosszú betegség után tüdőrákban elhunyt Arthur J. Finkelstein, az amerikai republikánusok kampánystratégája. A kiváló stratéga 2008 óta a Fideszt is ellátta a tanácsaival, de …

Kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben

2017.08.19. 18:15
A kereszténység nélküli Európa szétesik, szétmállik az időben - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton a felvidéki Királyfiakarcsán …

Blogstar kávéház

2017.08.19. 05:30
A gyilkos terrorizmus és a Soros-terv, Szent István hagyatéka, óvodai jogsértések és helikopterező bulibárók szombati online lapszemlénkben.

Késeltek Németországban, egy ember meghalt

2017.08.18. 19:30
Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

Ezeket a cikkeket olvastad már?