Blogolj!

Izrael nem Soros György barátja

A mai nap nem Soros György sikereiről szól. Sokakban él az a kép, hogy Izrael állam a pénzember feltétel nélküli barátja, aztán gyorsan kiderül, hogy ez azért így nem igaz. És ezt csak ma két dologgal is könnyedén alá lehet támasztani. 

Itt van mindjárt egy összefoglaló dokumentum, amit az NGO Monitor adott ki Bad Inestment címmel, ami Soros György, családja és az Open Society Foundations arab-izraeli konfliktusra való hatását mutatja be. 

A 2013-ban készült, hozzánk most eljutott jelentés apropóját az Izraelt célzó intenzív kampány és politikai támadás adta, amelyet a civil szervezetek az emberi jogokra és a morális célokra hivatkozva hajtottak végre. A Soros család és az Open Society Foundations támogatásai főként olyan szervezetekhez mentek, amelyek beállítottsága Izrael-ellenes. Az elemzés szerint az Open Society támogatásai három vonatkozásban járulnak hozzá különösen az Izrael-ellenes kampányhoz: az ún. Durban stratégiában aktív civil szervezetek támogatása; az Egyesült Államokban Izrael támogatottságának csökkentése a közvélekedés izraeli-palesztin konfliktussal és Iránnal kapcsolatos vélekedésének befolyásolásával; és izraeli ellenzéki csoportok támogatása, amelyek az emberi jogok retorikáját használva próbálnak politikai célokat elérni.

Fura.

Az ember azt gondoná, hogy ha van állam a világon, amelynek működését Soros György nem akarja kívülről befolyásolni, akkor az Izrael, de úgy tűnik, hogy ez elég nagy tévedés. A pénzügyi spekuláns persze nem is maga megy neki Izraelnek, hanem olyan amerikai szervezeteket támogat, amelyek az izraeli-palesztin konfliktussal kapcsolatban szeretnék befolyásolni a közvéleményt. 

Emellett pénzelte az ellenzéki politikai csoportokat is. Olyan szervetekről beszélünk, amelyek olykor még Izrael állam létjogosultságát is megkérdőjelezik, de abban egységesek, hogy olyan politikai elképzeléseket támogatnak, amelyek az izraeli konszenzuson kívül esnek.

A jelentés vizsgálja továbbá olyan ismertebb nemzetközi civil szervezetek támogatását, mint a Human Rights Watch és az Amnesty International, amelyek gyakran elfogultak Izraellel szemben.

A dokumentim szerint támogatás politikáját tekintve a Soros-család ellent mond az átláthatóság és az elszámoltathatóság, az Open Society Foundations alapító elvei között is szereplő elveinek. Az Al-Haq, az Adalah és még jó néhány szervezet támogatása nem teljesen átlátható. Homályos továbbá az Open Society Foundations és a svájci Zugban található Open Society Institute közötti kapcsolat is. Nem összeegyeztethetőek továbbá a „nyitott társadalom” ideáljaival a J Street támogatásainak elrejtésére tett törekvések sem.

A jelentés két javaslatot fogalmaz meg, amelyek szerint Soros Györgynek, családjának és az Open Society Foundationsnek teljes transzparenciát kéne megvalósítania, valamint biztosítaniuk kéne, hogy a támogatottjaik a morál egyetemes értékeivel összhangban cselekszenek, nem vesznek részt olyan diktatórikus rendszerek előmozdításában, mint Irán, és nem démonizálják Izraelt az emberi jogok nyelvezetét kihasználva.

Röviden: Soros György támogatási rendszere átláthatatlan, a pénzét pedig olyan szervezetekre is költi, amelyek kifejezetten a demokratikusan megválasztott kormány törekvései ellen szólnak. 

És akkor nézzük, hogy mit nyilatkozik Yossi Amrani, Izrael budapesti nagykövete a spekulánssal és a náluk bevezetett civil törvénnyel kapcsolatban. 

A történet nálunk nem Soros úrról szól, hanem egyes "baráti" országokról, amelyek izraeli társadalmi változások előidézésének céljából civil szervezeteket finanszíroznak. Márpedig a szuverén országoknak kell maghatároznuk a politikájukat. Egyetértek azokkal a magyarokkal, akik azt mondják: nem akarjuk, hogy külföldről szabják meg, mit szabad a saját országunkban és mit nem. (…) Nem védeném meg Soros Györgyöt, csak azért mert zsidó.

Szóval Soros György Izraelben sem szent és sérthetetlen. Akkor nálunk, miért lenne az? Miért ne lehetne vele kapcsolatban véleményt mondani? 

http://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38332/pics/lead_800x600.jpg
civil szervezetek,Izrael,Soros György
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Magyarország válaszolt az Európai Bizottságnak CEU-ügyben

2017.08.14. 12:55
Magyarország hétfőn megküldte válaszleveleit az Európai Bizottságnak a civiltörvény és a felsőoktatási törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárásokban, és …

Németh Szilárd: Botrányt kellett csinálniuk

2017.08.04. 17:05
Soros érdekében áll, hogy folyamatos botrány legyen Magyarországon a jövő évi választásokig. Ha folyamatos botrány van, akkor lehet azt mondani, hogy nincs béke, nincs nyugalom, nincs rend az országban …

Az egész magyar ellenzék aláírt Sorosnak

2017.07.25. 16:05
A Fidesz szerint az egész magyar ellenzék "tokkal-vonóval" aláírt Soros Györgynek.

Orbán Tusnádfürdőn: Mi vagyunk Európa jövője

2017.07.22. 11:30
Magyarországnak Trianon óta nem volt akkora esélye, hogy virágzó, erős, büszke európai ország legyen, mint most. Ezt a történelmi lehetőséget és a polgári kormányzás eddigi vívmányait kell …

Szijjártó: Netanjahu látogatása politikai és gazdasági téren is új dimenziókat nyit

2017.07.19. 10:05
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kiállása Magyarország mellett egyértelmű cáfolata az országot ért hazug és …

Új lendületet kap a magyar–izraeli kapcsolat

2017.07.18. 13:15
Budapestre érkezett Benjamin Netnanjahu izraeli miniszterelnök, aki találkozott Orbán Viktorral majd közös sajtótájékoztatón számoltak be a beszélgetésükről.

A német belügyminiszter beszólt a migránssimogatóknak

2017.07.18. 11:30
Thomas de Maiziere német belügyminiszter egy méretes beszólt azoknak a civil szervezeteknek, amelyek segítik az illegális bevándorlókat és elutasította a gazdasági migránsok …

Izrael visszavonta a magyar kormányt elítélő nagyköveti nyilatkozatot

2017.07.10. 05:10
Benjámin Netanjahu miniszterelnök utasítására az izraeli külügyminisztérium visszavonta a magyar kormányt elítélő nagyköveti nyilatkozatot, és az …

Fidesz: a Soros-szervezeteknek átláthatóan kell működniük

2017.06.27. 11:15
A Fidesz szerint a Soros-szervezeteknek átláthatóvá kell tenni működésüket.

A baloldal kész végrehajtani a Soros-tervet!

2017.06.25. 12:45
A magyarok világosan elmondták a véleményüket: nem akarják, hogy migránsokat telepítsenek Magyarországra, nem akarják, hogy a kerítést lebontsák, ezáltal a déli határ védtelen legyen, és nem …

Ezeket a cikkeket olvastad már?